بازتعریف احزاب برای انتخابات

  • کدخبر: 8479
  • چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸ - 16:27

اگر احزاب به شکل واقعی و اصولی در جامعه تعریف شوند به واسطه داشتن نمایندگی از بدنه اجتماع می‌توانند مطالبات مردمی را در قالب شعارهای انتخاباتی مطرح و از طرفی کادر خود را به عنوان نامزدهای انتخابات معرفی کنند.

به گزارش “پیام خاوران “ وقتی فرآیندها از پایین به بالا تعریف شود و احزاب بدنه اجتماعی داشته و بین بخش عظیمی از مردم حامی داشته باشند، حزب فقط یک باشگاه قدرت برای تعداد محدودی از سیاستمداران نباشد و هدف رشد و تعالی و پیگیری مطالبات مردم باشد،می‌تواند یک حزب فراگیر باشد که نمایندگی خواسته‌های مردم را و قدرت ترغیب آنان را به حضور گسترده و آگاهانه در انتخابات دارد.

 

اگر احزاب به تعداد کمی از افراد محدود باشد که هیچ رابطه ای بین آنها و بدنه جامعه و مردم  نباشد، نقشی را در دعوت مردم به انتخابات نمی‌توانند ایفا کنند.

 

احزاب وقتی می‌توانند در ترغیب مردم برای شرکت در انتخابات ایفای نقش کنند که شکلی فراگیر داشته باشند و وقتی حزب فراگیر شکل بگیرد به دلیل اینکه مطالبات عموم مردم را نمایندگی می‌کنند در هدایت آنان برای حضور پرشور در انتخابات خیلی می توانند موثر باشند در غیر این صورت شعارهای حزب کوتاه‌مدت و هیجانی خواهد بود که می‌تواند در آینده موجب سرخوردگی هم بشود.

 

زمانی احزاب می‌توانند نقش‌آفرینی موثر و بهتری داشته باشند که بلوغ سیاسی در جامعه باشد و مردم به دنبال برنامه ها و مرام و ایدئولوژی یک تشکل نه به دنبال افراد و شعارهای مقطعی باشند.

 

دولت‌سالاری مطلق و تمرکزخواه دارای پیشینه طولانی و تاریخی در ایران بوده و بدیهی است در کشوری که فقط در چهار دهه بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی از بند استبداد و ساختار قدرت مطلقه رها شده گسترش  نهادهای مدنی مانند احزاب و نهادینه کردن توسعه سیاسی روند طولانی‌تری داشته باشد.

 

افزایش معلومات و ارتقای سطح سواد و تحصیلات عموم مردم در جامعه امروز، موضوعی مختص به بعد از پیروزی انقلاب است و این واقعیت دارد که بعد از انقلاب اسلامی، بینش و توجه سیاسی عموم مردم بالا رفته ولی در دهه‌های گذشته و با توجه به وارداتی بودن پدیده حزب و ادبیات سیاسی مربوط به آن، قشرهای عظیمی از جامعه نسبت به جایگاه احزاب و گروه‌های سیاسی در سامان‌دهی و بهینه‌سازی ساختار سیاسی کشور بی‌اطلاع بودند و حتی بسیاری از دانش‌آموختگان و آگاهان سیاسی نیز نسبت به تاثیر آن در ترقی کشور تردید داشته‌اند.

بیشتر بخوانید   کاری کنید که نیروی انتظامی در چشم مردم مقتدر، عادل و هوشیار باشد

 

این کم‌اطلاعی و تردیدها هنوز در بخش‌هایی از عوام و خواص طبقات اجتماعی وجود دارد و بخشی از بدبینی‌ها و ذهنیت‌های نامطلوب تاریخی جامعه نسبت به احزاب و گروه‌ها، از همین موضوع ناشی می‌شود.

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه ۲۴ بهمن ماه سال گذشته در بیانیه ای مهم و راهبردی به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و ورود جمهوری اسلامی به فصل جدیدی از زندگی به تبیین ویژگی‌های مسیر پرافتخار پیموده شده در چهل سال گذشته و برکات خیره‌کننده انقلاب اسلامی در رساندن ایران عزیز به جایگاه شایسته ملت پرداختند و با تاکید بر امید واقع‌بینانه به آینده و نقش بی‌بدیل جوانان در برداشتن گام بزرگ دوم به سمت آرمان ها، خطاب به جوانان و آینده‌سازان ایران مقتدر، الزامات این جهاد بزرگ را بیان کردند.

 

جوانان می توانند با تکیه بر بیانیه گام دوم که تاکید زیادی بر حضور جوانان در حوزه های گوناگون دارد، وارد احزاب و تشکل های مورد نظر خود بشوند.

 

ورود جوانان و نخبگان به احزاب و تشکل‌های سیاسی می‌تواند تجربه خوبی برای فعالیت‌های این قشر در آینده کشور باشد و جوانان قبل از ورود به مسئولیت‌های مختلف مدیریتی و اجرایی تجارب خوبی را در سایه فعالیت حزبی کسب کنند.

 

امیرشاهین نایبی فر

منبع : ایرنا

انتهای پیام/

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها