استاندار خراسان جنوبی: تحقق مطالبات مردم در اولویت برنامه‌های است

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه هیچ موفقیتی جز با انسجام دستگاه‌های اجرایی حاصل نمی‌شود،گفت:وحدت جهت تحقق مطالبات برای امیدآفرینی و افزایش رضایت مردم در اولویت بوده و جلسه شورای اداری را به زودی برگزار می‌کنیم.

به گزارش “پیام خاوران”، سیدمحمدرضا هاشمی در آئین تکریم و معارفه استانار خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی مهد علم و ادب و دیانت است، گفت: بنده خودم را از این مردم شریف جدا نمی‌دانم و تلاش می‌کنیم در مسیر تحقق مطالبات مردم گام برداریم.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی استانی غنی از موادمعدنی و دارای 700 معدن است، افزود: در حوزه کشاورزی نیز از مرغوب‌ترین رعفران برخوردار بوده و 98 درصد زرشک دنیا را تولید می‌کند و باید در این دو حوزه اتفاقات خوبی رقم بزنیم.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی سالانه میزبان میلیون‌ها زائر مشهد مقدس است، تصریح کرد: 1800 اثر تاریخی در استان وجود دارد و باید در جهت توسعه صنعت گردشگری استان برنامه‌ریزی درستی انجام شود.

هاشمی، با اشاره به وسعت مرزی و مسیر ترانزیتی با کشور افغانستان، ادامه داد: «ضمن توجه به گسترش تجارت و ایجاد بازارچه‌های مرزی، حرکت در مسیر ایجاد صنایع تبدیلی برای اقتصاد استان ضرورت دارد.

وی، با بیان اینکه هیچ موفقیتی جز با انسجام دستگاه‌های اجرایی حاصل نمی‌شود، اظهار کرد: «وحدت جهت تحقق مطالبات برای امیدآفرینی و افزایش رضایت مردم در اولویت بوده و جلسه شورای اداری را به زودی برگزار می‌کنیم.

قطعات فعال راه آهن خراسان جنوبی نباید معطل تأمین منابع بماند

استاندار سابق خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه ۴۳۲ کیلومتر از راه آهن سراسری در استان واقع است و در حال حاضر فعال بوده، گفت: دغدغه نمایندگان و مردم این است که مبادا قطعات فعال در پیچ و خم سازمان مدیریت و مباحث مالی و تامین منابع کُند شود.

محمدجواد قناعت اظهار کرد: آقای هاشمی استاندار جدید خراسان جنوبی کاربلد است و گروه‌های مرجع با همدلی ایشان را همراهی و حمایت کنند.

وی گفت: 331 کیلومتر مرز با افغانستان باز است و تحت کنترل نیروهای نظامی ما قرار دارد و مرز ما سالم‌ترین مرز است و متجاوزین مرزی نداشته و یا خیلی کم داشتیم.

استاندار سابق خراسان جنوبی افزود:کارها باید در تهران پیگیری شود و مطالبه‌گری کنیم؛ خراسان جنوبی در زمان خراسان بزرگ در مقایسه به دیگر استان‌ها از عقب ماندگی تاریخی برخوردار بود و کمتر توجه به آن شده اما همچنان سومین استان پهناور کشور است.

قناعت تصریح کرد: باید یک دهه در زمینه موضوعات زیرساختی استان توجه کنیم و در کنار آن به معادن و صنعت توجه شود و راه آهن که 432 کیلومتر در استان است فعال بوده و دغدغه نمایندگان و مردم این است که مبادا قطعات فعال در پیچ و خم سازمان مدیریت و مباحث مالی و تامین منابع کُند شود.

بیشتر بخوانید   خراسان جنوبی باید به جایگاه واقعی خود برسد

وی ادامه داد: بحث آب دریای عمان و انتقال آن به استان یکی از موضوعات مهم است و طی چند ماه آینده وارد مرحله چهارم می‌شویم و 60 میلیون هکتار آب وارد استان می‌شود.

استاندار سابق خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: خط گاز دوراهی دشتک زابل به نهبندان 171 کیلومتر با اعتبار 7 هزار و 200 میلیارد تومان با موفقیت انجام شد و 530 واحد راکد و نیمه راکد 530 احیا شد و 2 هزار و 600 شغل ایجاد و تثبیت شد.

قناعت اظهار کرد: یکی از کارهای مهم رئیس جمهور شهید راه‌اندازی کارخانه قند قهستان در استان بود که بعد از وقفه و تعطیلی 11 ساله انجام شد.

وی افزود: طرح ملی نهضت مسکن یکی از اتفاقات خوب بود و در دولت یازدهم و دوازدهم 12 هکتار و طی این سه سال 5 هزار هکتار وارد اراضی شهری شد و در استان طی این مدت دو پست 400 مگاواتی برق کلنگ‌زنی شده است و 270 کیلومتر باند دوم افتتاح و تا پایان سال جاری 60 کیلومتر باند دوم راه اندازی خواهد شد.

استاندار سابق خراسان جنوبی گفت: در کشور دو روستای جهانی وجود دارد که یکی از آنها اصفهک طبس است؛ از سال 1334 تا 1400، 9 مورد سرمایه‌گذاری خارجی داشتیم اما طی این سه سال 9 سرمایه‌گذاری خارجی دیگر به آن افزوده شده که فعال است.

قناعت افزود: طی چهار ماه آینده تعداد پروژه بزرگ سرمایه گذاری خارجی در استان افتتاح خواهد شد و در خصوص مرز استان ظرفیت مهمی دارد و برای اولین بار بازارچه ماهیرود در مقایسه با سایر بازارچه‌های مرزی کشور رتبه دوم صادرات داشته است.

وی بیان کرد: در حوزه صنایع نیز شاهد افتتاح واحد احیای مجتمع فولاد قاینات بعد از 15 سال و اجرای طرح خط انتقال و تصفیه فاضلاب شهر قاین و افتتاح خط 14 تنی تایر، بهره برداری از 3 واحد شمش چدن، آغاز عملیات اجرای کنسانتره مس طلا و اجرای شهرک تخصصی طلا و زرشک از جمله اقدامات انجام شده در استان بوده است.

استاندار سابق خراسان جنوبی گفت: دومین استان در کشور هستیم که شهرک تخصصی انرژی خورشیدی ایجاد می‌شود و 120 قطعه این شهرک ثبت نام شده و طی دو ماه آینده واگذاری صورت می‌گیرد و این ظرفیت در شهرهای طبس، فردوس و نهبندان نیز وجود دارد.

توجه به اقتصاد مرزی می‌تواند کشور را متحول کند

رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی خراسان جنوبی تاکید کرد: توجه به اقتصاد مرزی می‌تواند کشور را متحول کند.

بیشتر بخوانید   بازدید وزیرکشور از آشپزخانه الغدیرنجف اشرف + عکس

سیدحسن هاشمی  اظهارکرد: حضور منسجم و همدلی در خراسان جنوبی وجود دارد و 331 کیلومتز مرز مشترک با افغانستان و اقتصاد مرزی می‌تواند کشور را متحول کند و لازم است بازارچه مرزی راه‌اندازی و منطقه تجاری ایجاد شود.

وی گفت: از لحاظ معدنی به خصوص ذخایر طلا در خاورمیانه در رده دوم قرار داریم و با وجود این نعمت مردم ما معیشت خوبی ندارند و باید آنچه در قانون اکتشافات تفصیلی است تحقق یابد.

رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی خراسان جنوبی افزود: دسترنج کشاورزان خراسان جنوبی نباید به نفع دلالان تمام شود و ما راهکارهای لازم را ارائه می‌دهیم و خراسان جنوبی از لحاظ نیروی انسانی حرف اول را می‌زند.

هاشمی تصریح کرد: با وجود رایزنی‌های انجام شده نتوانستیم برای حضور استاندار بومی در منطقه به توافق برسیم. به کارگیری نیروهای بومی باید مورد توجه قرار گیرد، البته استاندار جدید نیز انسان کاربلد است و می تواند استان را پیش ببرد.

وی ادامه داد: خراسان جنوبی سرزمین پدر علوم مختلف و نخبگان تراز اول است، این استان از نظر آموزش عالی و دانشگاهی حرف اول را می‌زند و تجارت دانش را تحت اختیار دارد.

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری پتانسیل‌های چشم‌گیری داریم که باید برای توسعه این صنعت گام‌های محکمی برداشته شود؛ ستاد احیای قنوات نیز تشکیل شده و امیدواریم اتفاقات خوبی رقم بخورد.

هاشمی اظهار کرد: از خدمات شهید رئیسی کمال تشکر را داریم و متأسفانه راه آهن خراسان جنوبی دارد می‌خوابد و درخواست داریم که این اتفاق نیفتد.

