کشاورزان خراسان جنوبی از طرح خرید حمایتی زرشک استقبال نکردند

درحالی از ۲۵ آذرماه خرید زرشک به صورت حمایتی در خراسان جنوبی آغاز شد که متاسفانه استقبالی خوبی از این طرح نشد و مسئولان معتقدند دلیل آن فروش زرشک به جاهای دیگر با قیمت بالاتر است.

به گزارش ” پیام خاوران“، زرشک محصولی استراتژیک در استان کویری خراسان جنوبی که سالهاست نان سفره ۳۸ هزار بهره بردار شده است.

محصولی که هر دو سال یک بار برای صاحبش به بار می نشیند و در این سالها تنها خار و خاشاک زرشک برای بهره بردار بوده چرا که کیسه دلال هر ساله در فصل برداشت این محصول به راه بود و زرشک این محصول جهانی را به قیمت ناچیزی از کشاورز می خرید.

اما این همه ماجرا نیست چرا که با پیدا شدن سر و کله کرونا، دردهای زرشک کاران افزوده شد تا جایی که  دوسالی است که به دنبال شیوع ویروس کرونا، کاهش قیمت و نبود بازاریابی حجم زیادی از محصول زرشک خراسان جنوبی روی دست کشاورزان باقی ماند.

اما امیدها باخرید حمایتی زرشک رونق گرفت چرا که خرید حمایتی،گام موثری درکاستن ازدغدغه‌ زرشک‌کاران  محسوب می‌شود.

استان خراسان جنوبی دارای چند محصول راهبردی از جمله ۹۸ درصد زرشک بی‌دانه ایران است که هر سال بیش از ۳۸ هزار خانوار در زمینه کاشت، داشت و برداشت این محصول فعال هستند و از این محل ارتزاق می‌کنند.

محصولی که با وجود تضمین اشتغال روستاییان، هر سال به میزان کم (کمتر از سه درصد)  به بیش از ۳۰ کشور دنیا از جمله روسیه، آلمان، استرالیا، اتریش، هلند، امارات متحده عربی و آمریکا صادر می‌شود.

سطح زیرکشت زرشک درخراسان جنوبی حدود ۱۸ هزار هکتار است که از این میزان ۵۱۲ هکتار به‌صورت دیم کشت شده و سالانه در مجموع ۲۲ هزار تن زرشک خشک در این استان تولید می‌شود.

با توجه به شیوع ویروس کرونا در ۲ سال اخیر و کاهش تقاضا، قیمت زرشک هم حدود ۴۰ درصد کاهش یافته و علاوه مقدار زیادی از این محصول سال گذشته کشاورزان در انبارها و سردخانه‌های خراسان جنوبی باقی مانده و هنوز به فروش نرفته است.

بیشتر بخوانید   وظیفه آموزش و پرورش تربیت نیرو برای تحقق آرمان های انقلاب اسلامی است

سال‌ها‌ست که بهره‌برداران زرشک خراسان جنوبی آرزوی سودآوری محصول پر زحمت خود را دارند.

خرید حمایتی زرشک در حالی در خراسان‌جنوبی آغاز شده است که به نظر می‌رسد کلید حل مشکل زرشک کاران در تولید محصول ارگانیک برای صادرات آن است.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی در گفت گو با خبرنگار ما اظهار داشت : طرح خرید حمایتی زرشک از ۲۵ آذر ماه آغاز شده و برای خرید زرشک از کشاورزان ۷ مرکز اصلی و یک مرکز پاره وقت در استان فعال هستند و کار خرید زرشک از کشاورز را انجام می‌دهندکه پیش بینی می‌شود این طرح تا پایان دی ماه ادامه داشته باشد.

ضیائیان احمدی گفت: در این طرح زرشک کشاورزان با قیمت کارشناسی و تا سقف ۶۵ هزار تومان خریداری می‌شود.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: این طرح به منظور حمایت از کشاورزان و خرید زرشک از آن‌ها انجام می‌شود و تلاش می‌کنیم تا زرشک کشاورزان را با قیمتی مناسب خریداری کنیم.

وی با بیان اینکه افرادی که برای فروش زرشک خود به مراکز خرید مراجعه می‌کنند، عمدتا خرده مالک‌ها هستند. گفت: کشاورزان خرده مالک زرشک کمی دارند و حداکثر زرشک خریداری شده از این کشاورزان حدود ۹۰ کیلوگرم بوده است.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: تا  ۴ دی ماه امسال، حدود ۱۰۰ تُن زرشک خشک از کشاورزان خریداری شده است.

وی در خصوص زمان واریز وجه به حساب کشاورزان گفت: مبلغ زرشک به دو صورت نقدی و مدت دار به حساب کشاورزان واریز می‌شود و کسانی که به صورت مدت دار زرشک خود را می‌فروشند، مبلغ بیشتری دریافت می‌کنند.

ضیائیان احمدی گفت: واریز مبالغ در شیوه نقدی حدود ۱۵ روز الی یک ماه پس از خرید زرشک توسط تعاون روستایی انجام می‌شود و در شیوه مدت دار نیز مبلغ پس از حدود ۴ ماه واریز می‌شود.

بیشتر بخوانید   جشنواره زرشک(2)|از سوی "تروند زعفران "صورت گرفت: معرفی دو محصول استراتژیک زعفران و زرشک خراسان جنوبی به بازارهای جهانی

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: مدتی است که خرید زرشک از کشاورزان استان انجام می‌شود.

اعتبار ۲۰۰ میلیاردی هنوز نیامده است!

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: قرار بوده  حدود ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید زرشک کشاورزان از سوی کشور اختصاص یابد، اما این مبلغ هنوز به دست ما نرسیده است.

ضیائیان احمدی گفت: قرار نیست همه زرشک کشاورزان خریداری شود و ما تنها به منظور حمایت از زرشک کاران محصول آن‌ها را می‌خریم و به دنبال این هستیم که قیمت زرشک افزایش پیدا کند و کشاورز بتواند به سود واقعی خود دست یابد.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: استقبال کشاورزان از این طرح کم بوده است و دلیل آن نیز فروش زرشک در بقیه جا‌ها با قیمت بالاتر است.

انتهای پیام /

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها