رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی مطرح کرد:
60 درصد فرش دستباف خراسان جنوبی در بازار کشورهای اروپایی
- کدخبر: 1437
- دوشنبه ۵ آذر ۹۷ - 11:05
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: 80 هزار مترمربع فرش دستباف در 6 ماه نخست امسال به ارزش 32 میلیارد تومان در استان تولید و 60 درصد آن به خارج کشور صادر شده است.
به گزارش پایگاه خبری “پیام خاوران“، محمد حسین کامیابی مسک افزود: 50 هزار مترمربع فرش دستباف استان به کشورهای آمریکا، آلمان، اسپانیا، ایتالیا و سایر کشورهای اروپایی صادر شده است.
وی بیان کرد: دهه هفتاد تا هشتاد، 95 درصد فرش دستباف تولیدی استان به کشورهای خارج صادر می شد اما اکنون این میزان بین 50 تا 60 درصد تولیدات متغیر بوده و کاهش یافته است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از مشکلات کنونی تولیدکنندگان فرش استان گران شدن مواد اولیه است که عمده این مواد از استان های یزد، اصفهان، کاشان و قم تامین می شود.
وی با بیان اینکه میزان تولید فرش دستباف استان مازاد بر تقاضا است عنوان کرد: این در حالی است که در استان کم برخوردار خراسان جنوبی بخش زیادی از مردم از این طریق ارتزاق می کنند.
کامیابی مسک ادامه داد: در حال حاضر بافت قالی در اکثر روستاها و شهرستان های استان رواج دارد به طوری که حدود 80 درصد ساکنان روستاها به این حرفه مشغول هستند.
وی یادآور شد: هم اکنون 50 هزار بافنده به صورت تمام وقت، پاره وقت و فصلی در استان مشغول کار قالی بافی هستند که کمتر از 10 درصد آنها حدود چهار هزار نفر بیمه تامین اجتماعی هستند.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی افزود: 2 سال است که طرح بیمه قالی بافان متوقف شده است که در این خصوص از طرف اتحادیه قالی بافان، سازمان صنعت، معدن و تجارت، استانداری، نمایندگان مجلس در استان و سایر پیگیری های زیادی شده اما به نتیجه مطلوب نرسیده است.
وی اضافه کرد: در قانون، بیمه بافندگان باید در بودجه سنواتی دیده شود چون 20 درصد حق بیمه باید توسط دولت و هفت درصد توسط بافنده پرداخت شود لذا باید در بودجه دیده شده باشد تا دولت بتواند سهم خود را پرداخت کند.
کامیابی مسک اظهار داشت: حرفه قالی بافی در خراسان جنوبی توانسته برای قشر ضعیف تر جامعه اشتغال ایجاد کرده و جلوی مهاجرت بی رویه روستاها را تا حدودی بگیرد لذا باید به هر نحوی شده به بافندگان رسیدگی شود تا شغل خود را حفظ کنند.
وی گفت: در حال حاضر 65 درصد بافندگان فرش دستباف در مناطق روستایی ساکن هستند و باید برای حفظ اشتغال این افراد مسئولان صدایشان را بشنوند.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی از پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به بافندگان فرش استان خبر داد و افزود: سال گذشته 65 طرح مربوط به فرش دستباف تسهیلات دریافت کرده اند.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/
چاپ و دانلود PDF
ارسال نظر