لزوم نگاه ویژه به زیرساخت‌های خراسان جنوبی

معاون هماهنگی امور سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: جمعیت و مساحت استان نشان آن است که پراکندگی خاصی در استان وجود دارد و همین موضوع باعث شده که نیاز ویژه‌تری به زیرساخت‌های خراسان جنوبی داشته باشیم.

محمدرضا طالبی اظهار کرد: خراسان جنوبی دارای 12 شهرستان و جمعیتی بالغ بر 800 هزار نفر و مساحت 151 هزار کیلومترمربع است.

وی گفت: مردم نجیب این استان اعم از شیعه و سنی همیشه در مشارکت‌های انتخاباتی حائز رتبه اول یا دوم بوده‌اند و در تمام صحنه های ملی و مذهبی حضور باشکوه داشتند.

معاون هماهنگی امور سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی افزود: خراسان جنوبی در حوزه رسانه بسیار قوی، منصف و مطالبه‌گر است و این استان سرزمین مفاخر برجسته و علمای فرهیخته‌ای مانند آیت‌الله تهامی است و پدران علمی و ادبی بسیاری از دامان این خاک پا به عرصه خدمت گذاشته‌اند.

بیشتر بخوانید   ۸۸ میلیون دلار کالا از مرز ماهیرود صادر شد

طالبی تصریح کرد: خراسان جنوبی 331کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و 50 کیلومتر مرز سیستان و بلوچستان تحت کنترل استان خراسان جنوبی است و با وجود وسعت کویری بودن خراسان جنوبی از ضریب امنیت بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: جواد قناعت، استاندار سابق خراسان جنوبی چهره‌ای مردمی بود و همین آشنا بودن وی با انواع اقشار جامعه باعث شد چند آرزوی ده‌ها ساله استان محقق شود که می‌توان به خط ریلی کریدور شرق کشور و انتقال آب دریای عمان به استان اشاره کرد.

معاون هماهنگی امور سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: جمعیت و مساحت استان نشان آن است که پراکندگی خاصی در استان وجود دارد و همین موضوع باعث شده که نیاز ویژه‌تری به زیرساخت‌های خراسان جنوبی داشته باشیم.

بازگشایی 3 گذرگاه مرزی مسدود شده استان پیگیری شود

نماینده بخش خصوصی استان خراسان جنوبی نیز در مراسم تودیع و معارفه استاندار خراسان جنوبی نیز با اشاره به تحقق آرزوهای مردم شرق کشور که حتی در مخیله آن‌ها نمی‌گنجید در دولت سیزدهم اشاره و اظهار کرد: مهمترین کارهایی که در زمان استاندار پیشین خراسان جنوبی اجرایی ‌شدند، ابر پروژه‌هایی چون انتقال آب، گاز و آغاز ابرپروژه ریلی راه‌آهن بود.

وی، عملیاتی‌شدن این ابرپروژه‌ها را عطیه‌های الهی در سایه رئیس‌جمهور شهید دانست و گفت: کشتی‌ های نفتی که برای ابرپروژه ریلی راه‌آهن اختصاص یافت این آرزو دیرینه شرق کشور را محقق کرد.

سیدمحمدحسین زینلی با بیان اینکه مدیران اگر در کار خود اخلاص داشته باشند، به طور حتم پاداش اخلاص خود را می‌گیرند، خاطرنشان کرد: همانند استاندار پیشین خراسان جنوبی که نامش برای همیشه در تاریخ این استان به‌واسطه کارهای ماندگاری که انجام داده ثبت و ضبط شده است.

وی با اشاره به توانمندی‌های استاندار جدید خراسان جنوبی در دوران مسئولیت‌های مختلفی که بر عهده داشته، تصریح کرد:  توجه به اقتصاد مرز آن هم با 331 کیلومتر مرز مشترکی که خراسان جنوبی با کشور همسایه دارد، می‌تواند تحولی عظیم در این استان ایجاد کند.

زینلی از روستاهای مرزی به ‌عنوان پادگان‌های نظامی در مرزهای استان یادکرد و گفت: کشاورزی، گردشگری و معدن از جمله پیشران‌های اقتصادی خراسان جنوبی به‌حساب می‌آید که ضرورت دارد به طور حتم مورد توجه قرار گیرد.

نماینده بخش خصوصی در استان خراسان جنوبی خواستار پیگیر شدن استاندار جدید خراسان جنوبی برای بازگشایی 3 گذرگاه مرزی مسدود شده استان شد.

انتهای پیام/106

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها