مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی

۶۷ اثر ملی و یک اثر جهانی در استان وجود دارد/راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع دستی نیازمند ۱۵ میلیارد ریال اعتبار

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از وجود ۶۷ اثر ملی و یک اثر جهانی در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع دستی استان نیازمند ۱۵ میلیارد ریال اعتبار است.

به گزارش پایگاه خبری پیام خاوران، حسن رمضانی صبح امروز در کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اظهار داشت: میراث فرهنگی استان به بخش آثار ثبتی افزوده شده و در حال حاضر نیز 67 اثر ملی و یک اثر جهانی در استان وجود دارد.

وی گفت: همه دستگاه‌های اجرایی باید در نگهداری این آثار طبیعی تلاش خود را انجام دهند چرا که میراث فرهنگی به تنهایی نمی‌تواند این آثار طبیعی را مدیریت کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی در خراسان جنوبی یکی از ضروریات است و با توجه به ثبت جهانی روستای خراشاد نیاز است یک بازارچه صنایع دستی در این روستا راه‌اندازی شود.

راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی در روستای جهانی خراشاد

رمضانی تصریح کرد: یکی از نیازهای روستای خراشاد بازارچه صنایع دستی است و سازمان میراث فرهنگی نیز امسال مبلغی را از منابع داخلی برای این امر اختصاص داده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر تولیدات صنایع دستی روستای خراشاد و روستاهای اطراف آن در جمعه بازار که دائر است عرضه می‌شود بنابراین تصمیم گرفته شده در خراشاد بازارچه صنایع دستی ایجاد کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع دستی استان نیازمند 15 میلیارد ریال اعتبار است که سازمان میراث فرهنگی این میزان را پیش‌بینی کرده و اولویت نیز با روستای جهانی خراشاد است.

240 کارگاه پارچه‌بافی در خراشاد فعال است

رمضانی با بیان اینکه در حال حاضر 240 کارگاه پارچه‌بافی در خراشاد فعال است اظهار داشت: کارآفرین برتر کشور برای دو سال متوالی از روستای خراشاد بوده است.

وی افزود: منطقه نمونه گردشگری بند دره بیرجند جز مناطق مصوب استان است و موضوع این منطقه در کارگروه معماری و شهرسازی کشور مطرح شده اما در شورای برنامه ریزی استان تناقضی بین نقشه‌ها و نگارش متن وجود داشته است.

بیشتر بخوانید   استان خراسان جنوبی از وضعیت بحرانی کرونا خارج شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: مجموع محدوده منطقه نمونه گردشگری بنده دره 73 هکتار است که از این میزان 42 هکتار قابلیت واگذاری تاسیسات گردشگری را دارد و در 31 هکتار دیگر نیز مخازن آب و راه‌ها قرار دارد.

گنجینه‌های آب در خراسان جنوبی راه‌اندازی شود

حسین امامی گفت: خراسان جنوبی کامل‌ترین کلکسیون از سازه‌های آبی است که جایگاه مطالعه و تحقیق در کشور را دارد.

وی افزود: باید در کنار کشاورزی و دامپروری مردم با ایجاد صنایع دستی کمبود اشتغال را برطرف و درآمد پایدار فراهم کنیم.

امامی بیان کرد: برخی از سدهای استان پتانسیل گردشگری دارند و در تلاش هستیم با منابع داخلی گنجینه‌های آب در استان راه‌اندازی شود.

وی تصریح کرد: گنجینه آب در مناطق بازآفرینی شهری و برخی از سازه‌ها پیش‌بینی شده و گنجینه آبی ویترین مناسبی برای معرفی سازه‌های آبی استان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی ادامه داد: از پتانسیل سد نهرین در ورودی منطقه گردشگری خرو طبس باید نهایت استفاده را برد و می‌توان اشتغال و معیشت جایگزین در بحث گردشگری هدف‌گذاری کرد.

فضای گردشگری و کسب و کار استان برای گردشگران تسهیل شود

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی نیز در این کارگروه بیان کرد: تمام اقدامات در راستای بحث گردشگری باید پیوست فرهنگی داشته باشد.

علی‌اصغر موسوی‌کیا گفت: خراسان جنوبی یک استان فرهنگی است و حدود 50 مدرسه با قدمت بالای 100 سال در استان وجود دارد که جز مدارس تاریخی و آثار فرهنگی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید   تفاهم نامه همکاری با بنیاد علوی در راستای توسعه زیرساخت‌های خراسان جنوبی امضا شد

وی خاطرنشان کرد: باید فضای گردشگری و کسب و کار استان برای گردشگران تسهیل شود و فضاهای فرهنگی مهم‌تر از سازه فیزیکی است.

وجود خادم‌های افتخاری در بخش میراث فرهنگی ضروری است

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز در این کارگروه افزود: امروز نسل جدید بیشتر در فضای مجازی حضور دارند تا در فضای حقیقی و باید حفظ فضای حقیقی را داشته باشیم.

حجت الاسلام احمد رضایی تصریح کرد: باید خادم‌های افتخاری در بخش میراث فرهنگی استان داشته باشیم تا با کمک این خادم‌ها اجازه ندهیم شناسنامه یک روستا محو شود.

خراسان جنوبی دارای 604 هزار هکتار عرصه جنگلی است

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: در حال حاضر خراسان جنوبی دارای 604 هزار هکتار عرصه جنگلی است.

حمید باقرپور با بیان اینکه خشکسالی در استان به درختان زیادی آسیب رسانده است تصریح کرد: از 15 میلیون هکتار مساحت استان تعداد 14 میلیون و 500 هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی استان است.

تو‌جه به گردشگری ‌‌پویایی و بازخورد اقتصادی را برای خراسان جنوبی به‌دنبال دارد

وی گفت: باید اعضای این کارگروه پیشنهادات عملیاتی داشته باشند و دستگاه‌ها نیز مکلف به اجرایی کردن آن باشند.

سید کمال‌الدین میرجعفریان افزود: در تمام زمینه‌ها باید ظرفیت‌های استان شناسایی شود و در راستای ارتقای شاخص‌های اقتصادی استان نهایت استفاده را ببریم.

میرجعفریان تصریح کرد: جای جای استان خراسان جنوبی توانمندی بالایی در صنایع دستی دارد و می‌توان با حداقل هزینه و امکانات در بحث صنایع دستی جلوی برخی از مهاجرت‌ها را گرفت و اشتغال ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید   18500 مشترک جدید گاز در استان خراسان جنوبی جذب شد

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: باید ظرفیت‌های صنایع دستی روستاها شناسایی شود و باید روستا به روستا شناسنامه داشته باشیم و شناسایی ظرفیت‌های روستا از جمله آثار تاریخی و صنایع دستی مدنظر قرار گیرد.

گردشگری مناسب پویایی و بازخورد اقتصادی به‌دنبال دارد

وی خاطرنشان کرد: برای هرگونه ارائه تسهیلات و درآمد پایدار باید توانمندی‌های منطقه مدنظر باشد و برنامه‌ریزی شود و در بحث گردشگری باید زیرساخت‌های لازم را داشته باشیم و منطقه را به عنوان مقصد گردشگری تبدیل کنیم.

میرجعفریان اظهار داشت: گردشگری خوب و مناسب می‌تواند پویایی و بازخورد اقتصادی برای استان و مردم داشته باشد و باید بر اساس سه مقوله میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برنامه‌ها را تعریف و با آن محوریت جلسه را برگزار کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: در زمینه میراث فرهنگی برخی از افراد از اعتقادات مردم سوءاستفاده می‌کنند که این مهم نباید از دید متولیان مغفول ماند چرا که آثار مخربی برای آیندگان به‌دنبال دارد.

عملیات اجرایی 13 هکتار از بند دره بیرجند تسریع یابد

وی با ابراز اینکه برای ایجاد بازارچه صنایع دستی در روستای خراشاد ابتدا باید ظرفیت‌های فرهنگی آن روستا احصا شود اضافه کرد: باید هدف از ایجاد بازارچه و جامعه مخاطب نیز مشخص باشد.

میرجعفریان تصریح کرد: سرانه فضای سبز بیرجند 2.5 مترمربع است و باید تا هفته آینده عملیات اجرایی 13 هکتار واگذارشده از منطقه نمونه گردشگری بند دره آغاز شود.

انتهای پیام/

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها