تاریخ انتشار : پنجشنبه 25 بهمن 1403 - 14:47
کد خبر : 65884

خراسان جنوبی فرصت طلایی برای صادرات و توسعه اقتصادی

خراسان جنوبی فرصت طلایی برای صادرات و توسعه اقتصادی
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر تسریع در احداث جاده فرامرزی ماهیرود خراسان جنوبی به فراه افغانستان گفت: این استان فرصت طلایی برای صادرات و هم در زمینه توسعه اقتصادی برای کشور افغانستان به حساب می‌آیند.

به گزارش “پیام خاوران“، سیدمحمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عصر روز گذشته سفیر  ایران در کابل با همراهی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات در رأس هیئتی وارد خراسان جنوبی شدند.

وی با اشاره به بازدید این هیئت قبل از ورود به خراسان جنوبی از روند احداث جاده ماهیرود – فراه گفت: بررسی ظرفیت‌های مرز ماهیرود و برگزاری جلسه همفکری در پایانه مرزی ماهیرود از دیگر برنامه‌های این هیئت بود.

احداث جاده فرامرزی در خراسان جنوبی تسریع شود

استاندار خراسان جنوبی،  مرز مشترک خراسان جنوبی با ۴ گلوگاه تجاری خارجی را ۳۳۱ کیلومتر اعلام کرد و ادامه داد: خراسان جنوبی فرصت طلایی هم برای صادرات و هم در زمینه توسعه اقتصادی برای کشور افغانستان به‌حساب می‌آید.

به گفته وی یکی از موارد حائز اهمیت در این زمینه تأمین زیرساخت از جمله احداث جاده فرامرزی است که چندین سال از شروع این پروژه فراملی می‌گذرد اما به دلیل تزریق اعتبارات قطره چکانی به سرانجام نرسیده است.

هاشمی گفت: اتمام احداث جاده ۱۲۰ کیلومتر ماهیرود – فراه به‌صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد در قالب کارگروه ویژه‌ای با حضور مدیران مرتبط در این زمینه عملیات اجرایی آن تسریع و به اتمام برسد.

قول مساعد سفیر ایران در کابل برای پیگیری بازگشایی بازارچه‌های استان

استاندار خراسان جنوبی به مزایای احداث این جاده فرامرزی نیز اشاره‌ای داشت و ادامه داد: به طور حتم با زیر بار ترافیک رفتن این جاده فرامرزی سال ۱۴۰۴ سال پر رونقی در زمینه اقتصادی و صادرات در خراسان جنوبی خواهد بود.  بعلاوه باید در نظر داشت که خراسان جنوبی در مسیر ترانزیت بندرعباس نیز قرارداد که با احداث این مسیر و کوتاه‌شدن آن فرصت بسیار خوبی برای رونق اقتصادی استان فراهم می‌شود.

هاشمی متذکرشد: سفیر ایران در کابل قول پیگیری برای بازگشایی ۳ معبر تجاری خارجی دیگر استان (گلورده، دوکوهانه و یزدان) را نیز داد.

پیگیری بازگشایی ۳ بازارچه مرزی خراسان جنوبی در کابل

علیرضا بیگدلی در نشست بررسی فرصت‌ها و زمینه‌های توسعه روابط اقتصادی و تجاری با افغانستان اظهار داشت: در زمینه ترانزیت و حمل و نقل خراسان جنوبی با افغانستان ظرفیت‌های خوبی وجود دارد که در این زمینه مقرر شد که تسهیلاتی در پایانه مرزی ماهیرود مدنظر قرار گیرد که ما از سمت افغانستان در کابل و فراه زمینه سازی‌هایی را انجام دادیم.

وی عنوان کرد: در زمینه توسعه صادرات، واردات و تجارت هم مدیران خراسان جنوبی دیدگاه بسیار خوبی دارند که باید این ارتباط متقابل بین دو کشور همسایه توسعه یابد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل با تاکید بر تعامل بیشتری بین مسئولان خراسان جنوبی و مقامات افغانستانی، بیان کرد: در این زمینه استاندار خراسان جنوبی به زودی به کشور افغاستان سفری برای برگزاری نشست با مقامات افغانستان خواهند داشت که امیدواریم سال ۱۴۰۴ سال متفاوتی در زمینه توسعه روابط بین خراسان جنوبی و افغانستان باشد.

85 درصد جاده ماهیرود به فراه آماده است

بیگدلی ضمن قدردانی از استاندار خراسان جنوبی بر همکاری و تعامل بیشتر تاکید کرد و گفت: موضوع ساخت راه است که استان تلاش‌های زیادی انجام داده و ۸۵ درصد جاده ماهیرود به فراه آماده است و فرصت خوبی برای تعاملات دو کشور است.

وی بر رونق بازارچه‌های مرزی تاکید کرد و افزود: تقویت و فعال شدن بازراچه‌های مرزی ‌های فرصت خوبی برای مردم مرزنشین استان در پی خواهد داشت.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل با تاکید بر تقویت روابط ایران و افغانستان و ایجاد مرکز پژوهشی در خراسان جنوبی برای جوانان علاقه‌مند افغانستانی در این استان تاکید کرد.

بیگدلی همچنین به کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: حوزه کشاورزی در واردات و صادرات این استان می‌تواند نقش موثری داشته باشد.

توسعه ارتباطات زمینی و ساخت جاده‌های مشترک ایران و افغانستان

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل، مهم‌ترین موضوع این سفر را توسعه ارتباطات زمینی و ساخت جاده‌های مشترک عنوان کرد.

بیگدلی با اشاره به احداث جاده ماهیرود – فراه اظهار داشت: تاکنون ۸۵ درصد از این مسیر ۱۲۰ کیلومتری تکمیل شده و تلاش‌ها برای اتمام هرچه سریع‌تر آن با همکاری استان خراسان جنوبی و مقامات افغانستان ادامه دارد.

وی به موضوع بازگشایی گذرگاه‌های تجاری مسدود شده خراسان جنوبی از سوی افغانستان اشاره کرد و گفت: این گذرگاه‌ها حدود یک دهه پیش به‌صورت یک‌طرفه از سوی دولت افغانستان به حالت تعلیق درآمده است. پیگیری برای بازگشایی سه بازارچه مرزی خراسان جنوبی در کابل در حال پیگیری است و فرصتی دوباره برای تجارت میان مردم دو کشور فراهم می‌کند.

تقویت ظرفیت خراسان جنوبی در حوزه ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل با تأکید بر اهمیت خراسان جنوبی در حوزه ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی بیان کرد: این استان از ظرفیت‌های قابل‌توجهی در این زمینه برخوردار است و مقرر شده تسهیلات ویژه‌ای برای پایانه‌های مرزی آن در نظر گرفته شود.

وی به پیگیری مذاکرات در زمینه توسعه صادرات، واردات و تجارت میان ایران و افغانستان اشاره کرد و افزود: با توجه به وضعیت کنونی افغانستان و ظرفیت‌های منحصربه‌فرد خراسان جنوبی، آینده بسیار روشنی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور پیش‌بینی می‌شود. همچنین زمینه‌های جدیدی برای گسترش تعاملات، به‌ویژه در حوزه صادرات و واردات، فراهم خواهد شد.

انتهای پیام/۱۰۴

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.