خواهر خواندگی بشرویه و قونیه زادگاه فروزانفر را جهانی می‌کند

مدرس دانشگاه تهران و پژوهشگر گفت: خواهر خواندگی بین بشرویه در خراسان جنوبی و قونیه در ترکیه، زادگاه استاد بدیع الزمان فروزانفر را جهانی و بین المللی می‌کند.

به گزارش “پیام خاوران“، این پیشنهاد و نظر جمعی از مولوی پژوهان و علاقمندان به بدیع الزمان فروزانفر است که از جایگاه و موقعیت هر دو عارف و فرهیخته روزگار مطلع هستند. آرامگاه مولوی در قونیه ترکیه واقع شده است. مولوی پژوهان باور دارند از زمانی که استاد بدیع الزمان فروزانفر با آثار و پژوهش های دقیق خود مولوی و مثنوی او را زنده واحیا کرده است مولوی شهرتی جهانی یافته است.

مدرس دانشگاه تهران و پژوهشگر با تکرار پیشنهاد خواهر خواندگی بین قونیه و بشرویه گفت: جای خرسندی است که اهالی بشرویه قدر استاد فروزانفر را می دانند و برای او و جایگاهش احترام ویژه ای قائل هستند. جا دارد به پاس زحمات او در حوزه های مختلف زبان و ادبیات فارسی، عرفان …  و به ویژه کار ارزشمندی او در زمینه مولوی پژوهی و تصحیح مثنوی و اقدامات ارزنده او در مورد مولوی، بشرویه نیز مانند شهر آرامگاه مولوی از اعتبار جهانی برخوردار شود.

دکتر جهانی تاکید کرد: آثار او و زادگاهش بهترین ها هستند و جا دارد همان طور که برای مولوی را احیا کرد بشرویه نیز مانند قونیه مرکز توجه گردشگران شود به این منظور باید که از کتابخانه و منابع خوبی برخوردار شود تا اسم فروزانفر و بشرویه نیز جهانی و بین المللی شود خواهر خواندگی بشرویه و قونیه به این منظور کمک می کند.

وی به یک جمله معروف در دانشگاه تهران اشاره کرد که دانشگاه استادی به (استادی) موقعیت او به خود ندیده است حتی دکتر شفیعی کدکنی معقد است لقب استاد فقط برازنده استاد بدیع الزمان فروزانفر است. او پژوهش های دقیق وعلمی در ادبیات و عرفان بنیان گذاری کرده است در مولوی پژوهی نیز بهترین ها در زمان بوده است و هنوز هم فردی به پایش نمی رسد حتی مثنوی شریف که سه جلد آن را نوشته است نمونه های بعد از او به کیفیت کار فروزانفر را نداشته و هنوز به همان منابع استاد مراجعه می شود. در آغازگری و در کیفیت نمونه ندارد.

بیشتر بخوانید   رونق و اشتغال در دروازه طلایی ماهیرود + تصاویر

این مدرس دانشگاه و پژوهشگر عبارت معروفی را یاد آوری کرد و توضیح داد: زیاد گفته می شود که هنوز دانشگاه بر سر او سایه نینداخته است یعنی هنوز استادی نیامده که به پای او برسد. در آن زمان او از همه سرآمد بود.

وی بیان کرد: استاد فروزانفر از بشرویه، علامه فرزان از بیرجند، فاضل تونی و عصار استادان ادبیات دانشگاه تهران بودند و پایه ریزی دانشگاه تهران با آن ها بوده است. بدیع الزمان فروزانفر از مفاخر زمان خودش است و بشرویه باید از وجود و اسم او بیشتر از این بهره مند شود.

انتهای پیام/ 102

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها