خراسان جنوبی‌ها طلای سرخ برداشت می‌کنند

در حال حاضر سطح زیرکشت زعفران خراسان جنوبی۱۶ هزار ۲۵۳ هکتار است که از این میزان سال گذشته  ۶۳ تن زعفران خشک برداشت شده است.

به گزارش “پیام خاوران “، کمتر کسی پیدا می‌شود که نامی از زعفران نشنیده باشد، چرا که این گیاه شاهانه، امروز دیگر در سفر‌ه‌های ایرانیان به غذاهای سنتی رنگ و لعابی زیبا می‌دهد.

زعفران، گیاهی است با خواص اعجاب برانگیز و دنیایی از عطر، طعم و رنگ‌های زیبا.

زعفران، یکی از ارزشمندترین رستنی‌های ایران است که با رنگ و رایحه‌ای دل انگیز و مزه‌ای دلپذیر، جهانیان را مجذوب خود کرده است ،   زعفران از زمان‌های بسیار دور در ایران کشت می شده و ایران را خاستگاه این گیاه می‌دانند.

در حال حاضر ایران، بزرگترین تولید کننده زعفران در دنیا است همچنین به دلیل شرایط خاص آب و هوایی موجود در کشور زعفران تولید شده در ایران از بالاترین کیفیت برخوردار است.

زعفران به‌عنوان گیاهی ارزشمند و بوم سازگار در منطقه خراسان از مهم‌ترین صادرات محصولات کشاورزی کشور محسوب می‌شود .

زعفران؛ نیاز آبی کم ارزش اقتصادی بالا

محسن پویان مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: در سال‌های اخیر و خشک‌سالی‌های متمادی و کاهش سطح زیر کشت محصولات زراعی دارای نیاز آبی بالا، باعث افزایش روبه رشد زعفران کاری به‌عنوان گیاهی با نیاز آبی پایین به‌ویژه در استان خراسان جنوبی شده است .

وی بیان کرد: علی رغم نیاز آبی نسبتاً پایین زعفران، اعمال تنش رطوبتی به‌طور مستقیم منجر به کاهش عملکرد ماده خشک و خصوصاً عملکرد اقتصادی زعفران می‌شود .

پویان تصریح کرد: کمبود رطوبت خاک از مهم‌ترین عوامل کاهش عملکرد زعفران است و رشد بنه‌های این گیاه نیز به‌شدت متأثر از شرایط رطوبتی و عوامل خاکزی است، لذا هرچند زعفران گیاهی مقاوم به کم آبی است اما نباید در شرایط تنش خشکی قرار گیرد .

اولویت‌ها برای جلوگیری از افت قیمت زعفران

محسن احتشام رئیس شورای ملی زعفران نیز گفت: تعیین قیمت پایه خرید توافقی انواع درجه بندی زعفران از کشاورزان به عنوان قیمت پایه از سوی وزارت جهاد کشاورزی و همچنین اصلاح قیمت پایه صادراتی از سوی گمرک ایران از الویت‌های بسیار مهم برای جلوگیری از افت قیمت زعفران در داخل کشور است.

بیشتر بخوانید   فراخوان مشمولان اعزامي تیر ماه سال 1402

رئیس شورای ملی زعفران افزود: باید صادرات را مدیریت کنیم و یا ساز و کارها را تغییر دهیم .

احتشام اظهار کرد: مدیریت صحیح   برتعیین قیمت و فروش زعفران ایران در بازار جهانی با قیمت تعیین شده به عنوان قیمت جهانی زعفران، از اولویت‌های مهم مدیریت بر بازار این محصول است.

خراسان جنوبی در کشور مقام دوم در حوزه زعفران دارد

عبدالرضا رضایی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز با اشاره به آغاز کشت طلای سرخ در اراضی کشاورزی استان، گفت: در حال حاضر سطح زیرکشت  زعفران استان ۱۶ هزار ۲۵۳ هکتار است که از این میزان سال گذشته  ۶۳ تن زعفران خشک برداشت شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال به این سطح زیر کشت بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هکتار   اضافه شود، افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۵ تا ۶ درصد افزایش تولید داشته باشیم.

رضایی بیان کرد: با توجه به وجود شرکت‌های فرآوری و بسته بندی زعفران در خراسان جنوبی ارزش افزوده این محصول ارزشمند به استان برخواهد گشت.

مدیر امور باغبانی سازمان با بیان اینکه ایران اولین تولید کننده زعفران است، تصریح کرد: خراسان جنوبی در کشور مقام دوم در حوزه زعفران دارد.

وی پایان به کشاورزان توصیه کرد کار برداشت، جداسازی و خشک کردن زعفران به صورت بهداشتی انجام شود تا علاوه بر وجود کمترین آلودگی محصول تولیدی کیفیت قابل قبولی را داشته باشد.

منبع : ایسنا

انتهای پیام

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها