اجلاسیه ملی شهدای جهادگر کشور به میزبانی فردوس برگزار می‌شود

رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: برای نخستین بار اجلاسیه ملی شهدای جهادگر کشور 21 شهریورماه به میزبانی شهرستان فردوس برگزار می‌شود.

مهدی هنری

به گزارش “پیام خاوران”، ساعت دو عصر روز شنبه 9 شهریور سال 1347 بود که استان خراسان لرزید، مرکز زلزله در کاخک، بخش مرکزی شهرستان گناباد گزارش شد که به زلزله فردوس شهرت یافت و منشا تحرکات مردم منطقه شد.

یکی از افرادی که برای کمک‌رسانی در این زلزله از مشهد خود را رسانده بود، طلبه جوانی بود. او کسی نبود جز سیدعلی خامنه‌ای.

مقام معظم رهبری در خاطرات خود نقل کرده‌اند «وقتی زلزله پیش آمد، ما از فرصت استفاده کردیم، با بعضی از دوستان تماس گرفتیم. گفتم می‌خواهیم برویم فردوس. بعضی از دوستان استقبال کردند. آقای طبسی، آقای هاشمی‌نژاد و گروهی از بازاریان علاقه‌مند و عده‌ای از طلاب، ۱۰ الی ۱۵ تا ماشین و ۷۰ الی ۸۰ نفر آدم راه افتادیم و به طرف منطقه زلزله‌زده رفتیم. نام کاروان، “پایگاه امدادی روحانیت” بود. هر باری که از مشهد می‌رسید به این پایگاه ملحق می‌‌شد. ظرف سه روز ۱۲ کامیون کالا از راه رسید. دستگاه امنیتی خراسان از این تحرکات ناخشنود بود. می‌دانست که فعالیت امدادی روحانیون نه تنها عوایدی برای حکومت ندارد، بلکه آنان با استفاده از این فرصت، ضعف کمک‌های دولتی را به رخ مردم منطقه خواهند کشید”.
“آنچه برای مردم زلزله‌زده مهم بود، رسیدن به مواد اولیه خوراک و اسباب‌ ابتدایی زندگی بود. اما همان مردم خمینی را می‌شناختند. نام او را شنیده بودند. در آن چند روزی که روحانیان کمک‌رسان مشهدی در منطقه زلزله‌زده بودند، نام او را می‌بردند. گمان می‌بردند همو وارد منطقه شده‌است.

“اوایل که ما آنجا رفته بودیم، تقریباً حدود ۱۰ الی ۱۵ روز مردم اسم مرا با اسم امام خمینی اشتباه گرفته بودند. می‌گفتند آقای خمینی آمده و یک گروهی از دهات و راه‌های دور می‌آمدند که آقای خمینی را ببینند. در آنجا کاملاً معلوم بود که آقای خمینی ماه همه است و این طور نیست که ما فقط آقای خمینی را دوستش بداریم. در دهات آنجا و حتی در روستاهای دوردست آقای خمینی اسمش یک اسم محبوب است. بالاخره اسم من [خامنه‌ای] جا افتاد و مردم شناختند”.

بیشتر بخوانید   ۳۸ میلیارد تومان برای تکمیل جاده‌های نهبندان و سربیشه اختصاص یافت

“آقای خامنه‌ای  تا دو ماه (اما سندها می‌گویند که او ۴۵ روز پس از حضور در منطقه) پا را از کمک‌رسانی مادی به زلزله‌زدگان فراتر گذاشت و گاه برای آنان سخنرانی کرد که به مذاق ناظران حکومتی خوش نیامد. با این که پس از دو ماه فعالیت، در اوایل آذر به مشهد بازگشتتند، اما زلزله فردوس، حادثه‌ای دنباله‌دار بود و بر هیچ‌یک از جملات این فاجعه نقطه پایان گذاشته نشد. آقای خامنه‌ای و دوستانش همچنان موضوع را پیگیری می‌کردند. از آن جمله بود خرید نخ و پشم برای قالی‌بافی و تقسیم آن میان بیش از دویست خانواده زلزله‌زده بود. این کار از نظر [من] این حُسن بزرگ را داشت که مردم آن‌جا را به کار وادار می‌کرد و از صدقه‌گیری آنان و عادت به استفاده‌ از هدایای مردم جلوگیری می‌نمود”.

زلزله‌ دشت بیاض و فردوس، دو زلزله پیاپی بود که در دو روز منطقه دشت بیاض، کاخک و فردوس را ویران کرد. زلزله نخست، به شدت ۷٫۳ ریشتر و در ساعت ۲:۱۷ بعد از ظهر ۹ شهریور ۱۳۴۷ دشت بیاض، خضری، کاخک و روستاها و شهرهای اطراف را لرزاند. فردای آن روز، صبح ۱۰ شهریور ۱۳۴۷، شهر فردوس با زلزله‌ای به بزرگی ۶٫۴ ریشتر ویران شد.این زلزله‌، همچنین با نام‌های زلزله‌ فردوس، زلزله‌ کاخک و زلزله‌ جنوب خراسان هم شناخته می‌شود.

حال مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی در نشست با اصحاب رسانه با بیان اینکه امسال برای نخستین بار روز ۱۳ شهریور در تقویم جمهوری اسلامی به نام روز ملی حرکت‌های جهادی و امداد مردمی ثبت رسمی شده است افزود: باتوجه به همزمانی ۱۳ شهریور با ایام پایانی ماه صفر قرار شد اجلاسیه در تاریخ ۲۱ شهریور در فردوس برگزار شود.

