خادمان خورشید هشتم| خدمترسانی به زائران پیاده مشهدالرضا در موکبهای خراسان جنوبی
- کدخبر: 41140
- سه شنبه ۵ مهر ۰۱ - 13:09
همسایگی خراسان جنوبی با دیار مشهد الرضا این فرصت را فراهم کرده است تا هر ساله بعد از اربعین حسینی مسیر خراسان جنوبی تا مشهدالرضا پذیرای زائران باشد.
به گزارش ” پیام خاوران “ از نهبندان تا عشقآباد طبس، از خضری تا قاینات بر آن شدهاند تا هر کدام به سهم خود به زائران پیاده مشهدالرضا خدمترسانی کنند.
در یک گوشهای از موکب یکی نان میپزد، دیگری کفشهای زائران را واکس میزند، آن طرفتر هم بر روی آتش چند جوان دهه هشتادی سخت مشغول پخت غذا هستند و به زائران افغانستانی و پاکستانی خوشامد میگویند.
برایشان فرقی ندارد زائر ایرانی باشد یا پاکستانی یا افغانستانی، وقتی به شوق خدمت به امام رضا(ع) آمده باشی همه تلاشت تنها خدمت است.
آری اکنون که به پایان ماه صفر و شهادت امام رئوف علیبنموسی الرضا(علیهالسلام) رسیدیم. جادههای اطراف منتهی به مشهد شاهد زائرانی است که با پاهای خسته، عقایدی استوار و قلبی مملو از عشق مولا به سمت حرم مطهر رضوی و پابوسی سلطان خراسان از جای جای ایران در حرکت هستند و حتی گرمای هوا مانع از این عشق نمیشود.
عاشقان امام هشتم علیهالسلام این سنت مقدس را زنده نگه داشته و هر سال سختی راه را به جان میخرند و این پیادهروی را پرشورتر برگزار میکنند.
فلسفه “آیین پیادهروی به مشهدالرضا در پایان ماه صفر” به سال 200 هجری و هجرت امام رضا(ع) که یک مهاجرت سیاسی اجباری به دستور خلیفه وقت بود برمیگردد.
مولایمان به اجبار به ولایت عهدی مأمون انتخاب شدند و از مدینه به سمت مرو، مرکز خلافت مأمون حرکت و این مسیر را شهر به شهر طی کردند و ایشان از هر کوچه و برزنی که رد میشدند، همه را شیفته خود میساختند.
هر ساله بعد از اربعین سیل عاشقان امام رضا(ع) در مسیر پیادهروی کربلا با پای پیاده قدم به میدان میگذارند و از استان خراسان شمالی که همسایه مشهد مقدس است، عبور میکنند که فرصت خدمترسانی به زائران برای ساکنان این استان به ارمغان میآید.
همسایگی خراسان جنوبی با دیار مشهدالرضا این فرصت را فراهم کرده که هر ساله بعد از اربعین حسینی، مسیر رنگ و بوی امام رضایی به خود میگیرد، جادهها از سمت شهرهای خراسان جنوبی به خراسان رضوی پر از زائرانی میشود که در راستای پیادهروی اربعین، کمر همت بستند و مسیری طولانیتر و مدت زمان زیادی را قدم در مسیر عشق امام رضا(ع) میگذارند.
نهبندان ، بیرجند، قاین و از آن سو طبس شهرهایی از تبار خراسان جنوبی که این فرصت ویژه برایشان فراهم شده تا میزبانی زائران آقا امام رضا(ع) را داشته باشند.
در این مسیر موکبهایی فعالیت دارند که با پذیرایی مردمی، چای، دمنوش، صبحانه و میان وعده به استقبال زائران میروند و این موکبها با نزدیک شدن به مسیرهای تردد نزدیک به مشهد پررنگتر و پرشورتر برگزار میشود.
همچنین موکبهایی نیز همچون پلیس، هلال احمر، بهداشت و درمان در این مسیرها حضور دارند تا در صورت نیاز مردم به پزشک یا هر خدماتی دچار مشکل نشوند.
زائران پیاده با پرچمها و سربندهای «یا رضا(ع)» از کنار جاده حرکت میکنند و نه از تابش بیرحمانه آفتاب در روز و نه از سیاهی شب واهمهای دارند، اما در کنار شوق زیارت این زائران، شوقی مضاعف هم برای خادمی و میزبان آنها وجود دارد.
آنقدر قدمهای زائران پیاده امام رضا(ع) محکم و استوار بر زمین مینشیند که دلهای رهگذاران را هم تا خود حرم امام هشتم میکشاند و آواز یا ضامن آهو سر میدهد.
روزها در پی سختی میگذرند، اما از هرکدامشان از سختیهای راه میپرسی، میگویند اگر سختی داشته باشد زیباتر است و برای ما هر یک به یک آن از سختی هایش شیرین و خاطره انگیز است. رهگذرانی که با ماشین از کنار جادهها عبور میکنند به حال و احوال خوش زائران پیاده غبطه میخورند و گاهی در کنار جاده چند دقیقهای اتراق کرده و به زائران التماس دعا میگویند.
گاهی آب معدنی و آبمیوه و غذای نذری در صندوق عقب ماشین هایشان گذاشته و به زائران پیاده می دهند. هرکس در این روزها خود را به نحوی در این امر پر برکت عاشقانه شریک کرده است.
توصیف حال و هوای جادههای منتهی به مشهد در این روزها با قلم، خیلی سختتر از تکلم کردن درباره آنها است چراکه نمیتوانی آن همه عشق و ارادت را در قلمت جاری کنی و به تصویر بکشی
در این مسیر عاشقی موکبهایی هستند که خالصانه و با فداکاری در مسیر به زائران خدمت رسانی کرده و گاهی کمر خم میکنند تا به وضعیت تاول پاهای زائران رسیدگی کنند گاهی هم روی زمین روبه روی زائر نشسته و پاهایشان را ماساژ میدهند.
برایشان هم فرقی نمیکند از کجا آمده اند و یا در عالم واقعی روزگار چه کاره اند، همه آمده اند تا از این دریای بی کران برای آخرت خود توشه صید کنند و نامشان را در میان خدمت گذاران به زائران علی بن موسی الرضا ثبت کنند.
همه اینها از ماجراهای روزهای عاشقی خبر دارند و با تمام وجود پای کار آمده اند و لحظه ای هراس در دل هایشان جایی ندارد و غرور در میان دستان آنان مثل یک وسیله بی ارزش است.
چایخانهها فعال است و بازار غذاهای نذری در موکبها داغ داغ است. کنار جاده خیمه زده و سرپناهی امن برای زائران فراهم کرده اند تا خستگی را از تنهای زائران پاک کنند.
کودکان پابه پای بزرگ ترهایشان قدم برداشته و حتی اگر خسته شوند بازهم می روند نمیدانم چه طور بگویم اما گویی خستگیها در این مسیر کمتر از حد عادی احساس میشود و حتی اگر هم طاقتفرسا باشد قلبهای زائران عشقشان بیشتر است.
اینجا همان جایی است که امام رضا(ع) خودش دست مهربانی به سوی افراد بلند کرده و در کنارشان قدم میزند. اینجا جایی است که درست در آغوش همان نوری ایستادهای که حتی از راههای دور هم وقتی صدایش میکنی، حواسش به تو است.
اینجا تمام زائران روی بال فرشتگان قدم هایشان را برمیدارند و در تمام این مسیر، نگاه خاص خداوند آنها را بدرقه میکند.
از کربلا برگشته هایی که در این مسیر قرار گرفته اند
احمدی یکی از زائرانی است که تازه از کربلا برگشته است به خبرنگار ما گفت: من امسال کربلاهم رفتهام اما خواستم در مسیر پیادهروی امام رضا(ع) هم شرکت کنم. اینجا و عراق فرقی ندارد هر کجا باشی بالاخره به یک منبع معرفت و عشقی عظیم وصلی. دلم خواست دوباره با شرکت در پیادهروی امام رضا(ع) حال و هوای اربعین را برای خودم زنده کنم.
ملکی دیگر زائر پیاده هم به خبرنگار ما بیان کرد: قدم به قدمی که برمیدارم به عشق آقا علی بن موسی الرضا(ع) برمیدارم و نیتم فقط رضایت آقا است. دوست دارم از من راضی باشند.
وی با بیان اینکه به هر سمت که نگاه میکنی کودک، پیر و جوان همه آمدهاند و از هر کدامشان بپرسی میگویند که ما عاشق امام رضا(ع) هستیم و امیدواریم آقا از ما قبول کنند.
فاطمه زهرا که 9 سال بیشتر ندارد، اما چادر مشگی بر سر دارد به خبرنگار ما گفت: تقریبا دو روز است که در راهیم و شبها به اصرار روستاییان به خانه آنها برای استراحت میرویم. واقعا اینجا بودن یعنی خوشبختی و هر کس که دلش اینجاست او هم در ثواب شریک است.
میزبانی از زائران ایرانی وخارجی رضوی در خراسان جنوبی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی به خبرنگار ما گفت: موکب های مسجد حضرت ابوالفضل و امامزاده سیدعلی نهبندان، امامزادگان باقریه بیرجند، امامزاده زید قاینات و امام رضا در خضری دشت بیاض آماده میزبانی از زائران کشورهای افغانستان و پاکستان را دارند.
حجتالاسلام بخشیپور افزود: 44 موکب در همایش پیادهروی اربعین حسینی نیز از خراسان جنوبی به زائران حسینی خدماترسانی کردند که 36 موکب در شهر کاظمین و 8 موکب در مسیر نجف تا کربلا مستقر بودند.
وی بیان داشت: در 7 موکبی که برای پذیرایی از زائران خورشید هشتم هم در مسیرهای خراسان جنوبی به سمت مشهد مقدس راهاندازی شده تاکنون 56 هزار نفر پذیرایی شدند.
داناییفر مسئول دبیرخانه کانونهای خدمت رضوی خراسان جنوبی نیز به خبرنگار ما گفت: در موکبهای ویژه زائران حرم رضوی پذیرایی تا 3 هزار نفر در هر کدام از این موکبها پیشبینی شده است.
56 هزار زائر ایرانی و 414 زائر پاکستانی در موکبهای خراسان جنوبی پذیرایی شدند در این راستا مدیرکل اوقاف وامور خیریه خراسان جنوبی گفت: به این زائران در 5 موکب استان خدماترسانی شده است.
حجت الاسلام بخشیپور افزود: هم اکنون موکب امام رضای خضری دشت بیاض، موکبهای مسجد حضرت ابوالفضل و امامزاده سیدعلی نهبندان، امامزادگان باقریه بیرجند، امامزاده زید قاین آماده میزبانی از زائران ایرانی و پاکستانی هستند.
وی افزود: در این موکبها خدماتی همچون اطعام، نانوایی، پزشکی به زائران رضوی ارائه میشود.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه خراسان جنوبی گفت: این موکبها از یکم مهر وارد استان شدند و تا بعد از روز شهادت امام رضا(ع) در استان حضور دارند.
بخشیپور افزود: امسال با توجه به مشکلات در صدور ویزا برای زائران پاکستانی و سیل در این کشور تعداد زائران پاکستانی کمتر از سالهای گذشته در ایران بوده است.
منبع : تسنیم
انتهای پیام/
چاپ و دانلود PDF
ارسال نظر