قدیمی‌ترین وقف طبس مربوط به ۲۹۰ سال پیش است

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس گفت: این شهرستان رتبه اول تثبیت موقوفات در استان را داراست و قدیمی‌ترین وقف طبس مربوط به ۲۹۰ سال پیش است.

به گزارش “پیام خاوران“، علی امینی نسب، رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۵۴۳ موقوفه از طبس در سامانه جامع موقوفات ثبت شده که ۳۷۴ موقوفه متصرفی و ۱۶۹ موقوفه غیر متصرفی است.

وی افزود: مدیریت موقوفات متصرفی با اداره اوقاف و غیر متصرفی با واقفین یا متولی است که در وقف نامه تعیین شده است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس عنوان کرد: در شهرستان طبس تعداد ۳۱۸ مسجد، دو حسینیه و هشت بقعه و مجتمع فرهنگی زیر نظر اوقاف وجود دارد.

وی با بیان اینکه، کوچکترین واحد هر موقوفه را «رقبه» می‌گویند، افزود: تعداد چهار هزار و ۳۵۱ رقبه در شهرستان وجود دارد که از این میزان دو هزار و ۳۶۳ متصرفی و تعداد هزار و ۲۷۱ رقبه غیر متصرفی است.

امینی نسب گفت: از سال گذشته تا کنون تعداد ۹ وقف جدید ثبت شده و چهار وقف دیگر نیز آماده ثبت است.

وی به قدیمی ترین وقف طبس که مربوط به سال ۱۱۱۱ هجری شمسی و ۲۹۰ سال پیش است، اشاره کرد و در این رابطه گفت: در این وقف ۷۰ فنجان آب نهرین به نیات ماه‌های شعبان و رمضان، عید غدیر و مبعث وقف شده و در نیت خود به توزیع نان و خرما بین فقرا نیز اشاره کردند.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس بیان کرد: تعداد موقوفات قبل انقلاب در طبس ۴۹ و بعد از انقلاب ۴۹۴ مورد است.

وی درباره بزرگترین وقف در طبس گفت: این وقف مربوط به «امیرحسنخان شیبانی» است که در سال ۱۲۱۸ هجری قمری انجام شده و دارای هزار و ۲۷۷ رقبه است که در شهرستان های طبس، سرایان، بشرویه، فردوس، بیرجند، گناباد، شمیرانات تهران املاکی با ۵۱ نیت وقف شده است.

بیشتر بخوانید   آزادی ۱۰ زندانی از محل موقوفات در خراسان جنوبی/ ۵۵ وقف جدید ثبت شد

امینی نسب در تشریح وقف امیرحسنخان شیبانی گفت: از جمله نیت عام این وقف شامل تعزیه داری سیدالشهدا، تحصیل طلاب علوم دینی، هزینه های دارو و درمان، حقوق خادم و موذن مسجد جامع، اطعام و مصارف سقاخانه و غیره است.

رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس گفت: جدیدترین وقف مربوط به سرکار خانم «شهربانو حسن زاده» است که منزل مسکونی با ۲۵۴ متر مربع را با تمامی امتیازات آن وقف کردند.

 وی افزود: بیشترین نیاتی که در حال حاضر در شهرستان اجرای نیات می‌کنیم در خصوص کمک به فقرا، دارو و درمان، اهدای تجهیزات پزشکی به بیمارستان، مساعدت به طلاب علوم دینی، توزیع نان شب جمعه، کمک به مساجد، اطعام عزاداری امام حسین (ع) و احداث سقاخانه است که در حال حاضر یک سقاخانه با همکاری شهرداری در پارک کودک در حال تکمیل است.

 امینی نسب با اشاره به اینکه در طبس تعداد ۱۹ نفر مربی قرآنی و ۳۱۳ نفر قرآن آموز داریم، بیان کرد: مسابقات قرآنی در سه مرحله انجام می‌شود که در مرحله شهرستانی از طبس و بشرویه ۳۵۰ نفر متسابق با میزبانی طبس داشتیم و از این بین ۱۸ نفر به مرحله استانی و یک نفر به مرحله کشوری راه یافت.

 رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس گفت: در حوزه تثبیت موقوفات ۳۲۲ سند مالکیت اخذ شده که رتبه اول استان در این زمینه متعلق به شهرستان طبس است.

 وی با بیان اینکه ۲۸ صفر روز وقف است و دهه وقف امسال از دوم تا یازدهم مهرماه است، عنوان کرد: هدف از این دهه ترویج فرهنگ وقف، تقدیر شایسته از اصحاب وقف و خدمات ارزشمند واقفین و خیرین جامعه و اطلاع رسانی در خصوص آخرین دستاوردهای سازمان اوقاف در خصوص وظایف خود است.

بیشتر بخوانید   احیای ۱۴ معدن در استان خراسان جنوبی

امینی نسب در خصوص برنامه های دهه وقف در این شهرستان گفت: راه اندازی مرکز مشاوره وقف، ثبت وقف جدید و نواختن زنگ وقف، برپایی ایستگاه «همه سالم باشیم» در اداره و بقاع متبرکه، نشست صنفی با کارشناسان املاک، نشست با اصحاب رسانه، نشست با مرکز رشد، همایش یاوران وقف با مشارکت آستان مبارک حسین بن موسی الکاظم(ع)، برپایی ایستگاه سلامت و ویزیت رایگان و برنامه های متنوع دیگری که اجرا خواهد شد.

 انتهای پیام/ 102

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها