دسته‌بندی‌های خبر: اخبار استان، اخبار اسلایدر، اخبار برگزیده استان، اخبار برگزیده کشور، اقتصادی
تاریخ انتشار : دوشنبه 15 بهمن 1403 - 16:38
کد خبر : 65649

با تلاش ایمیدرو و خروج گوهرسنگ ها از مقررات واردات و صادرات گروه کالاهایی چهار؛

زمینه قانونی جهش تجارت گوهرسنگ‌ها فراهم شد

زمینه قانونی جهش تجارت گوهرسنگ‌ها فراهم شد
گوهرسنگ‌ها با پیگیری ایمیدرو از "مقررات واردات و صادرات گروه کالاهای لوکس" خارج شد که این امر زمینه ورود کالای خام و صدور کالای ساخته شده را فراهم می کند.
به گزارش “پیام خاوران“، خروج از گروه کالایی ۴ قانون مقررات صادرات و واردات کالای – که به کالاهای لوکس شهرت دارند-، در راستای پیشبرد اهداف سند ملی توسعه صنعت گوهرسنگ کشور و با تاکید بر توسعه بازار و سهولت در تجارت صورت گرفت. این کالاها اکنون به گروه ۲۵ یا همان گروه کالاهای واسطه ای الحاق شدند.

پیگیری این مهم به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه صنعت گوهرسنگ‌ها و یکی از اساسی ترین دغدغه‌های فعالان این حوزه، از ابتدای تشکیل طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور با انجام مکاتبات متعدد و برگزاری جلسات تخصصی صورت گرفت.

“حذف گوهرسنگ ها از گروه کالاهای لوکس، به عنوان اصل زیربنایی و اولیه” در شورای راهبری توسعه گوهرسنگ به ریاست رئیس هیات عامل ایمیدرو و با حضور نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر ارگان‌های دخیل در سند مذکور، طی سال های اخیر مورد پیگیری قرار گرفته بود.

علاوه بر این به دلیل اهمیت این موضوع به درخواست ایمیدرو جلسات متعددی در کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نیز دراین خصوص تشکیل و موارد بررسی و مورد کارشناسی قرار گرفت. در نهایت، خروج گوهرسنگ از این گروه کالایی و رفع ممنوعیت واردات آن توسط سازمان توسعه تجارت ایران اعلام شد که اصلاحات مربوطه در سامانه جامع تجارت برای بهره‌برداری کلیه ذی‌نفعان انجام خواهد شد.

آموزش و تربیت نیروی انسانی طی سه سال گذشته

از سوی دیگر با توجه به آموزش‌های صورت‌گرفته در طول سه‌سال گذشته و تربیت نیروی متخصص گوهرتراش خبره، می‌توان از گوهرسنگ‌های خام بی‌نظیر کشورهاى همسایه ازجمله افغانستان و سایر نقاط جهان بهره‌برداری و کشور را به قطب منطقه‌ای فرآوری گوهرسنگ‌های متنوعی نظیر الماس، زمرد، یاقوت، اسپینل، توپاز، لاجورد و … تبدیل کرد.

در همین حال آماده‌سازی، فرآوری و بهسازی در پایانه‌های گوهرسنگ داخل کشور و سپس، صادرات سنگ‌های فرآوری‌شده به کشور‌های هدف، ارزش‌افزوده بسیار بالایی برای کشورمان ایجاد می‌کند.

این امر به‌عنوان موضوعی تحول‌ساز در اقتصاد، ضمن جلوگیری از تجارت چمدانی و قاچاق مواد کم کیفیت و غیر استاندارد، اثرات قابل توجه و زودهنگامی را – به ویژه در حوزه صادرات و ارزآوری- برای کشور به‌همراه خواهد داشت.

انتهای پیام/ ۱۰۲

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.