ورود گردشگران خارجی به ایران ۲۴ درصد افزایش یافته است
- کدخبر: 11492
- سه شنبه ۱۰ دی ۹۸ - 12:24
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از افزایش ۲۴ درصدی آمار ورود گردشگران خارجی به ایران خبر داد.
به گزارش “پیام خاوران” ولی تیموری صبح امروز در حاشیه بازدید از باغ شوکت آباد بیرجند اظهار داشت: با وجود همه محدودیتهای بینالمللی ناشی از تحریمها، میزان ورود گردشگران خارجی به کشور بیش از 24 درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به مزیتهای بالقوه گردشگری کشور تصریح کرد: سال گذشته، آمار گردشگران ورودی به کشور با 52 درصد رشد مواجه بوده است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: گردشگری مسیر محور است و گردشگر نقاطی که فرصت بهره برداری بیشتری دارد را برای سفر انتخاب میکند.
تیموری معرفی جاذبههای تاریخی و گردشگری استانها را بهترین راهکار برای تعیین مسیرهای گردشگری عنوان کرد و گفت: رسانهها در این زمینه نقش بسیار مؤثری دارند.
باغ شوکتآباد در 10 کیلومتری شرق بیرجند، در کنار راه بیرجند به زاهدان در روستای شوکتآباد استان خراسان جنوبی قرار دارد.
باغ شوکت آباد با شماره 2363 در 23 مردادماه سال 378 هـ . ش در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
باغ شوکت آباد در بستری کوهستانی قرار گرفته است که مربوط به دوره قاجار و از املاک امیر اسماعیل خان شوکتالملک بوده و به عنوان سکونتگاهی ییلاقی استفاده میشده و به دلیل آنکه وی وارث و فرزندی نداشت اموال او به برادرش محمدابراهیم خان رسید و بعدها توسط اسدالله علم، وزیر دربار وقف شد.
این باغ دارای ورودیها، عمارت اندرونی، فضاهای خدماتی، اصطبل، یخچال و برجهای نگهبانی است.
عمارت اصلی باغ شوکت آباد در ضلع جنوبی و با محور شرقی ـ غربی بنا شده است. این عمارت دارای 3 بخش است: حوضخانه، بخش مرکزی و اتاقهای ضلع شرقی و غربی حوضخانه است.
ایوان در ضلع جنوب دارای دو ستون با مقطع دایره و دو نیم ستون دارد. در مرکز حیاط، حوضی با طرح 8 ضلعی و چهار باغچه کوچک در اطراف به چشم میخورد که درختان کاج در آنها کاشته شده است.
درختان موجود در باغ شامل درختان تزیینی، سایهدار و میوهدار از جمله چنار، کاج، سرو، هلو، انار، توت، زردآلو و تاک است.
درختان باغ بیشتر از گونه کاج است که در میان آنها درختان عرعر، انار و گردو به همراه بوتههای گل چون شقایق، محمدی به چشم میخورد.
از بخشی از این باغ به عنوان موزه تاریخ طبیعی و حیات وحش بیرجند استفاده میشود و بخشی دیگر به رستوران سنتی تغییر کاربری داده است.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/
چاپ و دانلود PDF
ارسال نظر