بیرجند، کمترین سرانه فضای آموزشی خراسان جنوبی را دارد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی گفت: بیرجند با ۴.۷۴ متر مربع کمترین سرانه آموزشی استان را دارد.
به گزارش “پیام خاوران”، حامدرخسارپور در کارگروه نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم با بیان اینکه از بین ۱۲ شهرستان استان، بیرجند با ۴.۷۴ متر مربع کمترین سرانه آموزشی استان را دارد، اظهارکرد:در مرکز استان ۴۶ مدرسه دو شیفت داریم که از این تعداد ۴۵ مدرسه ابتدایی است.
وی افزود: با توجه به خشکسالی های چند ساله و افزایش حاشیه نشینی در روستاهای اقماری بیرجند، بیشترین کمبود فضای آموزشی در روستاهای حاجیآباد، امیرآباد، چهکند، دستگرد مشهود است.
متوسط سرانه فضای آموزشی در استان ۶.۷۷ متر مربع است
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی متوسط سرانه فضای آموزشی در کشور را ۴.۹۶ و در استان ۶.۷۷ متر مربع اعلام کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه سرانه فضای آموزی باید بیش از ۶.۱ متر مربع باشد که این مهم به جز بیرجند در همه شهرستانهای استان بالای ۶.۱ متر مربع است و اهتمام بیشتر در احداث و تکمیل فضاهای آموزشی در مرکز استان محسوس است.
رخسارپور با اشاره به این مهم که از سال گذشته عمده تمرکز احداث فضای آموزشی در مرکز استان است، یادآورشد: در این راستا ۱۳۰ کلاس درس نیمه تمام از جمله مجتمع آموزشی امام رضا (ع) آستان قدس که با ۶۴ میلیارد تومان قرارد داد آن منعقد شده است در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه اولویت تکمیل پروژه های نیمه تمام است، تأکید کرد: با این وجود برای حل معضل فضاهای آموزشی به جز ۴ تا ۵ پروژه در دست احداث خیرزنده یاد گنجی، احداث مدرسه ۱۲ کلاسه در چهکند و مهزیار بیرجند و ۶ کلاسه در شمس آباد، حاجیآباد و چهکند آغاز شده است.
وی سرانه فضای ورزشی استان را هم ۰.۸ متر مربع اعلام کرد و گفت: این سرانه در کشور ۰.۴ متر مربع است.
ساماندهی مدارس کانکسی مستقل بالای ۱۰ نفر در استان
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی ساماندهی مدارس کانکسی مستقل بالای ۱۰ نفر، ساماندهی کلاسهای با تراکم بالای ۳۵ نفر، تخریب و نوساری مدارس فرسوده، تکمیل پروژه های آموزشی و پرورشی و… را از برنامههای نظام مسائل آموزشی کشور برشمرد و گفت: در بیرجند بیشترین مشکل فضای آموزشی را داریم و با توجه به چالشهای پیش رو در زمینه فضاهای آموزشی و ابلاغ مصوبه ریاست جمهوری دست کمک به سمت شما دراز می کنیم.
رخسارپور به صورت موردی گریزی به مشکل روستای کندرود سربیشه زد و یادآورشد: با توجه به احداث سد در بالادست روستا و احتمال آبگرفتگی روستا مقرر شد آب منطقه ای استان در زمینه جابه جایی روستا به بالادست سد و احداث فضای آموزی در شهرک جدید اقداماتی انجام دهد و در این راستا فضای آموزشی توسط آب منظقه ای به مرحله اسکلت رسیده و برای ادامه کار نیاز به ورود خیران و …است.
وی تأکید کرد: در این زمینه با خیران گفتگویی صورت گرفته و مقرر شد با کمک و پرداخت یک میلیارد و ۲۰۰ میلون تومان توسط یکی از خیران، ادامه کار آغاز شود اما با این رقم نیز مدرسه تکمیل نمی شود و نیاز به همراهی بسیج سازندگی، بنیاد علوی ، استانداری، گروههای جهادی و… است.
وی خواستار عملیاتی شدن جلسات شد و گفت: پس از ابلاغ به اعضای کارگروه توسط استاندار، هر ماه جلساتی در این راستا و با هدف توسعه عدالت در فضای آموزشی در دستور کار قرار میگیردو در هر جلسه موضوعات مشکلات مطرح خواهد شد و رفع یک مشکل فضای آموزشی در هر جلسه کار بزرگی است.
کمبود فضای آموزشی در نهضت ملی مسکن بیشتر احساس میشود
محمدعلی دستجردی، سرپرست دفتر فنی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به عدالت در گسترش فضاهای آموزشی گفت: شهرستانهای خراسان جنوبی به جز بیرجند از لحاظ سرانه فضای آموزشی در جایگاه مطلوبی قرار دارند و کمبود فضای آموزشی در نهضت ملی مسکن بیشتر احساس میشود و با بارگذاری جمعیتی در این سایتها نیازمندی به فضای آموزشی بیشتر احساس میشود و باید به فکر رفع این مشکل باشیم.
وی با توجه به مشکل اعتباری کمک خیران در این راستا را مهم دانست و افزود: در کنار فضاهای مورد نیاز شهری، حل مشکلات روستاها به ویژه روستاهای مرزی را هم باید مد نظر قرار داد چرا که روستاهای مرزی ظرفیت بوده و علاوه بر ایجاد امنیت از مهاجرت به شهرها جلوگیری می کند.
به گفته وی باید جمعیت روستایی به ویژه روستاهای مرزی را تثبیت کرد و آمادگی داریم علاوه بر ایجاد زمینه سازی کمک دستگاههای اجرایی، در خصوص تخصیص اعتبارات استانی نیز ورود کنیم.
وی یادآور شد: باید جایگاه هر ارگان و… در این زمینه مشخص شود و از حالت نموداری خارج شده و به سمت عملیاتی شده پیش برویم.
برای حل مشکل مدرسه کندرود باید همه دستگاههای اجرایی پای کار باشند
سید مرتضی حسینی، معاون سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه برای تکمیل مدرسه کندرود مسئله خاصی وجود ندارد، گفت: با توجه به انعقاد قرارداد با قرارگاه محرومیت زدایی در سال گذشته برای تکمیل مدارس و نمازخانه مدارس، در این زمینه اعتبار اختصاص یافته و برای عملیاتی شدن این مهم منتظر تأمین اعتبار هستیم.
وی خواستار اعلام مصداقی و جمع بندی مواردی مانند روستای کندرود شد و با بیان اینکه قرارگاه محرومیت زدایی ۵۰ درصد اعتبارات را تأمین می کند،گفت: با جمع بندی موارد می توان از قرارگاه محرومیت زدایی اعتبار جذب کرد و بر اساس نظام جریان سازی مردمی علاوه بر آموزش و پرورش، گروههای جهادی ، محرومیت زدایی و… باید نظام اجرایی شهرستان اعم از دهیاری ها و… نیز پای گار باشند.
معاون سازمان بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه برای حل مشکل مدرسه کندرود باید همه دستگاههای اجرایی استان و شهرستان پای کار باشند، قول همکاری در این راستا اعم از تأمین ماشین آلات مورد نیاز و… را داد.
احداث ۶۰ واحد مسکونی در روستای کندرود
حمید حاجی زاده، معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه با احداث سد توسط آب منطقه ای استان روستای کندرود در مسیر مخزن ذخیره آب قرار گرفته و پس از کش و قوس های صورت گرفته تصمیم به جابه جایی روستا گرفته شد، گفت: در این راستا ۱۴ هکتار به عنوان روستای جدید در نظرگرفته شد.
وی با اشاره به جدول گذاری معابر توسط بنیاد مسکن در شهرک جدید، افزود: در سال ۹۴-۹۵ مقرر شد آب منطقه ای استان علاوه بر احداث مسجد، فضای آموزشی و… در شهرک جدید، بر اساس دستور استاندار وقت بابت خسارت تخریب واحدهای مسکونی مبالغی را پرداخت کند که در این راستا آب منطقه ای بین ۵ تا ۱۵ میلیون تومان به اهالی پرداخت کرد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی افزود: احداث ۶۰ واحد مسکونی در این منطقه آغاز شده است و به متقاضیان علاوه بر تسهیلات مسکن روستایی قرض الحسنه، کمک های بلاعوض کمیته امداد و بهزیستی، بنیاد علوی و بنیاد مستضعفان و… پرداخت شده است.
حاجیزاده با بیان اینکه در کلیه طرح های هادی فضای آموزشی در نظر گرفته می شد، یادآور شد: اگر نیاز به افزایش سرانه آموزشی در روستاها است موارد اعلام شود تا در کمیته تصویب و… مطرح و مورد بررسی قرار گرفته و لحاظ شود.
وی با بیان اینکه در قالب الحاق ملی، زمین آموزشی تأمین می شود، تآکید کرد: می توان در چارچوب وظیفه در قالب طرح هادی برای حل مشکل فضای آموزشی در روستاها ورود کرد.
۳۹ کلاس درس در روستاهای اقماری در دست احداث است
سید مجتبی اسلامی، نماینده استانی شرکت اسکان ایران و بازوری عمرانی بنیاد علوی و مستضعفان با بیان اینکه از سال ۹۷ تاکنون ۲۰ کلاس درس با مشارکت اداره کل نوسازی تحویل جامعه هدف شده است، گفت: حدود ۳۹ کلاس درس هم با مشارکت اداره نوسازی استان در روستاهای اقماری در دست احداث است و به زودی احداث مدرسه ۶ کلاسه که ۲۳ آذر ماه در شهر اسدیه کلنگ زنی شده است، با تکنولوژی نوین روز آغاز می شود.
وی افزود: در خصوص روستای کندرود نمی توان به صورت مصداقی ورود کرد اما در همین روستا با همکاری بنیاد مسکن برای احداث ۱۹ واحد مسکونی کمک شده و برای هر واحد ۱۱۰ میلیون تومان بلاعوض پرداخت شده است.
نماینده استانی شرکت اسکان ایران و بازوری عمرانی بنیاد علوی و مستضعفان گریزی به انعقاد تفاهم نامه ۲۰ هزارمیلیاردی بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت آموزش و پرورش زد و گفت: این مهم با هدف توسعه عدالت آموزشی در مناطق محروم، ایمن سازی فضای آموزشی و رفع موارد دارای شرایط بحرانی و نماد فقرو محرومیت و… در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/ ۱۰۲
برچسب ها :رخساپور ، سرانه آموزشی ، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی، دهه فجر، گرمایش مدارس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