تجهیزبیش از 8هزارهکتار از اراضی استان باید به سیستم‌های نوین آبیاری

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: امسال ۸ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی استان به سیستم‌های نوین آبیاری تجهیز می شود

به گزارش “پیام خاوران”، غلامرضا قوسی صبح امروز در نشست خبری اظهار داشت: جامعه بهره‌برداران بخش کشاورزی افرادی هستند که در سخت‌ترین شرایط مشغول فعالیت هستند و برای امنیت غذایی جامعه شبانه روز تلاش می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی 7 وظیفه به سازمان‌های جهاد کشاورزی برای توسعه فعالیت‌ها ابلاغ شده است افزود: سیاست‌گذاری و نظارت بر عملکرد و فعالیت‌ها و انجام امورات پژوهشی و آموزش و ترویج امورات یکی از این سیاست‌ها است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی انجام امورات فنی و زیربنایی و امورات منابع طبیعی و آبخیزداری را یکی دیگر از وظایف جهادکشاورزی عنوان و بیان کرد: حفظ و صیانت از عرصه‌های منابع طبیعی برای بخش کشاورزی بسیار مهم است.

 

قوسی با بیان اینکه یکی دیگر از وظایف جهاد کشاورزی امورات حمایتی به کشاورزان و امورات بازرگانی و بازاریابی محصولات کشاورزی است تصریح کرد: حمایت از تولیدات انجام شده و صنایع بسته بندی از دیگر وظایف است.

 

وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین وظایف ما ارتقاء سطح تولید محصولات باغی و دامی است خاطرنشان کرد: هدف ما در بخش کشاورزی بهره‌وری از عوامل تولید، تثبیت اشتغال، ایجاد امنیت شغلی و خوداتکایی در محصولات کشاورزی است که موجب افزایش ضریب امنیت غذایی در مملکت می‌شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: در خراسان جنوبی با توجه به بررسی‌ها و سند توسعه‌ای که برای بخش کشاورزی تدوین شده متناسب با شرایط اقلیمی کشت محصولات انجام می‌شود.

 

قوسی اظهار داشت: در خراسان جنوبی کمی میزان بارندگی و کمی میزان آب را داریم که باید متناسب با این شرایط برای افزایش بهره‌وری برنامه‌ریزی کنیم.

بیشتر بخوانید   مصالح صنعت ساختمان خراسان جنوبی ظرفیت استفاده در طرح نهضت ملی مسکن را دارد

 

وی با بیان اینکه در این راستا طرح سازگاری با کم آبی در خراسان جنوبی به صورت پایلوت انجام شده است افزود: در این سند برای ارتقاء بهره‌وری از آب برنامه‌ریزی شده است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در این راستا دو پروژه سازه‌ای و غیر سازه‌ای تعریف شده است گفت: در بحث پروژه‌های آب و خاک سیستم‌های نوین آبیاری تعریف شده و متناسب با آب و خاک دو روش اجرایی قطره‌ای و کم فشار اجرا شده است.

 

قوسی با اشاره به اینکه امسال 8 هزار و 800 هکتار از اراضی استان باید به سیستم‌های نوین آبیاری تجهیز شود بیان کرد: تاکنون 2 هزار و 100 هکتار اجرایی شده است.

 

وی با بیان اینکه امسال اعتبارات خوبی در راستای اجرایی شدن سند سازگاری با کم آبی اختصاص یافته است افزود: تاکنون 72 میلیارد تومان برای اجرای سیستم‌های نوین آبیاری به استان ابلاغ و قول داده شده است تا 120 میلیارد تومان به استان ابلاغ شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از وجود 6 هزار و 252 رشته قنات در خراسان جنوبی خبر داد و تصریح کرد: هدف گذاری شده سالانه 30 درصد این قنوات را مرمت، بازسازی و حفاظت کنیم.

 

قوسی اظهار داشت: در این راستا سال گذشته 8 میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار ملی داشته‌ایم و امسال به 14 و نیم میلیارد تومان رسیده است.

 

وی یکی دیگر از پروژه‌های هدف گذاری شده را بحث گلخانه‌ها عنوان و خاطرنشان کرد: در خراسان جنوبی باید توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را در دستور کار قرار دهیم.

بیشتر بخوانید   تولید سالانه ‌۱۹ هزار تن زرشک در خراسان جنوبی

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه باید تولیدات خراسان جنوبی را به سمت گلخانه‌ای هدایت کنیم یادآور شد: در این راستا نهضت گلخانه‌ها را آغاز کرده‌ایم تا به سمت توسعه کشت‌های گلخانه‌ای برویم.

 

قوسی با بیان اینکه در سال جاری میزان تعهد ما 60 هکتار توسعه کشت گلخانه‌ای است بیان کرد: در این راستا خوشبختانه تاکنون برای 30 هکتار از اراضی طرح آماده شده و در 6 هکتار از اراضی کشت گلخانه‌ای انجام شده است.

 

وی یکی از پروژه‌های که می‌تواند در کنار فعالیت‌های بخش کشاورزی موثر و اشتغال‌زا باشد را پروژه پرورش ماهی دانست و یادآور شد: تاکنون مجوز پرورش ماهی تیلاپیا را اخذ کرده‌ایم.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: تاکنون در زمینه پرورش ماهی گرمابی و سردابی تعهد کرده‌ایم و 300 هزار بچه ماهی به صورت رایگان توزیع شده است.

 

قوسی تصریح کرد: پروژه‌های اصلاح نژاد دام، تغذیه دام، ارتقاء محصولات زراعی از جمله پروژه‌های است که در طرح سازگاری با کم آبی طراحی و پیگیری می‌شود.

 

وی با بیان اینکه 105 میلیون متر مکعب میزان تقویت سفره‌های آب زیرزمینی از محل اجرای طرح‌های آبخیزداری تا افق 1400 است خاطرنشان کرد: 85 میلیون مترمکعب میزان صرفه جویی در مصرف آب تا افق 1400 است.

منیع:تسنیم

انتهای پیام/

 

 

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها