بانوان خراسان جنوبی 6.4 درصد در اهدای خون مشارکت کردند

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی از سهم ۶.۴ درصدی بانوان استان در اهدای خون خبر داد.

به گزارش “پیام خاوران”، کامبیز مهدی‌زاده در نشست خبری اظهار داشت: در تقویم ملی کشورمان ۹ مرداد روز ملی اهدای خون نامگذاری شده، خون نیازی همیشگی و حیاتیِ که امید به زندگی را در افراد نیازمند به این فرآورده حیات بخش ارتقا می بخشد و سبب بهبود روند درمانی آنان می شود.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: در چهار ماهه ابتدای امسال ۹ هزار و پنج نفر به پایگاه‌های انتقال خون در استان خراسان جنوبی مراجعه کردند که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل که هشت ۸ هزار و ۵۹۲ نفر بوده است پنج درصد افزایش را نشان می دهد.

وی ادامه داد: میزان اهدای خون نیز از ۶ هزار ۹۰۸ نفر در چهار ماهه ابتدای سال گذشته به میزان هفت هزار و ۴۷۴ نفر در سال جاری رسیده است.

مهدی‌زاده از افزایش پلاکت فرزیس از ۱۰۱ مورد در مدت یاد شده سال گذشته به ۱۵۱ مورد در سال جاری خبر داد و گفت: پلاکت فرزیس، یکی از روش‌های اهدای خون است که تنها یک جزء خاص از خون اهداکننده داوطلب (پلاکت‌) جدا می‌شود و بقیه اجزاء خون به اهداءکننده باز گردانده می‌شود.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی بیان کرد: شاخص اهدای خون در کشور ۲۴ نفر به ازای هر هزار نفر است و این شاخص در استان خراسان جنوبی به ازای هر هزار نفر ۲۶ نفر می باشد که بالاتر از میانگین کشوری است که با افزایش تیم های سیار و‌ پایگاه ها این شاخص تا ۳۰ نفر قابل افزایش است.

وی با تأکید بر اینکه امسال افزایش آمار اهدای خون توسط بانوان استان در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: در حال حاضر میانگین اهدای خون توسط بانوان در کشور کمتر از پنج درصد گزارش شده در حالی که این آمار در استان خراسان جنوبی ۶.۴ درصد است.

بیشتر بخوانید   مردم نگران نباشند، خون اهداء کنند/کمبود ذخایر خونی در خراسان جنوبی

مهدی‌زاده افزود: در چهار ماهه ابتدای سال جاری ۴۶۴ مورد اهدای خون توسط بانوان انجام شده که این آمار در مدت مشابه سال قبل ۲۸۸ مورد بوده است.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر این استان در جغرافیای ذخایر خون کشور در وضعیت آبی قرار دارد، تصریح کرد: وضعیت ذخایر خون خراسان جنوبی بین ۶ تا هشت روز است و البته اکنون وضعیت گروه خونی o منفی در وضعیت نارنجی است.

وی با اشاره به اینکه بخشی از فرآورده های خونی استان خراسان جنوبی به سیستان و‌ بلوچستان ارسال می شود، بیان کرد: مرکز خون‌گیری در شهرهای بیرجند، طبس و قاین فعال است و شهروندان برای اهدای خون می‌توانند به این مراکز مراجعه کنند.

مهدی‌زاده افزود: مرکز انتقال خون شهرستان فردوس نیز در صورت تأمین نیروی مورد نیاز در سال جاری فعال خواهد شد.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی خواستار حضور به تدریج در مناسبت‌های پیش رو به منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی شد و گفت: در برخی مناسبت‌ها با هجوم مردم برای اهدای خون مواجه می‌شویم که این خطر افزایش ضایعات خون‌ را بیشتر می‌کند بنابراین توصیه می شود برای نذر خون منحصر به ایام و‌ مناسبت‌های خاصی نباشیم.

وی عنوان کرد: در تأمین زیرساخت ها و تجهیزات برای افزایش دسترسی عموم جامعه به خدمات انتقال خون از طریق احداث مراکز ثابت و سیار در نقاط مختلف استان نیاز به همکاری خیرین داریم.

منبع: شبستان

انتهای پیام/102

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها