تاریخ انتشار : دوشنبه 11 شهریور 1398 - 11:40
کد خبر : 8609

دورهمی مسئولان خراسان جنوبی برای برگزاری مطلوب اربعین؛ صدای پای ارباب می‌آید

دورهمی مسئولان خراسان جنوبی برای برگزاری مطلوب اربعین؛ صدای پای ارباب می‌آید

دو روز است خراسان جنوبی به استقبال محرم رفته و شهر سیاپوش است حال مسئولان هم برای هرچه بهتر برگزاری شدن اربعین حسینی از افزایش ۱۰ درصدی موکب‌ها و لزوم توجه زائران به فرهنگ و سنت مردم عراق تاکید کردند.

 

به گزارش “پیام خاوران”، دوباره صدای  یا حسین  به گوش می رسد آوای زنگ قافله، این قافله تا کربلا دیگر ندارد فاصله…

دوباره صدای پای محرم آمد،صدای نوحه خوانی و زنجیرزنی، دوباره صدای زنگ قافله حسین(ع) را می‌شنوی و تو پس از قرن‌ها باز به انتظار می‌نشینی تا سفر غریبانه حسین آغاز شود و چه غریبانه نوای ساربان به گوشت می‌رسد.

 

دوباره محرم آمد و پیراهن‌های مشکی دوستدارنش از بقچه‌های عاشقی سر در می‌آوردند وبه عشق ارباب قرار است بر تن عاشقان بمانند.

 

صدای پای ارباب می‌آید

 

از چند روز گذشته در همان روزهای پایانی ماه ذی الحجه مردم خراسان جنوبی در تدارک استقبال از محرم شهر، مساجد، تکایا و ادارات را سیاه پوش کردند و جوانانی که خود جوش و به عشق اربابشان با یک یا علی(ع) لبیک یا حسین را بر در و دیوار شهر نصب کردند تا بگویند ارباب صدای پای قدمت می آید و شهر برای عزایت سیاه پوش است.

 

آری مردم خراسان جنوبی عشق و محبتشان به اهل بیت(ع) مثال‌زدنی است مردمانی که با وجود محرومیت‌ها و خشکسالی‌ها که سال‌ها بر سر آنها سایه افکنده اما عشق به اهل بیت در خلق وخوی این مردم عجین شده است.

 

خراسان جنوبی به عزای حسین سیاه پوش شد

 

با آغاز ماه محرم تلاششان برای برگزاری هرچه با شکوه تر مراسم سینه زنی، زنجیر زنی و در نهایت برگزاری هرچه باشکوه تر اربعین حسینی است.

 

یکی از اقدامات خوب مردم ولایت مدار خراسان جنوبی ایجاد کارگاه‌های قالی بافی به عشق ائمه اطهار است که چند سالیست که عاشقان حضرتش گره‌های عاشقی را سر هم می‌کنند تا راز دل‌هایشان را به ضریح شش گوشه اربابشان وصل کنند.

 

خیلی از این قالیبافان بانوانی هستند که تاکنون ضریح امام حسین(ع) را زیارت نکردند اما شب و روزپشت دار قالی است تا هر چه زودتر بتواند قالی را تمام کند در چهره‌اش بی‌تابی زیادی دیده می‌شود.

 

شب‌ها وقتی همه خوابند، با صدایی آرام در تاریکی شب با اندک سوی چراغ تا می‌تواند تلاش می‌کند تا قبل از رفتن قالی را تمام کند. در دلش غوغایی است انگار که عازم سفر است سفری معنوی و پر باری که سال‌هاست انتظارش را کشیده نمی‌دانم احساسش را چگونه وصف کنمگوی و میدان را به خوش سپردم تا از خود و دل تنگیش برایم بگوید.

 

آمنه شیدایی قالیباف هستم. سال‌هاست دوست داشتم برای زیارت امام حسین (ع) کربلا بروم، اما با وجود فرزندان و درآمد کم همسرم هیچگاه نتوانستم آرزویم را بر لب جاری کنم. سال گذشته بود که از بانوان همسایه شنیدم کارگاه‌های قالی بافی در محله ما دایر شده و بانوان قالیبافی در طول روز به آنجا مراجعه می‌کنند و با عشق و ارادت به ائمه قالی می‌بافند تا این قالی‌های دستباف برای کمک به بازسازی عتبات عالیات و صحن حضرت فاطمه زهرا (س) هزینه شود.

 

این روزها مردم خراسان جنوبی و مسئولان در تلاش هستند تا با برنامه‌ریزی دقیق برای هرچه بهتر برگزار شدن مراسم اربعین و حضور موکب‌های استان برنامه‌ریزی کنند این مردمان کویر نشین برای کمک و خدمات‌رسانی به زائران حسینی همیشه پیشگام بوده و با کنار گذاشتن امور دنیوی، وقت و جان خود را برای خدمت به این زائران وقف کرده‌اند و با حضور در موکب‌های خدمت رسانی ارادت خود را به ابا عبدالله(ع) را به منسه ظهور بگذارند.

 

شامگاه یکشنبه نیز مسئولان خراسان جنوبی به ریاست استاندار دور هم جمع شدند تا نشستی با عنوان ستاد اربعین استان را رقم زنند.

 

افزایش ۱۰ درصدی موکب‌های خراسان جنوبی

 

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی در این مراسم با بیان اینکه  امسال ۴۱ کوکب در خراسان جنوبی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین تشکیل و مجوز برای آنها صادر شده است اظهار داشت: موکب‌های امسال نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش دارد.

 

موسی جوینده از ۱۱ موکب نانوایی برای پخت و توزیع نان گرم، ۷ موکب خدماتی بهداشتی و ۳ موکب اسکان خبر داد و افزود: ۲۰ موکب تغذیه ای در شهر نجف، مسیر نجف به کربلا و در شهر کربلا مستقر می‌شود و بیشترین توان سایت موکب‌های خراسان جنوبی در شهر کاظمین است.

 

پیش بینی اسکان ۱۸ هزار زائر در اربعین حسینی

 

وی از توزیع ۲۰ هزار وعده غذای گرم در هر وعده خبر داد و اظهار داشت: امسال با توجه به گرمای هوا امکانات جدیدتری پیش بینی شده که ۶۰ کولر وتعدادی پنکه به صورت مردمی وپیش بینی اسکان برای ۱۸ هزار زائر خبر داد.

 

جوینده اعزام اولین گروه از ایران که وارد خاک عراق می‌شوند را هشتم مهرماه اعلام کرد.

 

استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست  شناخت ضعف‌ها و آسیب‌شناسی در ارتقای کمی و کیفی و باشکوه‌تر شدن این مراسم را مهم دانست و اظهار داشت: تاکنون ۶۰ دستگاه خودرو برای انتقال زائران به مرز ثبت نام کرده اند و باید نیازمندی‌ها و کمبودها رصد و احصا شود تا در زمان باقی مانده بتوان آنها را تامین کرد.

 

تاکید بر ارائه خدمت به زائران پاکستانی

 

معتمدیان کار شرکت‌های آب و برق و سازمان‌های قدرتمند برای تامین زیر ساخت‌ها را مهم دانست و افزود: باید با تقویت روحیه جهادی و انقلابی از بخشی نگری پرهیز وکار گروهی تقویت شود.

 

وی بیان داشت: ارائه خدمات به زائران پاکستانی در زمانی که وارد مرز کشور می‌شوند اهمیت زیادی دارد و اصول مهم سیاست حاکمیتی نظام در اربعین مردمی بودن مراسم است که این حرکت عظیم باید بیشترین بهره را در راستای حرکت نرم اسلام بپردازد.

 

معتمدیان با اشاره به استقبال روزافزون مردم از مراسم اربعین تصریح کرد: تاکنون هیچ عامل بازدارنده‌ای حتی بدترین تهدیدات در زمان اوج فعالیت گروه‌های تکفیری هم مانع حضور مردم در این مراسم نشده و همچنان با عشق بدون توجه به خطرات هر سال این حضور پرشورتر می‌شود.

منبع :تسنیم

انتهای پیام/

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.