استاندار خراسان جنوبی:
کمیته هماهنگی محرومیتزدایی در استان خراسان جنوبی تشکیل می شود
- کدخبر: 7272
- شنبه ۱۵ تیر ۹۸ - 20:10
استاندار خراسان جنوبی از تشکیل کمیته هماهنگی محرومیتزدایی در استان خبر داد و گفت: با همراهی دستگاههای عضو این کمیته دنبال تقسیم کار و همافزایی هستیم.
به گزارش پایگاه خبری “پیام خاوران “محمدصادق معتمدیان روز شنبه در آیین توزیع جهیزیه بین ۲۳۸ زوج شهرستان های مرزی استان خراسان جنوبی افزود: در این زمینه ۲۰ هزار شتر از خارج کشور وارد استان خواهد شد و شاهد ایجاد ۱۰ هزار شغل خواهیم بود که در حال حاضر ۶ شهرستان امکان تولید و افزایش فرآوردههای متعلق به شتر را دارند.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه جهتگیری همه دستگاههای اجرایی اشتغال روستایی است گفت: در این زمینه نخستین طرحی که به صورت پایلوت اجرایی و در روزهای آتی دنبال خواهیم کرد، تبدیل استان به هاب (مرکز منطقهای) پرورش شتر است.
وی بیان کرد: مردم با پرورش شتر آشنا هستند و به فرهنگسازی و آموزش در این زمینه نیاز نیست ضمن اینکه چرخه کامل از زنجیره فرآوردههای شتر و تامین علوفه با بیابانزدایی ۸۰ هزار هکتار از اراضی استان را خواهیم داشت.
استاندار خراسان جنوبی گفت: در زمینه محرومیت زدایی طی ۴۰ سال گذشته خدمات بسیار ارزشمندی توسط نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولتها در کشور انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت در خراسان جنوبی نیز خدمات شایسته و ارزشمندی در بخشهای مختلف انجام شده است که از جمله آنها می توان به افزایش راههای روستایی از ۲۴ کیلومتر به بیش از پنج هزار و ۳۰۰ کیلومتر اشاره کرد.
معتمدیان گفت: همچنین در تامین آب شرب شهری کشور حجم مخازن ۱۳ میلیون مترمکعب بود که اکنون به ۷۲ میلیون مترمکعب فقط در استان فراهم شده و تعداد روستاهای برخوردار از آب آشامیدنی از ۱۱ روستا به ۷۵۲ روستا افزایش یافته است.
وی یادآور شد: در زمینه برقرسانی اکنون همه روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان (۱۰۰ درصد) از نعمت برق برخوردار هستند که قبل انقلاب فقط ۶ دهم درصد بود و از پنج روستا به یک هزار و ۶۱۹ روستا افزایش یافت.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: در بخش گازرسانی نیز دهه فجر پارسال تمامی شهرهای استان از این نعمت برخوردار شدند و اکنون ۶۱ درصد روستاهای استان از گاز برخوردارند و تا پایان دولت دوازدهم تمامی روستاها گازرسانی میشود.
وی گفت: در حوزه ارتباطات و فناوری، ضریب تلفن ثابت از سه درصد ابتدای انقلاب اکنون به ۳۷ درصد رسیده همچنین ضریب نفوذ همراه اول اکنون ۶۷ درصد و تلفن خانگی روستایی به تعداد یکهزار و ۲۱ مورد رسیده است.
معتمدیان افزود: با توجه به نگاه ویژه به مناطق کمتر برخوردار و محروم که مردم از امکانات اولیه زندگی حتی محروم بودهاند، هنوز برخی از مناطق کشور و استان از محرومیت رنج میبرند که از اولویتهای نظام، دولت، نهادهای حاکمیتی و حمایتی رفع محرومیت است و شاهد تعدد خدمت رسانی به مردم در این منطقه هستیم.
وی تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که در استان دنبال کردیم همافزایی و هماهنگی بین بخشهای مختلف و دستگاههای مرتبط در مناطق کم برخوردار است که در این زمینه در کشور ۴۹ دستگاه و استان ۲۰ دستگاه مسئولیت خدماترسانی به مناطق محروم را بر عهده دارند.
استاندار خراسان جنوبی از تشکیل کمیته هماهنگی محرومیتزدایی در استان خبر داد و گفت: با همراهی دستگاههای عضو این کمیته دنبال تقسیم کار و همافزایی هستیم.
وی اظهار داشت: یکی از برنامههای دولت یازدهم و دوازدهم در خدمترسانی به مردم مناطق کمتر برخوردار، نگاه جدید به روستاها و پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری است در کنار آن فعالیت قرارگاههای سپاه، سازندگی بسیج، پیشرفت و آبادانی و قرارگاه خاتم نیز در ایجاد اشتغال تاثیرگذار بوده است.
معتمدیان یادآور شد: قرارگاه عملیاتی ثامن الائمه و شهید ناصری نیز اقدامات زیادی در استان انجام داده یا در دست اقدام دارند از جمله ایجاد بندهای خاکی در روستاها و مناطق مرزی که ارتباط مستقیم با اشتغال مردم دارد.
وی گفت: مجموعه سپاه در بخشهای مختلف کمکرسان مردم بوده اند به ویژه در سیل اخیر که نمادی از همدلی، همکاری، هم افزایی و اتحاد بین مردم و دستگاه های اجرایی بود.
استاندار خراسان جنوبی افزود: برای کمک به مناطق کم برخوردار استان چند برنامه کلی اجرایی و عملیاتی شده و سعی کردهایم دولت توجه ویژه تر به مناطق کم برخوردار و محروم استان داشته باشد.
وی احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی را از جمله این پروژهها اعلام کرد و گفت: تا پایان سال ۹۸ با همت کمیته امداد، بنیاد مسکن و حمایت مالی سازمان برنامه و بودجه شاهد احداث این واحدها خواهیم بود که در اشتغال و توسعه اقتصادی استان تاثیرگذار خواهد بود.
معتمدیان اظهار داشت: در ۴۰ سال ابتدای انقلاب علیرغم خدمات زیادی که در بحث زیرساختی مناطق روستایی و مرزی انجام گرفته اما شاهد خالی شدن روستاها به دلیل خشکسالیهای پیاپی، بسته شدن مرز و سایر مشکلات هستیم.
وی ادامه داد: مناطق مرزی استان علیرغم داشتن امکانات زیرساختی از جمله آب، برق، گاز، تلفن، امکانات آموزشی و درمانی تا حدودی تخلیه شد که اشتغال مهمترین عامل بود لذا جهتگیری همه دستگاهها اشتغال روستایی است.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: الگوهای مختلفی برای توسعه روستاهای استان توسط سپاه پاسداران، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان و سایر دستگاهها انجام شده که به دنبال این هستیم یک الگو یا مدل کاملاً بومی تدوین و با تقسیم کار بین دستگاه های اجرایی شاهد ایجاد اشتغال باشیم.
وی با اشاره به نگاه ویژه به مرزهای استان یادآور شد: با توجه به اینکه مرزنشینان در کنار نیروهای امنیتی و نظامی نقش مهمی در تامین امنیت مرزها دارند به عنوان یک مولفه اصلی مدنظر دولت است و تلاش کردیم بتوان از ظرفیت مرزها نیز استفاده کنیم.
معتمدیان ادامه داد: در زمینه سوخت مرزنشینان و واریز سود حاصل از ان به حساب مرزنشینان ساکن در ۲۰ کیلومتری مرز نیز در چند ماه اخیر تحولات خوبی ایجاد شده است.
در این نشست استاندار خراسان جنوبی به منظور کمک هزینه خرید مسکن به ۱۲۰ زوج حاضر قول پرداخت تسهیلات ارزان قیمت تا سقف ۴۰۰ میلیون ریال را داد.
منبع ” ایرنا
انتهای پیام/
چاپ و دانلود PDF
ارسال نظر