کارهای پژوهشی باید منجر به تولید ثروت شود
- کدخبر: 43019
- چهارشنبه ۱۶ آذر ۰۱ - 15:25
استاندار خراسان جنوبی گفت: تمام تلاش پژوهشگران در عرصههای مختلف باید به سمت تولید ثروت باشد در غیر اینصورت آن پژوهش و کار تحقیقاتی ابتر مانده است.
به گزارش “پیام خاوران“، جواد قناعت ظهر امروز در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان که با حضور ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت مدیره دانشگاههای خراسان جنوبی در دانشگاه بیرجند برگزار شد اظهار داشت: از دستگاههای اجرایی انتظار میرود که مبنای فعالیتهای خود را در حوزه پژوهش رقم بزنند.
وی تصریح کرد: برنامههایی که در دستور کار دستگاهها قرار میگیرد باید پشتوانه پژوهشی، تحقیقاتی داشته و کاربردی باشد.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه برای تحقق توسعه کشور سه ضلع آموزش، پژوهش و اجرا باید در همه امورات مورد توجه قرار بگیرد اظهار داشت: هر اقدامی که در حوزههای مختلف اجرا میشود باید بر مبنای آموزش و بر پایه پژوهش باشد.
قناعت با اشاره به عنوان شعار سال ” تولید؛ دانش بنیان، اشتغالآفرین” گفت: برای اینکه اشتغال دانش بنیان محقق شود باید هماهنگی خوبی بین جامعه دانشگاهی و ظرفیتهای منطقه و استان وجود داشته باشد.
وی به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین الملل اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران یک درصد جمعیت جهان اما دو درصد تولید علم را به خود اختصاص داده است.
به گفته وی؛ اینکه ایران رتبه 15 تولید علم را در دنیا دارد، نشان دهنده این است که بعد از انقلاب اسلامی و در دولتهایی که نگاه شان به ظرفیتهای داخلی بوده، در تولید علم جهش بسیار خوبی داشتهایم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به نقش علم در توسعه، خاطرنشان کرد: تمام تلاش پژوهشگران در عرصههای مختلف باید به سمت تولید ثروت باشد در غیر اینصورت آن پژوهش و کار تحقیقاتی ابتر مانده است.
قناعت متذکر شد: اگر کارهای پژوهشی منجر به تولید ثروت شود، ضمن تقویت سرمایههای انسانی، در زمینه اشتغالزایی نیز اقدامات قابل توجهی میتوان برای کشور، استان و منطقه انجام داد.
به گفته وی؛ انتظار و توقع جامعه از پژوهشگران و فناوران این است که طرحهای پژوهشی و ایدههای آنها به تولید ثروت و درآمد بینجامد.
استاندار خراسان جنوبی از دو وظیفه سنگین پژوهشگران گفت و تصریح کرد: به روز بودن در حوزههای علمی برای رسیدن به اوج قله علم و ایجاد مرجعیت علمی و نیز ارائه ایده به منظور حل مسایل و مشکلات کشور دو وظیفه مهمی است که باید پژوهشگران مدنظر داشته باشند.
قناعت با تأکید بر اینکه حلقه مفقوده ارتباط بین خروجی کارهای پژوهشی و استفاده از پژوهش در رفع مشکلات کشور باید پیدا شود، متذکر شد: دستگاههای اجرایی موظف به همراهی و همکاری با پژوهشگران هستند.
به گفته وی؛ در زمینه ارتباط بین پژوهشگران و بخش خصوصی در استان ضعف داریم و باید از فرصت این جلسات برای تسهیل مسیر توسعه خراسان جنوبی استفاده شود.
وی افزود: از دست اندرکاران امر پژوهش و فناوری استان انتظار داریم ضمن اینکه مشکلات را شناسایی و احصا میکنند، برای رفع آن نیز کارهای پژوهشی کاربردی ارائه نمایند و کارآفرین و ثروت آفرین باشند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به وقایع آذرماه 32 گفت: بعد از کودتای 28 مرداد سال 32 و تلاش آمریکا و انگلیس برای سرنگون کردن دولت مرحوم مصدق، جامعه دانشگاهی کشور که نتوانستند شرایط را تحمل کنند، باب اعتراض را در دانشگاهها باز کردند.
وی تصریح کرد: دانشجویان وطن پرست ایرانی که روی منافع کشور با کسی تعارف نداشتند، اعتراضات را در دانشگاه تهران رقم زدند و شعار مرگ بر آمریکا نیز از همان زمان آغاز شد.
به گفته وی؛ جامعه دانشجویی، نخبگان و اساتید ما همواره با استکبارستیزی مدافع منافع انقلاب بوده و هستند.
استاندار خراسان جنوبی هفته پژوهش را هفته احیای تفکرات و اندیشه پژوهشگری خواند و گفت: برخی تهاجمات فرهنگی و اقتصادی و موضوعات مختلف، سبب فراموشی میشود لذا وجود چنین مناسبتهایی فرصتی برای یادآوری گذشته است.
قناعت با بیان اینکه در شرایط کنونی باید نسبت به انگلیس و آمریکا نگاه محتاطانه داشته باشیم، اظهار داشت: امروز شانزدهم آذرماه، روز دانشجویانی است که کارهای بسیار فرهیخته و فاخری از قدیم تاکنون انجام دادهاند.
به گفته وی؛ از اهداف برگزاری جلسات تجلیل و معرفی پژوهشگران برتر، ارتقاء جایگاه پژوهش و نیز ایجاد تعامل بین ذینفعان بخش دولتی و خصوصی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: اساتید دانشگاههای استان صاحبنظر هستند و جایگاه خوبی در وزارت علوم دارند.
استاندار خراسان جنوبی دانشگاه بیرجند را از دانشگاههای برتر کشور نامید و اظهار داشت: طی یک سال اخیر کارهای خوبی در دانشگاههای استان آغاز شده که قابل تحسین است.
قناعت به توفیقات دانشگاههای استان اشاره کرد و گفت: ارائه 47 طرح پژوهشی تحقیقاتی با موضوع ارتباط با صنعت از جمله این توفیقات است که یکی از مهمترین ضعف@های ما را در استان جبران خواهد کرد.
وی ادامه داد: چاپ 13 جلد کتاب، ثبت دو اختراع، اخذ مجوز پردیس علم و فناوری به صورت مشترک با پارک علم و فناوری استان و راهاندازی خانههای خلاق محتوا و رسانه از دیگر اقدامات دانشگاه است.
انتهای پیام/ 102
چاپ و دانلود PDF
ارسال نظر