اینجا شوق وصال حرف اول را میزند/ قدم به قدم با پای دل تا کربلا
- کدخبر: 9760
- چهارشنبه ۲۴ مهر ۹۸ - 14:05
صورتم را برمیگردانم و یک پیرزن کوتاه قد و ظریف اندام توجهم را جلب میکند، به سمتش رفتم و از او پرسیدم؛ مادر جان سختتان نیست با این سن و سال این مسیر طولانی را بپیمایید، نگاهی عجیب به صورتم انداخت و لبخندی زد و گفت: در راه اهل بیت(ع) باید سر داد…
به گزارش “پیام خاوران” آرام آرام به اربعین حسینی نزدیک میشویم، به اربعین پرهاى سوخته و خیمههاى خاکستر، همراه میشویم با سوگواری شانههاى بىتکیهگاه و چشمهاى به خون نشسته، نزدیک به چهل روز است مرثیههامان را در کوچههاى داغ، مکرر فریاد میزنیم و بر نیزهشدن آفتاب بر شانههاى آسمان مىگرییم.
اربعین تنها یک روز برای برگزاری مراسم عزاداری نیست بلکه روزی برای میلیونها دلداده امام حسین(ع) است که برای رسیدن به آن لحظهها را شمردهاند. روزی است برای عاشقانی که با پای پیاده مسیری طولانی رابه امید معشوق طی میکنند و از سختیها نمیهراسند.
زائران پیاده اربعین میروند تا به گیسوان کودکی رقیه که بادهاى یغماگر با خویش بردهاند ادای احترام کنند، میروند تا زخم عمیق قلبهایشان را التیام دهند و با نجوای شورانگیز لبیک یا حسین(ع) پیام سیدالشهدا(ع) را به گوش جهانیان برسانند، میروند تا آرام دل زینب(س) باشند که از غم شهادت برادر قامتش خمیده و باز میروند تا با جابربنعبدالله انصاری که اولین زائر امام حسین(ع) در اربعین سال 61 هجری قمری بود، غسل زیارت کنند و برای خون به ناحق ریختهشده حجت خدا سوگواری کنند.
قدم به قدم با پای دل تا کربلا
قریب به شش سال است که زائران پاکستانی برای زیارت اربعین از مرز میرجاوه وارد خاک ایران میشوند اما در دو سال اخیر این حرکت گستردهتر شده بهطوری که در سال ۱۳۹۷ حدود ۶۵ هزار زائر وارد ایران شدند و پیشبینیها برای امسال بیش از 100 هزار نفر زائر است.
زائران پاکستانی که برای حضور در پیادهروی اربعین خود را از مرز میرجاوه به کشور ایران رساندهاند چند ساعتی مهمانِ مهماننوازی مردم خونگرم خراسانجنوبی میشوند و بعد از آن خود را برای عزیمت به سمت کربلا آماده میکنند.
حرکت اربعین حسینی یک حرکت جریانساز و تاریخی است که میتواند جرقهای برای تغییر تمدن جهانی باشد از این رو اداره کل اوقاف خراسانجنوبی به سخنان رهبری در راستای اعتلای فرهنگ حسینی لبیک گفته و تصمیم به برپایی موکب برای رفاه حال زائران پاکستانی در مسیرهای بیرجند، قاین و نهبندان کردهاند.
از دلدادگیهای عاشقانه تا لبیک یا حسین(ع)
روایت، روایت دلدادگی و عاشقی است و طلبیدهها شوق وصال دارند و نطلبیدهها آرزوی رسیدن. لبیک یا حسین(ع) در بطن این عاشقانه طنینانداز شده و بینالحرمین مملو از دوستداران اهل بیت(ع) خواهد شد.
این روزها خراسانجنوبی هم حال و هوای دیگری پیدا کرده و زائران حسینی(ع) از کشورهای پاکستان و افغانستان قبل از حضور در همایش عظیم اربعین از شهرهای این استان عبور میکنند، امامزاده سید علی(ع) نهبندان یکی از نقاطی است که هرساله میزبان خیل عاشقان حسینی(ع) از کشورهای همسایه از جمله پاکستان و افغانستان است.
به امامزاده که میرسیم با خیل زائران پاکستانی در صحن و سرای امامزاده روبرو میشویم، بعد از ورود به آستان مقدس و عرض سلام و ادب، نگاهمان به گروهی از زائران پاکستانی که دور هم جمع شده و به خواندن زیارت عاشورا مشغولاند، گره میخورد.
سفر به سرزمین عشق/ انتظار 30 ساله سرآمد
فضای امامزاده حال و هوای معنوی و شور و نشاط وصفناپذیری گرفته، نگاهم را به سوی جمعیت میچرخانم که چشمم به جوانی که کودک خردسالش را در آغوش گرفته و عازم سفر عشق است گره میخورد.
به سمتش میروم و باب گفتگو را باز میکنم، میگوید: سالها است در حسرت زیارت امام حسین(ع) شب و روز میگذارنم، از زمانی که 14 ساله بودم تا امروز که 47 ساله دارم حسرت دیدار شش گوشه اباعبدالله(ع) بر دلم مانده بود و اکنون پس از سالها انتظار به دیدار ارباب میروم و این روزها را فقط برای دیدن صحنههایی تکرار نشدنی طی میکنم آخر مگر نشنیدهاید کربلای قبله عشاق است.
وی از شوق دیدار وصف ناپذیرش و لحظهای که قرار است روبری گنبد طلای حضرت بایستد میگوید: حس و حال عجیبی دارم، شور و شوقی که در این سفر دارم را در هیچ سفر دیگری نداشتهام چرا که عشق به امام حسین(ع) همه را به سوی خود میکشاند و سعادت دنیا و آخرت را نصیب انسان میکند.
میپرسم زمانی که روبروی حرم ارباب بایستی چه آرزویی میکنی، بیان میکند: تاکنون به این فکر نکردهام زیرا آرزو زیاد دارم و نمیدانم کدام را ابتدا مطرح کنم اما من نیز همانند دیگر دوستداران اهل بیت(ع) آرزو میکنم حضرت مهدی(عج) ظهور کند تا این ناآرامیها آرام و شر دشمنان از سر مسلمانان کوتاه شود.
اینجا کشیدهاند همه به شوق تو صف
نگاهم را به گوشه دیگر امامزاده میچرخانم و چشمم به یک زائر سالمند گره میخورد به سمتش میروم و از سختی راه و شور و شوقش برای این سفر معنوی میپرسم، میگوید: برای سومین بار است که در مراسم اربعین شرکت میکنم، درست است راه برای فردی مانند من که 63 سال از عمرم گذشته باید سخت و دشوار باشد ولی به عشق حسین(ع) همه چیز آسان میشود.
وی علت حضورش را در این سفر معنوی تجدید بیعت با حسینبن علی(ع) ذکر میکند و میافزاید: اربعین حسینی(ع) اسرار پر رمز و رازی دارد، پیادهروی اربعین مورد سفارش ائمه و بزرگان دینی ما است و گام نهادن در این راه توفیق میخواهد و خداوند را شاکرم باز هم این عنایت را به من داشته که باری دیگر به زیارت اباعبداللهالحسین(ع) نائل آیم.
صورتم را برمیگردانم و یک پیرزن کوتاه قد و ظریف اندام توجهم را جلب میکند، به سمتش رفته و با او همکلام شدم و از او پرسیدم مادر جان سختتان نیست با این سن و سال این مسیر طولانی را بپیمایید، نگاهی عجیب به صورتم انداخت و لبخندی زد و گفت: در راه اهل بیت(ع) باید سر داد این چند قدم که چیزی نیست، حسین(ع) خواست که من در این سن به پابوسش بروم و قصد کردهام تا وقتی زنده هستم هیچ اربعینی را از دست ندهم.
سفر به بهشت/ راز این دلدادگی و عاشقی را در کجا باید جست…
یک زائر پاکستانی دیگر باب گفتگو را با ما باز میکند و میگوید: برای بار دوم است که به این سفر معنوی میروم و اشتیاق زیادی دارم که هرچه زود تر خود را به کربلا برسانم زیرا راهی که در پیش گرفتهایم راه بهشت است.
وی با بیان اینکه مدت زیادی است که خود را مهیای این سفر کردهام و خوشحالم که امسال نیز اباعبدالله الحسین(ع) مرا طلب کرد، تبیین میکند: امام حسین(ع) کارش خیلی درست است، خودش میطلبد و خودش به سلامت میبرد و برمیگرداند.
نمیتوان از مسافر کربلا پرسید که چرا اینچنین عاشقی، عشق بیخبر و از اعماق قلب آدمی میآید و تمام وجودش را در برمیگیرد آن هنگام است که دیگر سر از پا نمیشناسد و برای دیدار معشوق پا در مسیری میگذارد که میداند آسان نیست اما همه این سختیها تنها با فکر کردن به مقصد وصال به آسانی و زیبایی تبدیل میشود.
اینجا انگار گذر زمان معنا ندارد، شب و روز برایشان یکی شده، خستگی بیمعنا و دلها همه سراسر شور حسینی دارند، اینجا هدف همه بینالحرمین و رسیدن به حسین(ع) و زیر لب همه ذکر «یا اباعبدالله الحسین و لبیک یا حسین(ع)» طنینانداز است.
برپایی 5 موکب برای اکرام زائران پاکستانی
حجتالاسلام پرویز بخشیپورگفت: با اشاره به تمهیدات اوقاف در خصوص استقبال از زائران پاکستانی و افغانستانی، گفت: خراسانجنوبی مرز ورودی زائران اربعین حسینی از پاکستان و افغانستان بوده است.
وی با اعلام اینکه طبق پیشبینیهای انجام شده 100هزار زائر از مرز میرجاوه وارد کشور خواهند شد، بیان داشت: خراسانجنوبی بهعنوان استان معین سیستانوبلوچستان آمادگی پذیرایی از این زائران را دارد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسانجنوبی از برپایی پنج موکب برای اکرام و پذیرایی زائران پاکستانی ایام اربعین در استان خبر داد و تبیین کرد: این موکبها در امامزاده سید علی(ع)، مسجد حضرت ابوالفضل(ع)، آستان مقدس امامزادگان باقریه(ع)، خضری دشتبیاض و مسیر قاین برای ارائه خدمت به زائران افغانستانی و پاکستانی برپا شده است.
خدمترسانی به 2700 زائر پاکستانی
بخشیپور با بیان اینکه به محض اینکه زائران پاکستانی از مرز میرجاوه وارد ایران میشوند همه گونه امکانات خدمترسانی اعم از استحمام، غذای گرم و پذیرایی برای آنان آماده است، خاطرنشان کرد:
وی با بیان اینکه تاکنون ۲۹ اتوبوس زائر پاکستانی از مسیر خراسانجنوبی به سمت عتبات عالیات عبور کردهاند، افزود: از زمان برپایی موکبها تاکنون یک هزار و 200 نفر از زائران پاکستانی اطعام و بیش از یک هزار و 500 نفر نیز اسکان داده شدند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسانجنوبی با بیان اینکه امسال اولین بار زائران پاکستانی از مسیر رفت میهمان خراسانجنوبی بودند، خاطرنشان کرد: برای برگشت نیز همین موکبها آماده پذیرایی از آنها خواهد بود.
و تو میروی بیآنکه راه خستهات کند، بیآنکه عطش ناامیدت کند، این دستها که به آسمان میرسد، بینالحرمین تلألویی جاودان میشود که دلت را به پرواز وامیدارد و تو عاشقانههای سفرت را مرور میکنی و آنجا دل میسپاری برای همیشه و دانهدانه اشکهایت را به نسیم میسپاری تا واسطهاش کنی برای دیداری دیگر.
منبع:فارس
انتهای پیام/
چاپ و دانلود PDF
ارسال نظر