تاریخ انتشار : شنبه 27 دی 1399 - 15:00
کد خبر : 23177

تعطیلی ۲۵۰ واحد صنعتی/بخش نامه‌هایی که گره گشایی نمی‌کند

تعطیلی ۲۵۰ واحد صنعتی/بخش نامه‌هایی که گره گشایی نمی‌کند

تعطیل بودن ۲۵۰ واحد صنعتی در خراسان‌جنوبی و بخش‌نامه‌هایی که گره از مشکل تولید نمی‌گشاید از جمله درددل‌های فعالان اقتصادی استان با متولیان دستگاه قضاء در خراسان‌جنوبی بود.

به گزارش “پیام خاوران “  چند سالی است که در کشور ما سال‌ها به نام‌ها و شعارهای اقتصادی مزین شده است تا توجه همگان به رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی و رونق اقتصادی جلب شود ولی با این وجود بسیاری از فعالان اقتصادی در خراسان‌جنوبی معتقدند نه تنها گره‌ای از مشکلات اقتصاد و تولید باز نشده است بلکه همچنان با بی مهری رو به رو هستند.

در این شرایط فعالان اقتصادی امیدوارند دستگاه قضائی بتواند به عنوان همراه و یاور فعالان عرصه تولید در این زمینه به آنان کمک کند و از این جهت گلایه‌ها و درددل‌های خود را در جلسه‌ای با حضور متولیان دستگاه قضائی در خراسان‌جنوبی مطرح کردند.

علیرضا خامه‌زر، رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات خراسان‌جنوبی در جلسه دیدار هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند با برخی مسئولان و متولیان دستگاه‌های زیر مجموعه قوه قضائیه در خراسان‌جنوبی گفت: کشور افغانستان در واقع یک بازار هدف با ۳۰ میلیون جمعیت است.

وی با اشاره به اینکه افغانستان ۱۰ میلیارد دلار واردات دارد که سه میلیارد دلار آن از کشور ایران است، اظهار کرد: هر چند افغانستانی‌ها به طور طبیعی همه تولیدات ایران را می‌پذیرند ولی باید به سمت تولیداتی برویم که در آن کشور خریدار بیشتری داشته باشد.

 

۳۵ درصد صادرات به افغانستان از ماهیرود انجام می‌شود

رئیس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات خراسان‌جنوبی بیان کرد: ۵۰ درصد صادرات کشور از نظر وزنی و ۳۵ درصد از نظر ارزشی از مرز ماهیرود انجام می‌شود.

خامه‌زر یادآور شد: از متولیان دادگستری خراسان‌جنوبی درخواست می‌کنیم اگر مسائل مرتبط با مرز به دادگستری ارجاع می‌شود به صورت ویژه به آن رسیدگی شود چون بازار هدف افغانستان از نظر صادراتی برای ما بسیار ارزشمند است و سه برابر بیش از ۱۵ کشور اروپایی از ما خرید دارند.

 

بیشتر بخوانید

چالش آب در شهرک صنعتی بیرجند/حرکت صنایع کُند شد

افتتاح پروژه های گازرسانی به ۱۸۲ روستا و ۵۲ واحد صنعتی خراسان جنوبی

 

تعطیلی ۲۵۰ واحد صنعتی در استان

محمد علی رمضانی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این دیدار گفت: در خراسان‌جنوبی ۵۰۰ واحد صنعتی داریم که از این تعداد ۲۵۰ واحد تعطیل کامل شده است که یک ظرفیت بلااستفاده در حوزه اشتغال‌زایی است.

وی بیان‌کرد: در شهرک صنعتی بیرجند نیز ۱۶۰ واحد صنعتی داریم که از این تعداد فقط ۸۰ واحد فعال‌اند و از این ۸۰ واحد نیز تنها ۱۰- ۱۲ واحد با ظرفیت کامل کار می‌کنند.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند ادامه‌داد: ما در این واحدهای تولیدی ظرفیت ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغل داریم که متأسفانه در حال حاضر تنها دو هزار نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.

رمضانی با بیان اینکه در صورت همکاری و همیاری می‌توانیم هشت هزار فرصت شغلی دیگر ایجاد کنیم تا بتوانیم گامی در راستای پیشگیری از وقوع جرم مد نظر عزیزان در دادگستری داشته باشیم، بیان‌کرد: اگر اهلیت سرمایه‌گذار را در زمان شروع فعالیت شناسایی کنیم، قطعاً تعداد واحدهای راکد ما بسیار کاهش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های خدمات‌رسان گاه در ارائه خدمت به واحدهای تولیدی ضعیف عمل می‌کنند، گفت: به عنوان مثال ممکن است یک واحد تولیدی درخواست انشعاب گاز داشته باشد ولی رسیدگی به درخواست او مدت‌ها طول بکشد.

