دسته‌بندی‌های خبر: اجتماعی
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 28 می 2026 - 13:27
کد خبر : 72724
| نویسنده: محمد قربانی

خوسف در مسیر نوسازی؛ جان دوباره‌ای برای میراث کهن خوسف

خوسف در مسیر نوسازی؛ جان دوباره‌ای برای میراث کهن خوسف
معاون وزیر راه در خوسف بر حفظ هویت معماری، بازآفرینی بافت تاریخی و تقویت گردشگری تأکید کرد.

به گزارش پیام خاوران، عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، صبح امروز در سفر میدانی به شهرستان خوسف و با همراهی دکتر هاشمی نماینده مجلس و هیئت همراه، از اماکن تاریخی و پروژه‌های مرمتی این شهرستان بازدید کرد و بر ضرورت حفظ هویت معماری و توسعه بافت‌های کهن تأکید داشت.

حفظ هویت معماری؛ محور اصلی بازآفرینی شهری

معاون وزیر راه و شهرسازی در جریان این بازدید، از مجموعه‌های ارزشمندی همچون آرامگاه ابن‌حسام خوسفی، دریاچه طبیعی گُواب، محله جومیان، خانه میرزا جعفر، عمارت بینا و مسجد جامع دیدن کرد و از برنامه‌های جامع برای بازآفرینی محدوده بافت تاریخی شهر خبر داد. گلپایگانی با اشاره به اهمیت صیانت از بافت‌های قدیمی، گفت بازآفرینی شهری باید هم‌زمان با حفظ هویت تاریخی و معماری بومی پیش برود.

صنایع دستی و گردشگری؛ ظرفیت مغفول خوسف

وی با بیان اینکه خوسف ظرفیت بالایی در حوزه صنایع دستی و گردشگری دارد، این شهرستان را یکی از کانون‌های مهم اقتصادی و هنری استان دانست و تأکید کرد شرکت بازآفرینی شهری ایران در مسیر حفظ صنایع دستی و تقویت هویت معماری منطقه نقش‌آفرینی خواهد کرد. به گفته او، احیای بافت تاریخی تنها به مرمت بناها محدود نمی‌شود، بلکه می‌تواند به رونق اقتصاد محلی نیز منجر شود.

گلپایگانی همچنین اعلام کرد: برای بهسازی ساحل و کناره‌های دریاچه گُواب، اعتبارات لازم برای همکاری با شهرداری در نظر گرفته خواهد شد تا این منطقه و همچنین محدوده بافت تاریخی، به نمادی از زندگی پویا و معماری ایرانی تبدیل شود. او افزود این اقدامات می‌تواند زمینه‌ساز افزایش حضور گردشگران و ارتقای کیفیت محیط شهری در خوسف باشد.

تأکید نماینده مجلس بر ضرورت تبدیل بافت تاریخی خوسف به محدوده هدف بازآفرینی


سید حسن هاشمی، نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، خوسف و درمیان، بر اهمیت حفظ و تعالی بافت تاریخی شهر خوسف تأکید کرد و ضمن استقبال از برنامه‌های بازآفرینی شهری در استان خراسان جنوبی، بر حمایت مجلس از تبدیل این منطقه به محدوده هدف بازآفرینی تأکید نمود.

وی هم در حاشیه بازدید عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از بافت تاریخی خوسف، با تجلیل از توجه ویژه دولت و وزارتخانه مربوطه به توسعه بافت‌های تاریخی در استان خراسان جنوبی، اظهار داشت: شهر خوسف به عنوان مهد علما، شعرا و ادبا، دارای بافتی تاریخی و کم‌نظیر است که از افتخارات بزرگ استان ما محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت حضور و بازدید میدانی مقامات مسئول از نقاط مختلف این شهر، افزود: بازدید دقیق و بررسی محله‌های مختلف بافت تاریخی توسط معاون وزیر، نشان‌دهنده اهتمام ویژه دولت برای شناسایی ظرفیت‌ها و ایجاد تحولات مثبت در این منطقه است که امیدواریم منشأ برکات و توسعه برای کل استان باشد.

نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، خوسف و درمیان با اشاره به برنامه‌های پیش رو در حوزه بازآفرینی، گفت: ما در مجلس شورای اسلامی برای تحقق هدف تبدیل این منطقه به “محدوده هدف بازآفرینی” و بهره‌مندی از تسهیلات مربوطه، تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا این اتفاق مهم برای شهر خوسف رقم بخورد.

هاشمی در پایان تأکید کرد: هدف اصلی ما، حفظ و صیانت از این میراث ارزشمند و در عین حال، تعالی بخشیدن به شرایط زندگی ساکنان است تا بتوانیم شاهد رونق اقتصادی و شکوفایی بافت سنتی و تاریخی خوسف باشیم
انتهای پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.