تاریخ انتشار : سه شنبه 23 دی 1399 - 13:13
کد خبر : 23029

 عشایر ،نقش مؤثری در اقتصاد خراسان جنوبی دارند

 عشایر ،نقش مؤثری در اقتصاد خراسان جنوبی دارند

استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: عشایر، جمعیتی مولد هستند که اگر مورد توجه قرار گیرند، می توانند در اقتصاد استان بسیار تأثیر گزار باشند.

به گزارش “پیام خاوران “ ؛ ملانوری با بیان این مطلب در دیدار با علائی مقدم، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت : خراسان جنوبی از نظر جمعیت عشایری در رتبه چهارم کشور قرار دارد که این میزان۱۳ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهد.

وی افزود : تولید سالانه ۱۱ تن شیر، ۸ هزار و ۴۰۰ تن گوشت و ۸۰۰ تن کرک و پشم و صنایع دستی منحصر به فرد، نشانگر نقش و جایگاه این گروه مولد در اقتصاد استان است.

استاندار، جامعه عشایری را یکی از محورهای توسعه خواند و گفت: در جریان تدوین سند توسعه خاوران به این حوزه بسیار مهم توجه ویژه ای شده و با تعریف برخی راهکارها برای استفاده هر چه بیشتر از این ظرفیت عظیم برنامه ریزی شده است.

 

بیشتر بخوانید 

پروژه های عمرانی با مواد و مصالح تولید داخل استان اجرا شود

رایزنی استاندار خراسان جنوبی با وزیر صنعت درباره معادن استان

 

ملانوری بیان کرد : با عنایت به استعداد جامعه عشایری استان در تولید صنایع دستی خاص، حمایت های ویژه از قبیل پرداخت تسهیلات کم بهره یا بلاعوض می تواند، سهم تولیدات عشایر را در صنایع دستی خراسان جنوبی ارتقاء بخشد.

وی در همین راستا و با تأکید بر رفع نیازهای رفاهی جامعه عشایری، پرداخت تسهیلات ارزی به این حوزه را خواستار شد.

استاندار، راه اندازی، افزایش و تقویت شرکت های فنی، مهندسی را بهترین راهکار برای ارتقاء سطح خدمات عمرانی، معیشتی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و … عنوان کرد.

ملانوری در پایان نگاه ویژه سازمان امور عشایری کشور را به خراسان جنوبی و جامعه عشایری این استان خواستار شد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران نیز در این دیدار  به نقش بی بدیل عشایر در تولید اشاره کرد و  تأکید کرد: عشایر سالانه ۴۵۰ هزار تن شیر تولید می کنند، هر نفر عشایر گوشت ۱۶ نفر ایرانی را تأمین می نماید و پشم تولیدی دام عشایر ۱۳ هزار تن  می باشد.

علایی مقدم با بیان این که در کشور ۱۳۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می شود اما حلقه های عرضه تا سر سفره مصرف کننده چیده نشده و دلال ها و واسطه ها سود آن را می برند، گفت: در همین راستا،فروشگاه اینترنتی “عشایرشاپ” به منظور عرضه مستقیم محصولات عشایر راه اندازی شده است.

وی ادامه داد: یکی از برنامه ها در زنجیره تولید گوشت قرمز موضوع برندسازی و بسته بندی و لیبل زنی تولیدات دامی عشایر است و کمک کنید در خراسان جنوبی دام زنده عرضه نشود تا بتوانیم از ظرفیت تشکل های عشایری استفاده کنیم.

به گفته وی؛ قراردادی سه جانبه با دانشگاه پلی تکنیک امیرکبیر با مشارکت بسیج عشایری و اتحادیه عشایری بسته شده که با شیوه های نوین پشم ریسی، پشم دام عشایر فرآوری شود.

 

جدیدترین خبرهای استان وکشور  را در کانال تلگرامی ” پیام خاوران ” بخوانید. (کلیک کنید)

 

شایان ذکر است: این دیدار که در محل دفتر کار رئیس سازمان امور عشایری ایران برگزار شد، سرپرست معاونت توسعه و امور زیربنایی و مدیرکل دفتر برنامه و بودجه سازمان امور عشایر کشور و مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی نیز حضور داشتند.

انتهای پیام / ۱۰۱

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.