هنرهای دست شیرزن «کُلی» ویترین نمایشگاه های صنایع دستی
- کدخبر: 11031
- سه شنبه ۱۹ آذر ۹۸ - 13:21
«شهربانو» بانوی نمونه عشایر خراسان جنوبی است که کیفیت تولیدات صنایع دستی و فرآورده های لبنی اش، او را مهمان نمایشگاه های مختلف در سراسر کشور کرده است.
به گزارش “پیام خاوران” عشایر از اقشار مهم و تامین کننده امنیت در خراسان جنوبی هستند که خانه به دوش و از جایی به جایی دیگر کوچ می کنند تا بتوانند امرار معاش کنند.
افرادی که وارسته از ستون های آهنی و آجری، زمستان و تابستانشان را زیر سقف سیاهی که حاصل کرک و موی گوسفند است، به سر می برند. اگرچه از امکانات به دور هستند اما تمام تلاش شان را در راستای فراهم کردن زندگی آسان و رفع نیازهای خانواده و جامعه به کار می گیرند.
گوشت، فرآورده های لبنی و صنایع دستی مختلف از جمله محصولاتی است که توسط دستان پرتوان عشایرنشینان خراسان جنوبی تولید و در فروشگاهها و نمایشگاههای مختلف عرضه می شود.
در میان این قشر زحمتکش بانوان هم پا به پای مردان قدم برداشته و در انجام کارهای دامداری کوتاهی نمیکنند. نان مصرفی را خودشان می پزند و برخی لباس تن شان را هم خود می دوزند تا به استقلال درونی خویش رسیده و از محتویات زندگی شهری بینیاز بمانند.
«شهربانو جعفری» زن نمونه عشایر است که در بین کوهها و دشتهای روستای کُلی از منطقه عشایری قاین، ۹ فرزند را بزرگ کرده و هنوز هم همانند روزهای جوانی پا به پای پدر خانواده کار می کند.
بنا به گفته های وی، خانه سیاهرنگش را به زندگی های مرفه شهری ترجیح میدهد و پلاس زیر پایش را با مبلهای سلطنتی عوض نمی کند.
نه تنها عقیده های این شیر زن عشایر خاص است بلکه هنرهای خاصی در بخش دامداری و صنایع دستی دارد. علاوه بر اینکه انواع فرآورده هلی لبنی تولید می کند، صفر تا ۱۰۰ تولید فرش و انواع بافته ها را انجام می دهد.
این زن عشایر روستایی پیرامون فعالیت هایش میگوید: دامدار هستم و محصولاتی مانند کشک، روغن زرد، کره گوسفندی و دیگر محصولات وابسته تولید می کنم.
جعفری با بیان اینکه این خانه سیاه و اساس مورد نیاز را همواره با خود حمل می کنم، می افزاید: از بچگی در دشت و صحرا بوده ام و با این زندگی انس گرفته ام.
این شیربانوی عشایر با بیان اینکه علاوه بر پخت و پز و انجام کارهای خانه، صنایع دستی میبافم، میگوید: جوال، خورجین، پَتَک و قالی از جمله مواردی است که تاکنون بافتهام.
وی ادامه می دهد: پشم گوسفند را می ریسم، با رنگ های مختلف، رنگ می کنم و از آن ها این محصولات را تولید می کنم.
جعفری با بیان اینکه محصولاتم را از طریق نمایشگاه های مختلف به فروش می رسانم، می افزاید: تاکنون در نمایشگاه های بیرجند، تهران، مشهد و زیرکوه شرکت کردم و از این طریق به دیگر بازارها معرفی شده ام.
وی با بیان اینکه دارای ۹ فرزند هستم که همه را در صحرا بزرگ کردم، می گوید: اگرچه زندگی عشایری سختی های خاصی دارد اما شیرینی های زیادی هم دارد.
جعفری با اشاره به نقش عشایر در اقتصاد و امنیت استان و کشور بیان میکند: تمام افتخارم این است که زن عشایر نشین هستم و می توانم در سرنوشت کشورم سهیم باشم.
منبع:شبستان
انتهای پیام /
چاپ و دانلود PDF
ارسال نظر