 

فرآوری محصولات لبنی در خراسان‌جنوبی صورت نمی‌گیرد

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: در خراسان‌جنوبی روزانه ۱۲۰ تن شیر تولید می‌شود که از این ۱۲۰ تن شیر ۶۰ تن به استان‌های همجوار صادر و بعد از فرآوری مجدد وارد استان می‌شود که به این موضوع نیز باید رسیدگی کرد.

سید حسین خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه گفت: حمایت‌هایی که اخیراً از سوی قوه قضائیه و همچنین دادگستری خراسان‌جنوبی از تولید در استان می‌شود در حقیقت مایه دلگرمی است.

وی ادامه‌داد: واحدهای تولیدی با بانک‌ها، در حوزه بیمه و مالیات مشکل داشته‌اند ولی تاکنون نمی‌دانسته‌اند برای حل مشکل باید به کجا مراجعه کنند و در صورت مراجعه نیز توجه چندانی نمی‌شد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند اظهار کرد: متأسفانه بانک‌ها در وهله اول طرح‌های تولیدی را دیده ولی واقعیت‌ها را نمی‌بینند و به اندازه و به میزان نیاز واحد تولیدی تسهیلات پرداخت نمی‌کنند.

خیریه با اشاره به اینکه گاه تسهیلات به موقع پرداخت نمی‌شود، بیان‌کرد: ما اگر می‌خواهیم به تولید در خراسان‌جنوبی کمک کنیم باید صنایع موجود را حفظ و یاری‌گر واحدهای در حال تعطیل و یا واحدهایی که طرح توسعه دارند، باشیم.

وی گفت: از دیگر مسائل حوزه کسب و کار در خراسان‌جنوبی این است که گاه به ۱۰ مجوز از یک کار و حرفه نیاز داریم ولی ۱۵ مجوز در این بخش داده می‌شود که به صورت طبیعی توجیه اقتصادی کار را از بین می‌برد.

 

آنفولانزای پرندگان یک سیل ویران کننده برای واحدهای طیور بود

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به موضوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان گفت: این موضوع مانند یک سیل ویران‌کننده برای واحدهای تولیدی بود که اگر حمایت‌های دولتی و قوه قضائیه نباشد بی شک واحد تولید مرغ مادر ما از گردونه خارج خواهد شد.

سید علی خیریه از دیگر فعالان اقتصادی خراسان‌جنوبی نیز در این دیدار با اشاره به اینکه در واحد مرغ مادر ۴۵۰ نفر نیرو داریم، اظهار کرد: با توجه به شیوع آنفولانزای پرندگان اگر حمایت شود تا بتوانیم از بیمه بیکاری موقت استفاده کرده تا بعد با استفاده از کمک‌های بانکی و دولتی دوباره به شرایط قبل برگردیم، بسیار مطلوب خواهد بود.

وی بیان‌کرد: اگر در راستای حفظ تولید در بخش طیور به بانک‌ها دستور داده شود که تسهیلات امهال شود در اشتغال‌زایی نیز تأثیرگذار خواهد بود.

ابراهیم تقی زاده، مسئول مرکز داوری اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بنیاد تعاون زندانیان با مشکل بازار مصرف رو به رو هستند، گفت: اگر از راهکارهای قانونی چون مجازات‌های جایگزین حبس استفاده شود در حل مشکلات زندانیان و خانواده‌ها نقش‌آفرین خواهد بود.

وی اظهار کرد: همچنین پیشنهاد می‌شود که در دادگستری شعبه تخصصی خاصی به بررسی مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و بخش خصوصی اختصاص داده شود چون گاه ارجاع پرونده‌ها به شعبه غیر تخصصی موجب صدور آراء متعارض می‌شود.

 

بخش نامه‌هایی که جز اتلاف انرژی ثمر دیگری ندارد

نرگس حاتمی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این دیدار گفت: علی‌رغم اینکه چند سال متمادی به نام‌های اقتصادی نامگذاری شد ولی متأسفانه حمایت خاصی از تولید و تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی نشد.

وی اظهار کرد: متأسفانه گاه بخش نامه‌هایی صادر می‌شود که برای تولیدکننده جز دردسر و اتلاف انرژی چیز دیگری ندارد.

این فعال اقتصادی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه برخی از دستور العمل‌ها و قوانین باید مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد، بیان‌کرد: بروکراسی اداری برای تولیدکننده جز اطلاق وقت و خستگی ثمر دیگری ندارد.

حاتمی با اشاره به اینکه از مددکار اجتماعی می‌توان در راستای برخی مشکلات کارگران استفاده کرد، ادامه‌داد: باید به متولیان واحدهای تولیدی در زمینه چگونگی استفاده از مددجویان زندان‌ها و به‌کارگیری آنان مشاوره داد.

همدم معاون دادستان عمومی و انقلاب اسلامی بیرجند در این جلسه با تأکید بر اینکه سیاست قوه قضائیه بر حمایت از تولید است، اظهار کرد: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در کلیه حوزه‌های قضائی دادگستری‌های خراسان‌جنوبی تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه در خراسان‌جنوبی نیز رویکرد همه متولیان دادگستری بر رفع موانع تولید است، بیان‌کرد: دادستان عمومی و انقلاب و رئیس کل دادگستری استان بازدیدهای میدانی از واحدهای تولیدی در راستای رفع مشکلات آنان با کمک نهادهای ذی‌ربط دارند.

 

مرکز داوری اتاق از حجم پرونده‌های دادگستری می‌کاهد

همدم با اشاره به اینکه در حوزه تولید قوانین دست و پاگیری داریم که نیازمند اصلاح است، ادامه‌داد: موضوع ایجاد مرکز داوری در اتاق بازرگانی بیرجند و پیگیری اختلافات مرتبط با مسائل اقتصادی در این مرکز نکته‌ای بسیار مثبت است که از افزایش حجم پرونده‌ها در دادگستری جلوگیری می‌کند.

هاشم اسماعیل‌زاده، رئیس انجمن حمایت از زندانیان خراسان‌جنوبی نیز در این دیدار گفت: اگر در حوزه اقتصادی ما اشتغال زایی و وضعیت معیشت مطلوب خانواده‌ها را داشته باشیم بی شک آمار زندانیان به شدت کاهش خواهد یافت.

وی اظهار کرد: ما دو هزار خانواده زندانی را تحت پوشش داریم که جمعیت هشت هزار نفری را شامل می‌شود که باید به مسائل آنان توجه ویژه‌ای شود.

رئیس انجمن حمایت زندانیان خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: اگر به این جمعیت هشت هزار نفری آموزش‌های لازم و مهارت توانمندسازی داده نشود در یک دهه آینده ما مشکلات عدیده‌ای خواهیم داشت چرا که آنان به ویژه در حوزه اشتغال معضل خواهند داشت.

اسماعیل زاده با تأکید بر اینکه در حوزه آموزش‌های مرتبط با خانواده زندانیان به ناچار باید به سمت مهارت آموزی برویم، گفت: امنیت روانی و اجتماعی این خانواده‌ها باید تأمین شود.

 

نگاه به زندان و زندانبانی تغییر کرده است

ابراهیم زنگنه مدیر بنیاد تعاون زندانیان خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه نگاه به زندان و زندانبانی در مجموعه قضائی دچار تحول مثبتی شده است، بیان‌کرد: ما در خراسان‌جنوبی گذرگاهی هستیم و به این واسطه بخشی از زندانیان غیر بومی نیز در مهمان ما هستند.

وی با اشاره به اینکه بخش اقتصادی زندان‌ها و سیاست‌گذاری اشتغال زندانیان در بنیاد تعاون زندان‌ها دیده می‌شود، ادامه‌داد: ما در پنج شهرستان خراسان‌جنوبی ۳۰۰ هکتار زمین داریم که در آن ۲۰۰ محصولات زراعی و باغی تولید می‌شود که حدود ۶۰-۷۰ نفر زندانی در آن مشغول به کار هستند.

زنگنه گفت: همچنین در مجموعه پرورش شترمرغ بنیاد تعاون زندانیان خراسان‌جنوبی حدود ۲۴۰ تن تولید گوشت شتر مرغ داریم که در آنجا ۲۰-۳۰ نفر زندان فعال هستند.

 

جدیدترین خبرهای استان وکشور  را در کانال تلگرامی ” پیام خاوران ” بخوانید. (کلیک کنید)

 

اشتغال ۵۰ درصدی زندانیان تکلیف شده است

مدیر بنیاد تعاون زندانیان خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه اشتغال ۵۰ درصدی زندانیان تکلیف شده است، اظهار کرد: امیدواریم نهادهای ذی‌ربط در این زمینه به ما مشاوره و یاری دهند تا در رسیدن به این هدف مهم موفق شویم.

زنگنه با بیان اینکه در زندان بیرجند هشت هزار و ۶۰۰ متر مربع سوله داریم، که از آن برای تولید می‌توان استفاده کرد، بیان‌کرد: در حال حاضر مقامات قضایی در زمینه اشتغال زندانیان با دیده باز نگاه می‌کنند و برای اشتغال آنان حتی در بیرون زندان نیز تحت شرایطی سهل می‌گیرند.

وی یادآور شد: ما در سال گذشته دو هزار و ۵۰۰ گواهینامه مهارت صادر کردیم.

منبع:مهر

انتهای پیام/۱۰۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.