نتایج دیدار استاندار خراسان جنوبی با سفرای کشورهای گرجستان، تاجیکستان و ترکمنستان
- کدخبر: 37359
- سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ۰۱ - 16:08
استاندار خراسان جنوبی با سفرای سه کشور گرجستان، تاجیکستان و ترکمنستان دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش “پیام خاوران“، جواد قناعت صبح امروز در تهران با سفیران کشورهای گرجستان، تاجیکستان و ترکمنستان دیدار و گفتگو کرد و به معرفی ظرفیتهای استان پرداخت.
اعلام آمادگی گرجستان برای سرمایه گذاری در ظرفیتهای معدنی خراسان جنوبی
استاندار خراسان جنوبی در دیدار با یوسپ چاخواشویلی، سفیر گرجستان از ظرفیتهای گردشگری، معدنی و کشاورزی استان گفت.
جواد قناعت با اشاره به اقدامات استان در راستای تسهیل سرمایه گذاری در خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: حمایت از سرمایه گذاران و تسهیل شرایط برای فعالیت آنها در استان از برنامههای اولویت دار دستگاه های اجرایی است.
سفیر گرجستان در تهران به اهمیت ارتباط شرکتهای بخش خصوصی دو کشور به ویژه در حوزه معدن اشاره کرد و ارائه اطلاعات فنی و جزئی معادن استان خراسان جنوبی را مطالبه کرد.
یوسپ چاخواشویلی با تأکید بر ظرفیتهای غنی ایران و به ویژه خراسان جنوبی در حوزه معدن، اظهار داشت: بنده مطمئنم تنها ٣٠ درصد ظرفیتهای معدنی ایران کشف شده است.
وی از تحریمهای بین المللی و مشکلات انتقال پول به عنوان موانع تجارت دوجانبه یاد کرد و از پیشنهاد استاندار مبنی بر سفر به خراسان جنوبی و توسعه ارتباطات بخش خصوص دو طرف استقبال کرد.
طرح خواهرخواندگی خراسان جنوبی با ایالتهای تاجیکستان اجرا میشود
در دیدار استاندار خراسان جنوبی و سفیر تاجیکستان، موضوع خواهرخواندگی استان خراسان جنوبی با ایالتهای خطلان و سوقت مطرح شد.
جواد قناعت در دیدار با نظام الدین زاهدی سفر تاجیکستان به تشریح ظرفیتها و پتانسیلهای استان پرداخت و اهم برنامههای موجود جهت برقراری ارتباطات استان خراسان جنوبی با دیگر کشورها را تشریح کرد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به راهبردهای دولت سیزدهم مبنی بر اتخاذ سیاست متوازن و تأکید بر ارتباط با همسایگان، از آمادگی استان برای توسعه مراودات خبر داد.
معرفی محصولات کشاورزی شامل زرشک، زعفران، عناب، انار، گل نرگس و نیز وجود 49 گونه معدنی که اغلب منحصر بفرد و کمیاب است مهمترین محور صحبتهای استاندار خراسان جنوبی در این دیدار بود.
وی به ظرفیتهای گردشگری ممتاز، بناهای تاریخی و کویر بکر استان اشاره و تصریح کرد: استان خراسان جنوبی با داشتن دانشگاههای بنام و معتبر، آمادگی پذیرش دانشجویان خارجی را هم دارد.
استاندار در ادامه بر ارتباط فعالان اقتصادی بخش خصوصی دو کشور تأکید کرد و سفیر تاجیکستان را برای سفر به استان دعوت کرد.
سفیر تاجیکستان در ایران نیز ضمن تقدیر از سیاست دولت سیزدهم مبنی بر تأکید بر تقویت ارتباطات با کشورهای همسایه، گفت: خوشبختانه پس از سفرهای متقابل رؤسای دو کشور به تهران و دوشنبه، ایران و تاجیکستان به سمت رفع سوء تفاهم های گذشته پیش میروند.
نظام الدین زاهدی به نقش مهم سفر اخیر آیتالله رئیسی به تاجیکستان در ارتقای روابط دوجانبه اشاره کرد و بر تسهیل شرایط ارتباط بخش خصوصی توسط بخش دولتی دو کشور تأکید کرد.
وی به اهمیت برگزاری نمایشگاههای اختصاصی محصولات جمهوری اسلامی ایران در معرفی کالاهای استان اشاره کرد و از آمادگی برای ایجاد ارتباط بین خراسان جنوبی با ایالتهای خطلان و سوقت تاجیکستان با مرکزیت خجند و برقراری رابطه خواهرخواندگی( ایجاد روابط بین استانی) گفت.
سفیر تاجیکستان در ایران با اشاره به قرابتهای فرهنگی، زبانی و مذهبی دو کشور بر آمادگی برای امضای تفاهمنامه با استان در حوزه گردشگری تأکید کرد.
نقش کلیدی کریدور چابهار – سرخ در اقتصادی شدن حمل و نقل کالا به آسیای میانه
استاندار خراسان جنوبی همچنین دیدار با سفیر ترکمنستان با اعلام آمادگی کامل استان در زمینه توسعه مبادلات تجاری با کشور ترکمنستان از فرصتهای سرمایه گذاری در خراسان جنوبی گفت و اظهار داشت: سرمایه گذاری در راستای بهرهبرداری از ظرفیتهای کشاورزی، معدنی، انرژی خورشیدی و گردشگری استان، ضمن ایجاد ارزش افزوده برای فعالان این عرصه، آوردههای فراوانی برای سرمایه گذاران به همراه دارد.
سفیر ترکمنستان نیز در این دیدار گفت: با آمدن آقای رئیسی و سفر اخیر ایشان به عشق آباد، شاهد تحرک مثبت در روابط دوجانبه به ویژه در حوزههای سواپ گاز هستیم.
احمد قربانف متذکر شد: به دلیل مشکلاتی همچون شیوع کرونا، انسداد مرزهای دو کشور، رکود اقتصاد جهانی و تحریمهای بین المللی متأسفانه حجم روابط دو کشور به یکباره افت کرد که پس از سفر آقای رئیسی به عشق آباد این روند روز به روز در حال بهتر شدن است.
سفیر ترکمنستان با تأکید بر اینکه پیشنهادات خوبی در حوزه انرژی، حمل و نقل و بازرگانی داریم، تصریح کرد: بنا داریم برق ترکمنستان را به کشورهای منطقه سوآپ کنیم.
احمد قربانف با اشاره به برنامه دولت مبنی بر اجرای راه آهن چابهار- سرخس، خاطرنشان کرد: تکمیل کریدور چابهار- زاهدان- بیرجند- سرخس به عنوان یک محور ترانزیتی قوی، نقش مهمی در اقتصادی شدن حمل کالا به کشورهای آسیای میانه دارد.
انتهای پیام/102
ارسال نظر