ضرورت چاره اندیشی برای معضل گرد و غبار
- کدخبر: 16909
- چهارشنبه ۲۲ مرداد ۹۹ - 11:34
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی گفت: اگر برای معضل گرد و غبار در استان چاره اندیشی نشود تا چند سال آینده درگیر مشکلاتی همچون خوزستان در این زمینه خواهیم شد.
به گزارش“پیام خاوران “ ، همزمان با گرامیداشت هفته مشارکتهای اجتماعی صبح چهارشنبه نشست شورای مشورتی سمنهای مردم نهاد خراسانجنوبی با هدف جلب مشارکت همه سمنهای مردم نهاد استان در حوزههای مختلف منابع طبیعی و محیط زیست در محل اداره کل حفاظت محیط زیست استان برگزار شد.
حسن اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی در این جلسه به چهار چالش مهم محیط زیستی استان شامل گرد و غبار، آب، پسماند و فرسایش و از بین رفتن منابع زیستی و گونههای برجسته استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک سوم از مساحت استان در حال فرسایش بوده که همین موضوع باعث شده تا استان خراسانجنوبی درگیر معضل گردو غبار شود.
ضرورت چاره اندیشی برای معضل گرد و غبار در خراسانجنوبی
وی بیانکرد: اگر درباره معضل گرد و غبار چاره اندیشی نشود تا چند سال آینده استان خراسانجنوبی درگیر مشکلاتی همچون استان خوزستان در این زمینه خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی از مسئله آب به عنوان یکی دیگر از چالشهای مهم استان نام برد و اظهار کرد: در حال حاضر سه میلیارد متر مکعب کسری مخازن آب در استان داریم و بیش از حد مجاز از سفرههای آب زیرزمینی در حال استفاده هستیم.
اکبری ادامه داد: همچنین میزان استفاده از پلاستیک در استان بالا بوده و شیوه دفن پسماند علیالخصوص در روستاها از وضعیت خوبی برخوردار نیست.
وی با اشاره به اینکه هشتاد درصد از جمعیت گونههای حیات وحش برجسته استان ظرف نیم قرن گذشته از طرق مختلف از جمله شکار غیرمجاز از بین رفته است، گفت: مشارکت اجتماعی محیط زیستی مردم در حوزه محیط زیست زمانی عینیت پیدا میکند که مردم بدانند چه مخاطراتی محیط زیست آنان را تهدید میکند، علت آن چیست و چگونه میتوان با بهبود عملکرد یا تغییر رفتار به رفع آنها کمک کرد.
سمنهای مردم نهاد حلقه اتصال بین مسئولین و مردم
علیرضا نصر آبادی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی نیز در این جلسه موضوع محیط زیست و منابع طبیعی را مسئله همه افراد جامعه در هر سطح و سوادی و در هر موقعیت شغلی و اجتماعی عنوانکرد و سمنهای مردم نهاد را حلقه اتصال بین مسئولین و مردم دانست.
وی اظهار کرد: سمنها میتوانند با اعتماد سازی و جلب مشارکت عمومی اقدامات موثری در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست بردارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی از سمنها خواست تا با استفاده از ظرفیت وقف، بهرهگیری از دانش بومی و استفاده از فضای مجازی در راستای بهبود وضعیت محیط زیست و منابع طبیعی دستگاههای مرتبط با محیط زیست و منابع طبیعی را یاری نمایند.
منبع:مهر
انتهای پیام /
چاپ و دانلود PDF
ارسال نظر