برگزیدگان حوزه صنعت معدن و اصناف خراسان جنوبی تجلیل شدند
- کدخبر: 61473
- یکشنبه ۱۴ مرداد ۰۳ - 18:08
در مراسمی با حضور استاندار خراسان جنوبی 44 برگزیده حوزه صنعت، معدن و اصناف استان تجلیل شدند.
به گزارش “پیام خاوران” احمد آریافر امروز در مراسم بزرگداشت دهه تولید و تجارت با تاکید براینکه بسیاری از مشکلات با تلفن و جلسه و… حل نمیشود بلکه باید به صورت مستمر کار را پیگیری کنیم و به نظر من مشکلات با اراده و تلاش قابل حل است.
وی گفت: تلاش ما بر این است که هیچ تولید کنندهای ناامید از اداره صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیرون نرود و مشکلات او را پیگیری کنیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: وقتی که ما سرامیک با کیفیت بالا تولید میکنیم چرا در نهضت ملی تولید مسکن، مکلف به استفاده از محصولات تولیدی استان نباشیم اظهار داشت: تولیدکنندگان ما این گلایه را دارند که چرا از تولیدات داخل استان در بخش دولتی استفاده نمیشود.
آریافر بیان کرد: خراسان جنوبی هر چند استانی صنعتی نیست ولی با همراهی بخش خصوصی عملکرد خوبی به ویژه در بخش تولید سیمان و سرامیک داشتهایم.
وی اظهار داشت: تولید سیمان و سرامیک علیرغم مشکلات در حوزه تأمین سوخت جایگزین، قطعی برق در روزهایی تابستان را داشته است اما در تولید سیمان و سرامیک حدود 113- 14 درصد رشد داشتهایم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مجموعه اقتصادی خراسان جنوبی در حوزه مسئولیتهای اجتماعی اتفاقات خوبی را رقم زدند، بیان کرد: راه توسعه استان در دست خود ما است و باید سطح ریسک پذیری خود را بالا ببریم تا زمینه پیشرفت استان فراهم شود.
آریافر گفت: این ریسک پذیری باید به نفع تولیدکننده و رشد استان باشد و اگر کسی در حوزه تولید و تصمیم گیری در این بخش ریسک میکند را باید حمایت ویژه داشته باشیم.
تولید، رکن اصلی توسعه اقتصاد کشور است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند نیز در این مراسم اظهار داشت: باید به سمتی حرکت کنیم که تولید ما از همه نظر قابل رقابت در بازارهای جهانی باشد.
علیرضا خامهزر، تولید را رکن اصلی توسعه اقتصاد کشور دانست و گفت: تجارت باید در کنار تولید باشد تا بتوانیم مازاد تولید استان صادر کنیم.
وی با بیان سهم پایین اشتغال صنعت در استان بر لزوم تقویت آن تاکید کرد و گفت: در خراسان جنوبی محصولات راهبردی خوبی در بخش کشاورزی داریم که اگر صنایع تکمیلی را تقویت کنیم و جلوی خامفروشی را بگیریم، میتوان ظرفیت تولید و اشتغال استان را افزایش داد. تولید باید در خراسان جنوبی رقابتپذیر باشد.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به 300 روز آفتابی در خراسان جنوبی و لزوم ورود سرمایهگذاران در زمینه تولید انرژی نو، گفت: با ورود جدی در این زمینه باید خراسان جنوبی را به عنوان هاب انرژیهای تجدیدپذیر در کشور مطرح کنیم.
فعال بودن 17 پروژه سرمایه گذاری خارجی در استان
استاندار خراسان جنوبی نیز در این مراسم گفت: از زمان استقرار دولت سیزدهم در خراسان جنوبی شاهد شروع پروژههای کلان و زیرساختی از جمله راه آهن، انتقال آب دریای عمان و … با اعتبارات نجومی بودیم.
جواد قناعت با بیان اینکه منابع پروژه فراملی راهآهن شرق کشور از محل تهاتر نفتی تأمین میشود افزود: به جهت عقب ماندگیهای زیرساختی به ارث رسیده، مجبوریم در خراسان جنوبی قبل از توجه به تولید به حوزه زیرساختها توجه کنیم.
