آبرسانی به ۸۸ روستای نهبندان با تانکر انجام می‌شود

سرپرست فرمانداری نهبندان گفت: در حال حاضر آبرسانی سیار به ۸۸ روستای این شهرستان با جمعیت چهار هزار و ۷۶۶ نفر با تانکر انجام می‌شود.

به گزارش “پیام خاوران“، ابوالفضل ایروانی سرپرست فرمانداری نهبندان در جمع خبرنگاران اظهار داشت : براساس دستورالعمل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برای هر نفر باید روزانه ۱۵ لیتر سهمیه آب ارسال شود که روزانه برای هر نفر ۲۰ لیتر توسط آب و فاضلاب شهرستان ارسال می‌شود.

وی تصریح کرد: آب ارسالی به روستاها فقط نیاز شرب روستاییان را رفع می‌کند و برای رفع سایر مصارف باید آب بیشتری حمل شود که در این زمینه با کمبود اعتبار مواجه هستیم و در صورت تخصیص اعتبار، حجم آب ارسالی افزایش خواهد یافت.

سرپرست فرمانداری نهبندان گفت: با توجه به گرمای هوا در فصل تابستان پیش‌بینی می‌شود روستاهای آبرسانی سیار در این شهرستان از ۸۸ به ۱۱۸ روستا به دلیل خشکسالی، کم‌آبی و قطعی آب در شبکه‌ها افزایش یابد.

وی به مهمترین مشکلات آبرسانی سیار اشاره کرد و گفت: با توجه پراکندگی و طولانی بودن مسیرهای آبرسانی و جاده‌های نامناسب هزینه استهلاک ماشین‌آلات حمل آب بسیار بالاست و در این خصوص نیازمند تامین اعتبار هستیم.

ایروانی افزود: همچینین ناوگان آبرسانی سیار شهرستان نهبندان که سه دستگاه آن متعلق به شرکت آب و فاضلاب است، ۲ دستگاه فرسوده شده و نیاز به جابه‌جایی دارد، همچنین در فصل تابستان با توجه به افزایش حجم آبرسانی نیاز به اختصاص یک تانکر حمل آب دیگر نیاز داریم.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۰۰ تانکر و مخزن ذخیره آب در روستاهای شهرستان نصب شده که از این تعداد ۲۰ دستگاه فرسوده و برای نوسازی نیازمند تامین اعتبار است.

سرپرست فرمانداری نهبندان اظهار داشت: با توجه به اینکه اعتبار مناسبی جهت سکوسازی و رفع فاضلاب تانکرهای ثابت در سال‌های گذشته تخصیص داده نشده نیاز ضروری به تامین اعتبار برای مناسب سازی محل استقرار تانکرها داریم و از مجموع ۱۰۰ تانکر و مخزن ذخیره آب در روستاها باید زیرسازی و سکوی سازی مناسب برای ۶۵ تانکر انجام شود.

بیشتر بخوانید   🔸قول مساعد بانک صادرات کشور برای حمایت از واحدهای تولیدی شاخص استان

وی ادامه داد: با توجه به طولانی بودن مسیرهای آبرسانی سیار در برخی مجتمع‌ها امکان تاسیس سکوی برداشت آب هوشمند وجود دارد که تاکنون این محل‌ها شناسایی و پیشنهاد شده ولی به دلیل عدم تامین اعتبار اجرایی نشده است.

ایروانی گفت: برای آبرسانی سیار به روستاهای شهرستان و مشکلات مختلف در زمینه اجرای این طرح سالانه به ۲۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم که در سال گذشته ۵۰ درصد این اعتبار مصوب و ۳۰ درصد آن اختصاص یافته است.

وی با اشاره به اقدامات لازم برای اینکه شهرستان در فصل تابستان دچار تنش آبی نشود، گفت: مدیریت و فرهنگ سازی مدیریت مصرف آب در روستاها ضروری است که این موضوع نیاز به اطلاع‌رسانی دارد و نیازمند همکاری مجموعه دهیاری‌ها و شورای‌های اسلامی در سطح روستاها و همچنین تبیین موضوعات اقتصادی آب از طریق رسانه‌ها و تربیون‌های نماز جمعه هستیم چرا که در این بحران کم آبی رعایت الگوی مصرف آب خیلی ضروری است.

سرپرست فرمانداری نهبندان بیان کرد: همچنین به حداقل رساندن نوسانات برق و افت ولتاژ در شبکه‌های برق‌رسانی و تامین اعتبار مناسب برای اصلاح و نوسازی شبکه‌ها سالانه به حجم ۴۰ کیلومتر در سطح شهرها و روستاها ضروری است.

وی ادامه داد: اختصاص اعتبار مناسب جهت احداث مخازن ذخیره آب در سطح روستاها با توجه به کم بودن حجم ذخایر موجود ضروری است و در حال حاضر ۱۰ مخزن با حجم ۲ هزار متر مکعب در شهرستان نیاز است.

ایروانی گفت: در حال حاضر علاوه بر روستاهایی که به صورت سیار آبرسانی می‌شود، از مجموع ۱۰ مجتمع آبرسانی در سطح شهرستان، مجتمع‌های آبرسانی سمک، طارق، قدمگاه، دهک، تغیدر، حسین آباد و تعدادی مجتمع تک روستایی به دلیل افزایش جمعیت به خصوص در فصل تابستان همچنین فرسودگی شبکه‌‎های توزیع و هدررفت بالای آب و کاهش دبی آب چاه‌ها و قطعی برق در برخی اوقات دچار تنش آبی می‌شوند.

بیشتر بخوانید   عملیات آبرسانی و تامین آب پایدار به ۱۵ روستای خراسان جنوبی آغاز شد

وی افزود: در ۶ ماه گذشته برخی اقدامات لازم انجام شده و در صورت تخصیص اعتبار لازم برای نگهداری شبکه‌ها و احداث ۶ باب مخزن ذخیره آب مشکلات تنش آبی در این مجتمع‌ها تا حدودی رفع خواهد شد.

انتهای پیام/102

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها