خراسان جنوبی رتبه نخست امنیت سرمایهگذاری را در کشور دارد
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: براساس آخرین ارزیابی صورت گرفته خراسان جنوبی از نظر شاخص استانی امنیت سرمایهگذاری رتبه نخست را در کشور دارد و تاکنون ۱۰۲ طرح سرمایهگذاری برای جذب سرمایهگذار در قالب کتاب الکترونیکی گردآوری شده است.
به گزارش “پیام خاوران”، عیسی جعفری گیو در جمع خبرنگاران اظهار داشت: براساس آخرین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در آبان ۱۴۰۰، شاخص استانی امنیت سرمایهگذاری استان خراسان جنوبی ۵.۸۷ محاسبه شده و استان از این نظر در جایگاه اول کشور است.
وی افزود: شاخص امنیت سرمایهگذاری براساس هفت نماگر از جمله ثبات و پیشبینی پذیری مقررات و رویههای اجرایی، شفافیت و سلامت اداری، مصونیت جان و مال شهروندان، فرهنگ وفای به عهد، صداقت و درستی، تضمین حقوق مالکیت، عملکرد دولت و ثبات اقتصاد کلان شامل ۲۱ مولفه پیمایشی و ۱۷ مولفه آماری، تعیین میشود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی درخصوص تهیه اطلس سرمایهگذاری استان گفت: پس از اخذ تمامی لایههای اطلاعاتی GIS زیرساختها و حرایم و محدودیتهای واگذاری اراضی، یکسانسازی اطلاعات و برگزاری بیش از ۳۰ جلسه کارشناسی با دستگاههای اجرایی به منظور بررسی تخصصی لایههای اطلاعاتی GIS انجام شده است.
وی افزود: در فاز دوم اجرای طرح از ابتدای سال جاری به منظور شناسایی پهنههای مستعد و جانمایی طرحهای سرمایهگذاری اولویتدار استان براساس لایههای اطلس سرمایهگذاری، قرارداد جدید با مجری ذیصلاح منعقد شد و اطلاعات ۴۰ لایه اطلاعاتی مربوط به مطلوبیتها (زیرساختها)، محدودیتها و ممنوعیتهای واگذاری اراضی با لحاظ کردن حرایم مربوطه ثبت و پیادهسازی شد.
جعفری گیو اظهار داشت: ضمن شناسایی و احصای بیش از ۱۰۰ طرح سرمایهگذاری اولویتدار استان، پس از تصویب طرحهای سرمایهگذاری در کمیته استانی، تعداد ۱۱۸ قطعه زمین برای ۸۹ طرح سرمایهگذاری براساس اطلس سرمایهگذاری استان، به منظور بررسی وضعیت مالکیت (ملی بودن اراضی) و امکان تخصیص، به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ارسال شد و پس از اخذ تمامی استعلامات نسبت به اخذ مجوز کارگروه امور زیربنایی و صدور مجوز بینام اقدام شده است.
وی گفت: همچنین مدل بومی پویا و قابلیت بازطراحی و تولید لکه جدید به منظور بهروزرسانی و تغییر لایههای اطلاعاتی و امکان انتخاب اراضی مطلوب توسط سرمایهگذار با شرایط و مولفههای مدنظر پروژه سرمایهگذاری تدوین شده است و پس از اخذ مجوزهای لازم، لکههای مجاز سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی بر روی سامانه تحت وب اطلس سرمایهگذاری استان (Web GIS) قرار خواهد گرفت.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: برای فرصتهای سرمایهگذاری شناسایی شده در خراسان جنوبی، تعداد ۱۳۰ قطعه زمین براساس اراضی اطلس سرمایهگذاری استان در اراضی ملی شهرستانها (خارج از شهرکها و نواحی صنعتی) پیشنهاد شده و تعداد ۳۴ طرح سرمایهگذاری در شهرکها و نواحی صنعتی استان، تعداد پنج طرح در شرکتهای سهامی زراعی و تعداد ۲۶ طرح در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند جانمایی شده است.
وی گفت: پس از بررسی و اولویتبندی طرحهای سرمایهگذاری توسط دستگاههای اجرایی مربوط، تعداد ۱۸۵ طرح به عنوان فرصت سرمایهگذاری دارای اولویت و مزیتدار در استان شناسایی شده است.
جعفری گیو اضافه کرد: همچنین از این تعداد، ۱۰۲ طرح سرمایهگذاری برای جذب سرمایهگذار در قالب کتاب الکترونیکی فرصتهای سرمایهگذاری استان خراسان جنوبی گردآوری شده که ۵۸ طرح در بخش صنعت و معدن، ۳۴ طرح در بخش کشاورزی، پنج طرح در حوزه گردشگری، ۲ طرح در حوزه صنایع دستی و سه طرح در بخش نیرو است.
وی گفت: حجم سرمایهگذاری ریالی طرحهای پیشنهادی بیش از سه هزار و ۹۶۰ میلیارد ریال و سرمایهگذاری ارزی به مبلغ ۱۹۵ میلیون دلار و اشتغال پیشبینی شده بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ نفر است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی افزود: خراسان جنوبی بنا به شرایط خاص طبیعی، اقلیمی و جغرافیایی در بسیاری از حوزهها از جمله معدن و انرژیهای تجدیدپذیر، ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایهگذاری دارد همچنین در حوزه توسعه مولدهای انرژی نظر به قابلیتهای اقلیمی ظرفیت مطلوبی دارد، اگرچه در برخی نقاط به دلیل تکمیل ظرفیت شبکه انتقال، امکان استقرار مولدها وجود ندارد اما تلاش شد زمینهای مستعد برای این گونه سرمایهگذاریها احصا شود.
وی درباره عملکرد کمیته “شناسایی فرصتها و مزیتهای سرمایهگذاری” ذیل ستاد توسعه خاوران گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۳۱ جلسه (۱۱ جلسه گروه کاری و ۲۰ جلسه کمیته استانی) به منظور بررسی ظرفیتهای سرمایهگذاری استان در بخشهای مختلف اقتصادی و طرحهای متقاضیان سرمایهگذاری برگزار شده است.
جعفری گیو افزود: ۱۲۷ طرح توسط دستگاههای اجرایی استان و ۴۳ طرح از سوی بخش خصوصی به کمیته شناسایی فرصتها و مزیتهای سرمایهگذاری استان ارسال شده و مورد بررسی قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: فرصتهای سرمایهگذاری اولویتدار استان به متقاضیان سرمایهگذاری ارائه شده و ۱۰ طرح نیز مورد استقبال متقاضیان سرمایهگذاری خارجی قرار گرفته است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ ۱۰۲
برچسب ها :سرمایه گذاری،امور اقتصادی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