وی با اشاره به اینکه پروژه انتقال آب دریای عمان به خراسان جنوبی فعال است، تصریح کرد: در نیمه دوم امسال مرحله چهارم پروژه و بحث لولهگذاری را شاهد خواهیم بود که یکی از اهداف این پروژه تامین آب صنعت است.
قناعت بیان کرد: در فاز اول میزان آبی که به استان اختصاص داده خواهد شده 60 میلیون متر مکعب در سال است.
وی با اشاره به اینکه گازرسانی از دشتک زابل به خراسان جنوبی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم برای جبران افت فشار گاز در زمستان است، افزود: دولت برای آن 8 هزار میلیارد تومان در فاز اول و دوم تا نهبندان و سربیشه اعتبار گذاشته و اکنون فاز اول آن آماده افتتاح است.
استاندار خراسان جنوبی متذکر شد: بهرهبرداری طرح انتقال گاز به خراسان جنوبی 11 میلیون مترمکعب روزانه به ظرفیت انتقال گاز در استانهای شرقی میافزاید.
قناعت گفت: یکی از اتفاقات خوب، ایجاد نیروگاه خورشیدی در جوار چاههای کشاورزی است که با همکاری جهاد کشاورزی، استانداری و… انجام میشود.
وی یادآور شد: پیک مصرف برق استان 430 مگاوات بوده و اکنون 435 مگاوات انرژی نو به همت دولت سیزدهم در دست اجراست که اگر بتوانیم از سهمیه نیروگاههای خورشیدی به خوبی استفاده کنیم، تولید برق از نیروگاههای خورشیدی از میزان مصرف در زمان اوج نیز رد میشود.
استاندار خراسان جنوبی، با بیان اینکه سهم خراسان جنوبی 455 مگاوات بوده و 20 مگاوات آن اجرایی و وارد مدار شده، عنوان کرد: در مجموع 40 مگاوات انرژی نو در استان اجرا شده که 20 مگاوات آن در دولت سیزدهم وارد مدار شده است.
به گفته وی؛ پروژههای دارای مجوز سرمایهگذاری خارجی استان از 13 مورد در ابتدای دولت سیزدهم به 31 پروژه در سال جاری رسیده است.
قناعت از فعال بودن 17 پروژه سرمایه گذاری خارجی در استان خبر داد و گفت: از این تعداد 8 پروژه طی دولت سیزدهم به بهرهبرداری رسیده است.
وی با اشاره به اقدامات زیرساختی دولت سیزدهم در استان عنوان کرد: در دو سال گذشته 466 واحد اقتصادی راکد و نیمه راکد در این استان احیا و به ظرفیت اسمی رسید.
استاندار خراسان جنوبی به اقدامات دولت سیزدهم در زمینه دوباندهسازی محورهای استان اشاره کرد و ادامه داد: تا قبل دولت سیزدهم در خراسان جنوبی 720 کیلومتر باند دوم جاده داشتیم اما در همین دولت سیزدهم 207 کیلومتر باند دوم به باندهای دوم استان افزوده شد و همچنین 482 کیلومتر باند دوم جاده نیز در دست اجرا است.
قناعت با اشاره به برگزاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در شهرستانها خاطرنشان کرد: سال گذشته از محل تسهیلات تبصره 18 در استان به 745 طرح اقتصادی مبلغ 820 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تا قبل از دولت سیزدهم در جنوب خراسان آن زمان و در خراسان جنوبی فعلی تنها سه پست 400 کیلو ولت وجود داشت، گفت: در دو سال گذشته سه پست 400 کیلوولت در شهرستانهای نهبندان و فردوس و طبس کلنگزنی شد و در دست اجرا است.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی در دولت سیزدهم تبدیل به یک کارگاه سازندگی شده و اقدامات ارزشمندی در حوزه زیرساختهای این استان صورت گرفته است، افزود: همه پروژههای استان از سرعت قابل قبولی برخوردار است و امیدواریم این روند در دولت چهاردهم هم ادامه یابد ضمن اینکه بسیاری از مشکلات را باید به صورت مستمر از مرکز پیگیری کرد.
در این مراسم از 44 برگزیده حوزه صنعت، معدن و اصناف خراسان جنوبی با حضور استاندار تجلیل شد.
انتهای پیام/ 104
چاپ و دانلود PDF
ارسال نظر