دسته‌بندی‌های خبر: اجتماعی، اخبار استان، بیرجند، حوادث، شهرستان ها
تاریخ انتشار : یکشنبه 22 شهریور 1405 - 12:39
کد خبر : 74010
| نویسنده: محمد قربانی

دادگستری خراسان جنوبی خواستار اجرای فاز دوم پایش تصویری بازار بیرجند شد

دادگستری خراسان جنوبی خواستار اجرای فاز دوم پایش تصویری بازار بیرجند شد
رئیس‌کل دادگستری خراسان جنوبی بر اجرای فاز دوم پایش تصویری بازار بیرجند و افزایش دوربین‌های پلاک‌خوان برای پیشگیری از سرقت تأکید کرد.

به گزارش «پیام خاوران»، محمدجعفر عبداللهی، رئیس‌کل دادگستری خراسان جنوبی، در جلسه کمیته هماهنگی پیشگیری از سرقت با تأکید بر ضرورت تقویت اقدامات پیشگیرانه، خودمراقبتی مالکان و صاحبان اموال، استحکام‌بخشی به اماکن صنفی و توسعه پایش تصویری را سه محور مهم در کاهش وقوع سرقت عنوان کرد.

وی با اشاره به سرقت اخیر از یک واحد صنفی طلا و جواهر در بیرجند اظهار داشت: این حادثه ضرورت بازنگری و تقویت اقدامات پیشگیرانه و امنیتی در اماکن صنفی را بیش از گذشته آشکار کرد.

خودمراقبتی نخستین گام پیشگیری از سرقت

رئیس‌کل دادگستری خراسان جنوبی گفت: بخش قابل توجهی از اقدامات پیشگیرانه باید از سوی شهروندان و صاحبان اموال انجام شود و مالکان باید متناسب با نوع و میزان دارایی خود، تدابیر لازم را برای حفاظت از اموال اتخاذ کنند.

عبداللهی افزود: رها کردن موتورسیکلت بدون قفل و زنجیر، پارک خودرو در معابر با وجود داشتن پارکینگ، قرار دادن کالا و اموال در پیاده‌رو و بی‌توجهی به نحوه نگهداری از اموال باارزش می‌تواند زمینه وقوع سرقت را فراهم کند.

وی با تأکید بر حساسیت صنف طلا و جواهر تصریح کرد: صاحبان این واحدها باید تجهیزات و الزامات ایمنی متناسب با نوع فعالیت خود را تأمین کنند و در انتخاب و به‌کارگیری کارکنان نیز دقت لازم داشته باشند.

فاز دوم پایش تصویری بازار بیرجند اجرا شود

عبداللهی پایش تصویری را یکی از محورهای مهم ارتقای امنیت اماکن و معابر دانست و گفت: نمی‌توان تمام مسئولیت تأمین امنیت نقاط مختلف شهر را صرفاً بر عهده نیروی انتظامی گذاشت و باید از ظرفیت فناوری و پایش تصویری استفاده کرد.

وی افزود: با توجه به اقدامات انجام‌شده در فاز نخست پایش تصویری بازار بیرجند و همراهی اصناف، بازاریان، فرمانداری، شهرداری، شرکت مخابرات، شرکت برق و سایر دستگاه‌های متولی، فاز دوم این طرح باید هرچه سریع‌تر دنبال شود.

رئیس‌کل دادگستری خراسان جنوبی تأکید کرد: فرمانداری بیرجند باید برآورد هزینه اجرای فاز دوم پایش تصویری را انجام داده و میزان مشارکت اصناف و بازاریان را مشخص و به اتاق اصناف اعلام کند تا این طرح در یک بازه زمانی مشخص و قابل ارزیابی اجرا شود.

وی همچنین بر افزایش دوربین‌های پلاک‌خوان و تکمیل پوشش تصویری نقاط مورد نیاز شهر تأکید کرد.

پایش تصویری اماکن عمومی توسعه یابد

رئیس‌کل دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به ضرورت توسعه پایش تصویری در اماکن عمومی گفت: پایش تصویری بازار روز غفاری و تکمیل پوشش تصویری بهشت متقین نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

عبداللهی از همراهی اصناف و دستگاه‌های اجرایی در اجرای فاز نخست پایش تصویری بازار بیرجند قدردانی کرد و افزود: همکاری مجموعه‌های مختلف نشان داد با هم‌افزایی دستگاه‌ها می‌توان اقدامات مؤثری برای ارتقای امنیت عمومی و کاهش زمینه‌های وقوع جرم انجام داد.

املاک متروکه اطراف بازار ساماندهی شوند

وی با اشاره به وجود برخی خانه‌ها و اماکن قدیمی و متروکه در محدوده بازار بیرجند اظهار داشت: برخی از این املاک از نظر وضعیت سازه‌ای و حفاظتی می‌توانند به نقاط آسیب‌پذیر و تهدیدی برای امنیت بازار تبدیل شوند.

عبداللهی از شهرداری بیرجند خواست نسبت به شناسایی و ایمن‌سازی اماکنی که نیازمند مرمت و ساماندهی هستند، اقدام کند و گفت: در مواردی که مالک برای ایمن‌سازی ملک همکاری نکند، دستگاه قضایی در چارچوب قانون برای رفع موانع و تأمین امنیت عمومی همکاری خواهد کرد.

برخورد قانونی با سارقان

رئیس‌کل دادگستری خراسان جنوبی با تأکید بر رویکرد دستگاه قضایی در برخورد با سارقان گفت: در فرآیند رسیدگی قضایی باید ضمن رعایت کامل قوانین و مقررات، از اعمال ارفاقات غیرضروری نسبت به سارقان اجتناب شود.

وی افزود: اعمال ارفاقات قانونی نسبت به سارقان باید با رعایت حقوق بزه‌دیدگان انجام شود و در مواردی که حقوق شاکی خصوصی تأمین نشده است، نباید بدون بررسی دقیق نسبت به اعمال ارفاقات اقدام شود.

عبداللهی همچنین بر مدیریت دقیق مرخصی‌ها در ایام اوج سفر و تعطیلات تأکید کرد و گفت: رویکرد دستگاه قضایی، برخورد قانونی و متناسب با سارقان و پیشگیری از تکرار جرم است.

بررسی ایجاد بازار تخصصی طلا و جواهر

رئیس‌کل دادگستری خراسان جنوبی با تأکید بر نقش اصناف و بازاریان در تأمین امنیت بازار گفت: همان‌گونه که اصناف برای تأمین کالا و ارائه خدمات برنامه‌ریزی می‌کنند، موضوع امنیت نیز باید در برنامه کاری آنها جایگاه مشخصی داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: اصناف باید برای ارتقای ایمنی واحدهای صنفی، نصب دوربین‌های نظارتی، رعایت الزامات حفاظتی و ایمن‌سازی بازار، برنامه زمان‌بندی مشخص داشته باشند و این اقدامات نباید صرفاً پس از وقوع حادثه مورد توجه قرار گیرد.

عبداللهی همچنین بر ضرورت بررسی ایجاد بازار تخصصی و ایمن طلا و جواهر در بیرجند تأکید کرد و گفت: ایجاد چنین بازاری باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر تأمین الزامات امنیتی، برای صاحبان صنوف و شهروندان نیز جذابیت لازم را داشته باشد.

وی افزود: شهرداری و دستگاه‌های مرتبط باید ظرفیت‌های موجود را بررسی و در صورت امکان، با استفاده از اراضی مناسب و مشارکت اصناف، زمینه ایجاد بازاری ایمن، مجهز و متناسب با شأن مرکز استان را فراهم کنند.

رئیس‌کل دادگستری خراسان جنوبی در پایان تأکید کرد: باید با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، انتظامی، قضایی، اجرایی، صنفی و فناوری، زمینه کاهش وقوع سرقت و تقویت احساس امنیت در جامعه فراهم شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.