نیروگاههای خورشیدی چاههای کشاورزی، راهی برای خروج از ناترازی انرژی
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: اجرای نیروگاههای خورشیدی چاههای کشاورزی راهی برای خروج از ناترازی انرژی است.
به گزارش “پیام خاوران“، محمدحسین اکبری با اشاره به شناسایی ٢ هزار و ۶۵ حلقه چاه کشاورزی در خراسان جنوبی اظهارداشت: اعتبار قرضالحسنه ایجاد نیروگاه خورشیدی در جوار این چاهها نیز به میزان ٢ هزار و ۵٠٠ میلیارد تومان باتوجهبه قرار داده منعقده تامین شد.
وی این نکته را نیز متذکر شد که کل منابعی که مجلس از محل تبصره ١٨ مصوب و دولت ابلاغ برای بخش کشاورزی خراسان جنوبی ٣١٠ میلیارد تومان کرده است که در مقایسه با این منابع قرضالحسنه اعتباری چندانی نیست.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با بیان این که مالکان چاههای کشاورزی استان در حال ثبتنام برای ایجاد نیروگاه خورشیدی هستند افزود: اما آنچه سبب تاخیر و توقف در روند کار شد این بود که وزارت نیرو اعلام کرد برق تولیدی چاههای کشاورزی را نمیخرد و دلیلی هم که میآورد این است که بخش کشاورزی مصرفکننده برق است.
اکبری تصریح کرد: این در حالی است که وزارت نیرو هر سرمایهگذاری که در این حوزه اقدام چه داخلی و چه خارجی اقدام ایجاد نیروگاه خورشیدی و تولید برق کند برق تولیدیش را میخرد اما خریدار برق تولیدی بخش کشاورزی نیست.
وی اظهار کرد: همچنین وزارت نیرو باید این موضوع را در نظر داشته باشد که اگر زمینه ایجاد نیروگاههای خورشیدی را در جوار چاههای کشاورزی فراهم نکند مجبور است برق آنها را تامین کند.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به حضورش در کمیسیون انرژی مجلس و دفاع از ایده و طرح خراسان جنوبی با رایزنیهای نماینده نهبندان و سربیشه بهعنوان عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: بعد از ارائه طرح و دفاعیات بنده در کمیسیون انرژی مجلس که نمایندگان سازمان مدیریت و برنامهریزی، وزرای نیرو و جهاد کشاورزی حضور داشتند این کمیسیون مصوب کرد تا برق تولیدی چاههای کشاورزی خراسان جنوبی را وزارت نیرو تابستان خریداری کند چرا که این استان مبدع این طرح در کشور است.
وی با اشاره به مزایای فوقالعاده این ایده و طرح خراسان جنوبی یادآور شد: نیاز برق استان در اوج مصرف حدود ٢٠٠ مگاوات است و اگر این طرح عملیاتی شود بخش کشاورزی میتواند ناتزاری برق را رفع کند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان این که وزیر نیرو اعلام کرد برای تولید ٢٠ هزار مگاوات برق در کشور نیاز به ١۵ هزار میلیارد دلار است اما اگر این ایده در بخش کشاورزی عملیاتی شود با ۵ هزار میلیارد دلار یعنی یک سوم این هزینه میتوان مشکل ناترازی برق کشور را حل کرد.بعلاوه با این اقدام بسیاری از مشکلات بخش کشاورزی نیز رفع میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که ایده و طرح خراسان جنوبی به گوش رئیسجمهوری و وزرای کشور هم برسد تا با حمایت از آن مشکل ناترازی برق رفع و رجوع شود.
اکبری این نکته را نیز متذکر شد که ایجاد نیروگاه خورشیدی در جوار چاههای کشاورزی به این سبب اهمیت دارد که چاه کشاورزی بهرهمند از شبکه برق هستند و این یعنی ۵٠ درصد سرمایه تامین است و تنها نیز به ۵٠ درصد دیگر است. وی تصریح کرد: اگر رسانه ها به این موضوع بپردازند او نیز حاضر است هر کجا لازم باشد با مستندات از این طرح و مزایای آن که به نفع کشور است دفاع کند.
انتهای پیام/ 102
برچسب ها :خروج از ناترازی انرژی ، سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی ، نیروگاههای خورشیدی چاههای کشاورزی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0