مهدی هنری با بیان اینکه  شهریور سال ۱۳۴۷ زلزله‌ای در فردوس روی داد و ۲ روز بعد از این واقعه تلخ، رهبر معظم انقلاب که در آن زمان طلبه‌ای ۲۹ ساله بودند با جمعی از روحانیت حدود ۸۰ نفر وارد منطقه شدند و پایگاه امدادی روحانیت را فعال کردند ادامه داد: نخستین اردوی جهادی که ۵۶ سال قبل توسط مقام معظم رهبری در زمان زلزله فردوس پایه‌گذاری شد، تاریخ و مبدا فعالیت‌های جهادی در کشور قرار می‌گیرد که یک کار جهادی بوده و امروز به عنوان الگو مطرح است.

بیشتر بخوانید   هماهنگی بین بانک ها، لازمه تحقق برنامه های توسعه ای خراسان جنوبی

وی با بیان اینکه از ۲ سال گذشته در سالروز ۱۳ شهریورماه اجلاسیه ملی جهادگران در فردوس برگزار می‌شود یادآور شد: کتاب «دوباره فردوس» روایت حضور جهادی، خاطرات و اسناد منتشر نشده از رهبر انقلاب درباره حضور ایشان در زلزله فردوس در سال ۱۳۴۷، در این اجلاسیه رونمایی شده است.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: به همین مناسبت برنامه‌هایی داریم که به طور مثال سال آینده کنگره ملی ۲ هزار شهید استان را داریم که امسال کار‌های مقدماتی آن را انجام داده و به پیشواز آن می‌رویم، بحث جهادگران آسمانی که در حین خدمت به شهادت رسیدند را داریم که در آن اجلاسیه‌ای در ۲۱ شهریور تحت عنوان شهیدان جهادگر در فردوس برگزار می‌شود؛ ۶۰ شهید جهادگر در کشور داریم که شش نفر از آنها از استان هستند.

هنری با تاکید بر اینکه کتاب دوباره فردوس نیز که از طرف مرکز حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری چاپ شده و محتوای آن از سوی دفتر رهبری پیگیری شده به صورت داستانی و خاطره‌ای است و امسال سفارش چاپ ۲ هزار نسخه از این کتاب را برای مراسم ۱۳ شهریور داده‌ایم؛ افزود: کتاب دوباره فردوس ۲ نیز شامل بخشی از خاطرات امدادرسانی به شهرستان در زمان زلزله است که در حال جمع‌بندی آن بوده و پیگیریم که این کتاب تکمیل شده و به چاپ برسد.

وی گفت: از 13 تا 31 شهریور را به نام “از جهاد مقدس تا دفاع مقدس” نامگذاری کردیم و در این مدت رزمایش خدمت رسانی گروه‌های جهادی با محوریت شهرستان فردوس و شهرستان‌های اطراف برگزار می‌شود که حضور گروه‌های جهادی ملی، نهضت خدمات مومنانه، همایش‌های تبیینی، پویش کتابخوانی، فراخوان مقالات و کلنگ‌زنی طرح‌های محرومیت زدایی از جمله این برنامه‌ها خواهد بود.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی افزود: کار دیگری که امسال در سطح کشور رقم خورده برنامه‌ای تحت عنوان نشان ملی فردوس یا جایزه فردوس است که جهادگرانی که در سطح کشور شاخص‌هایی که رهبر در کتاب دوباره فردوس ذکر کرده‌اند را داشته باشند به عنوان فرد برتر در آن حوزه انتخاب می‌شوند و از آنجایی که پارسال حضور شهید جمهور در مراسم ۱۳ شهریور در فردوس را داشتیم و رهبر انقلاب، ایشان را فردی جهادی معرفی کرده‌اند به دنبال این هستیم تا اولین نشان در این حوزه به خانواده شهید رئیسی اعطا شود.

بیشتر بخوانید   افزایش 9.5 درصدی حریق و حادثه در بیرجند

هنری افزود: در شهرستان فردوس دبیرخانه دائمی ۱۳ شهریور را به نام جهاد مقدس داریم که برنامه‌های کل شهرستان و کمیته‌های آن از طریق این دبیرخانه اطلاع رسانی می‌شود.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار اجلاسیه ملی شهدای جهادگر کشور ۲۱ شهریورماه به میزبانی شهرستان فردوس برگزار می‌شود و در کشور حدود ۶۰ جهادگر آسمانی داریم که ۶ جهادگر متعلق به خراسان جنوبی هستند افرود: اجلاسیه ملی شهدای جهادگر در فردوس قرار است به نام و یاد ۶۰ جهادگر آسمانی کشور و با حضور خانواده این جهادگران برگزار شود.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در ۲ سال گذشته اجلاسیه ملی جهادگران با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از جهادگران سراسر کشور برگزار شد ادامه داد: کنگره ۲ هزار شهید خراسان‌جنوبی نیز سال آینده برگزار می‌شود و علاوه بر این برنامه‌های جانبی در سالروز ۱۳ شهریور در شهرستان فردوس و سطح استان تدارک دیده شده است.

هنری ادامه داد: افتتاح طرح‌های محرومیت زدایی، کلنگ زنی چند طرح از جمله نمایشگاه دائمی محصولات تولیدی خانگی در فردوس با توجه به موقعیت این شهرستان و نامگذاری یکی از میادین شهرستان فردوس به نام ۱۳ شهریور ازجمله این برنامه‌ها است و برخی از طرح‌های کلان ملی از جمله طرح «از آبخیز تا جالیز» در قنات بلده فردوس به صورت الگویی در دست اجرا است که در صورت تامین اعتبار بخش نهایی این پروژه انجام و افتتاح می‌شود.

انتهای پیام/102

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها