اجرای پروژه آبرسانی پایدار؛ مطالبه عشایر خراسانجنوبی
- کدخبر: 41756
- شنبه ۳۰ مهر ۰۱ - 12:45
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: در سفر نخست ریاست جمهوری طی سال گذشته به استان، ۱۲۹ میلیارد تومان برای امور عشایری مصوب شد که تاکنون تنها ۲۶ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
به گزارش “پیام خاوران”، محمدابراهیم ابراهیمی با اعلام این خبر در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: جمعیت عشایر در استان ۱۷ هزار و ۲۸۷ خانوار برابر با ۷۲ هزار و ۲۶۷ نفر است که بیش از ۱۰ درصد جمعیت استان و حدود ۷ درصد عشایر کشور هستند.
وی ادامه داد: با توجه به سفر رئیس جمهور در آینده نزدیک به خراسان جنوبی اداره کل امور عشایری درخواستها و انتظاراتی دارد که به جمع بندی رسیده؛ به استانداری ارسال شده، اما هنوز نهایی نشده است.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با اشاره به مصوبات دور اول سفر ریاست جمهوری به خراسان جنوبی طی سال گذشته، افزود: در این سفر ۱۲۹ میلیارد تومان برای امور عشایری مصوب شد که تاکنون ۲۶ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
وی با اشاره به تخصیص ۲۰ درصدی اعتبارات مصوب سفر نخست، بیان کرد: مبلغ ۱۲۳ میلیارد تومان اعتبار در حوزه آبرسانی، پرداخت دیون این حوزه، خط انتقال آب و خرید تانکر آبی برای مناطق عشایری مصوب شد.
ابراهیمی بیان کرد: ارائه تسهیلات کم بهره به عشایر از موارد مهم درخواستی ماست و اگر درخواستها اجرایی شود به حل معضلات بزرگی در حوزه عشایر خواهیم رسید.
پیشنهادات برای سفر دوم
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه پروژه خط انتقال آب در طول این مدت به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: اختصاص نهاده دامی از مهم ترین درخواستها به ویژه در شرایط خشکسالی فعلی است چراکه زندگی عشایر وابسته به دام است و نیازمند توجه ویژه وزارت کشور در این حوزه هستیم.
ابراهیمی بیان کرد: متأسفانه طی سالهای گذشته به دلیل شرایط سخت اقلیمی و خشکسالی بی سابقه میزان تولیدات عشایراستان در زمینه گوشت قرمز، شیر و فرآوردههای لبنی، تولید کرک، مو و پشم، گیاهان دارویی، تولیدات زراعی و باغی کاهش شدید داشته است و این مسئله معیشت خانوار عشایر را دچار سختی کرده است لذا در این راستا آموزش عشایر و اعطای کمکهای مالی و تسهیلاتی برای کسب درآمد و تنوع شغلی نظیر گردشگری عشایری، گیاهان دارویی، صنایع دستی بسیار کمک کننده است.
وی ادامه داد: همچنین برای کمک به دامداری عشایر نیز دادن علوفه ارزان قیمت، تسهیلات بلند مدت با بهره پایین و خرید دام و کوتاه کردن دست دلالان میتواند تأثیر گذار باشد؛ تقویت شرکتهای دانش بنیان در زمینه کشاورزی و تولید خوراک دام و اصلاح نژاد دامی بسیار مهم است.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی یادآور شد: انجام پروژههای آبرسانی پایدار و همچنین مطالعه بر روی روشهای علمی جدید تأمین آب در مناطقی مانند خراسان جنوبی که با خشکسالی درگیر است، باید جدی گرفته شود چراکه تأمین اعتبار و همچنین افزایش منابع مالی مورد نیاز در زمانی که خشکسالی فشار شدیدی بر عشایر وارد کرده است میتواند برای عشایر بسیار کمک کننده و مفید واقع شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ 102
چاپ و دانلود PDF
ارسال نظر