تاریخ انتشار : جمعه 21 دی 1403 - 14:50
کد خبر : 64867

چرخش چرخ تولید در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند/ وقتی امید در دلها زنده می شود

چرخش چرخ تولید در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند/ وقتی امید در دلها زنده می شود

شتاب گرفتن در ایجاد اشتغال، انگیزه‌ای برای رونق تولید در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی شده و حالا صدای چرخ دنده‌های تولید و اشتغال بلندتر از قبل به گوش می‌رسد.

به گزارش ” پیام خاوران “ ؛ امید به آینده شغلی یکی از ضروری ترین انگیزه ها در بین نیروهای جوانان یک جامعه به ویژه دانشجویان می باشد.مسئله تامین شغلی جوانان ، بویژه قشر تحصیل کرده ( دانشجویان ) توجه دارند و نسبت به دیگر فعالیت های اجتماعی برای آن اهمیت بیشتری قائل هستند .

این توجه بی دلیل نیست و بر منطق قوی بنیاد نهاده شده است. زیرا امروزه تامین شغلی دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل یکی از مهمترین نیازهای زندگی اجتماعی می‌باشد و در این راستا یکی از موضوعات بسیار مهمی که توجه بسیاری از کارشناسان و متخصصان در امر جوانان را به خود معطوف داشته است،رابطه بین تامین آینده شغلی و ایجاد انگیزه و امید نسبت به شغل آینده در بین دانشجویان و تاثیرات آن بر رفتارهای اجتماعی است.

انسان امروز با آشنایی با اصول و یافته های علمی و استفاده از روشها، فنون و وسایل جدید که علم و صنعت در اختیار او قرار داده است، توانسته است از ابعاد زمان و مکان به میزان قابل ملاحظه‌ای بکاهد و امکان اشاعه و ترویج افکار، اطلاعات ، ارزشها و نگرشهایی مطلوب را با سرعت ، سهولت و قدرت غیر قابل انتظاری بدست آورد.

استان خراسان جنوبی، یکی از استانهای کویری در شرق کشور است که از برخی زیر ساختها مانند راه آهن، وجود استمرار پروازهای متعدد و منظم….رنج میبرد. اما اینها مانعی برای رشد، توسعه استان نشده است، ۱۲ سال پیش بود که استارت ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در بیرجند زده شد تا امیدی برای جوانان و مردم جویای کار باشد.

منطقه ویژه اقتصادی، منطقه‌ای است که در آن قوانین کسب‌وکار و تجارت با سایر نقاط کشور متفاوت است این مناطق با هدف اشاعه تولید و صادرات و چرخیدن چرخ تولید و تجارت و اشتغال راه اندازی شده اند و حالا بیرجند نیز با منطقه ویژه اقتصادی اش در بین مناطق ویژه کشور، جای ویژه ای یافته است.

هدف مناطق ویژه اقتصادی مانند بیرجند افزایش تراز تجاری، اشتغال‌زایی، افزایش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، تسهیل در امر واردات و صادرات کالا، حمایت از صنایع داخلی کشور و جذب فناوری‌های نوین در امر تولید و توسعه است.

برای تشویق ایجاد کسب‌وکارها در این مناطق، سیاست‌های مالی و مشوق‌هایی تعریف می‌شوند که این سیاست‌ها معمولاً شامل سرمایه‌گذاری و معافیت‌هایی در زمینه‌های مالیات، تجارت، مقررات اشتغال و امور گمرکی هستند در نتیجه می توان به مناطق ویژه اقتصادی امید ویژه ای بست.

در مناطق ویژه اقتصادی معمولاً کالا با تسهیلات ویژه و همچنین فراهم آوری امکانات خاصی با انجام تولید و ایجاد ارزش‌افزوده به سرزمین اصلی یا کشورهای ثالث صادر می‌شود، امکانی که سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان در دیگر نقاط کشور که تولید و عرضه محصول دستخوش سختی‌های بسیاری است و همچنین در شرایطی که رکود اقتصادی و به‌تبع آن رکود بخش صنعت بیش از هر زمان رخ‌نمایی می‌کند، این مناطق ویژه مهیاتر از هر مکان دیگر در کشور برای گردش چرخ صنعت است.

شتاب گرفتن در بومی‌سازی، انگیزه‌ای برای رونق تولید در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند شده و هم‌اکنون در این منطقه کارخانه جاتی راه اندازی شده اند که جزو اولین ها در خاورمیانه و شرق کشور اند.

بیشتر بخوانید  جهش تولید در محصولات کشاورزی خراسان جنوبی اولویت گروه های جهادی

و حالا صدای چرخ دنده‌های تولید و اشتغال بلندتر از قبل به گوش می‌رسد.منطقه ویژه اقتصادی بیرجند یکی از ظرفیت‌هایی است که این روزها کشورهای مختلف از غرب آسیا گرفت تا اروپا به دنبال رونق تجاری خود به فکر سرمایه‌گذاری در این منطقه‌اند.

سرمایه‌گذاری خارجی در نزدیکی مرز و همجواری با کشور افغانستان سبب شده تا تجار خارجی افغانی نیز وجود منطقه ویژه و فرصت سرمایه گذاری را غنیمت بشمارند و گوی سبقت را برای سرمایه‌گذاری از دیگر رقیبان بربایند.

وجود انبارهای اقتصادی در کنار مرز مورد توجه و علاقه تجار است و منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی به عنوان موتور محرکی برای توسعه اقتصادی این خطه از کشور با نگاه بین المللی مسیر خوبی را طی کرده است.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در جریان بازدید ۱۰۰ منتخب رسانه ای و فعال فضای مجازی استان  به مزیت‌های منحصر به فرد منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی اشاره کرد و اظهار داشت: نزدیک‌ترین منطقه ویژه اقتصادی ایران به شاهراه حلقوی افغانستان، همجواری با ۴۶۰ کیلومتر مرز مشترک ایران و افغانستان، واقع شدن در مرکز ثقل چهارراه ترانزیتی کریدورهای منطقه‌ای و بین المللی و تنها منطقه ویژه اقتصادی دارای سایت اصلی در مجاورت مرکز استان و قطعه منفصله در نقطه صفر مرزی بخشی از مزیت‌های منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی است که سرمایه‌گذران را برای همکاری در این منطقه ترغیب می‌کند.

زارعی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی از معدود مناطق ویژه اقتصادی کشور است که دارای قطعه منفصله در مرز است افزود: این مجموعه در اواخر سال ۹۳ در سفر هیئت دولت به استان با دستور مستقیم رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید.

همجواری با کشور افغانستان یک مزیت نسبی برای استان است

وی بیان کرد: با وجود تأخیر در اخذ مجوز زیست محیطی این منطقه ویژه اقتصادی رکورددار انجام عملیات اجرایی در بین مناطق اقتصادی کشور است.

وی افزود: همجواری با کشور افغانستان یک مزیت نسبی برای خراسان جنوبی است که می‌توان به عنوان یک فرصت از آن استفاده کرد.

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی علاوه بر فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه گذاری با همکاری سازمان صنعتی ایران می‌تواند خدمات آموزشی و مدیریتی و نکات علمی مورد نیاز سرمایه گذار را برای ایجاد بنگاه اقتصادی تحت برند دانشگاهی فرانسه ارایه دهد.

زارعی تاکید کرد: منطقه ویژه اقتصادی ماهیرود نیز به عنوان یک بندر خشک در ایران نقش ایفا می‌کند که با وجود آن حجم مبادلات تجاری تاثیر مثبتی داشته و می‌تواند بازویی برای افغانستان و بندر ابونصر فراهی باشد.

وی یادآور شد: تمام خدمات مورد نیاز سرمایه گذاران داخلی و خارجی در منطقه ماهیرود فراهم شده است و  با توجه به شرایط حاکم در منطقه ویژه اقتصادی و بروکراسی‌هایی که در زمینه اخذ مجوز فعالیت‌های اقتصادی وجود دارد در استان این اختیار را داریم تا تمام مراحل اخذ مجوز را در کمتر از ۴۸ ساعت در اختیار تجار یا سرمایه گذار داخلی و خارجی قرار دهیم.

منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی قطب صادرات شرق کشور می‌شود

بیشتر بخوانید  تفاهم نامه سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی مبادله شد

آری اکنون نگاه سرمایه‌گذاران در گوشه گوشه بازار کشورهای خارجی به منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی است که در آینده قطب صادرات شرق کشور می‌شود.

زارعی افزود:یکی از ظرفیت‌های خراسان جنوبی وجود مرز است که پتانسیلی بزرگ برای استان است و علاوه بر مرز این استان دربخش‌های کشاورزی، گردشکری، معدن و خدمات ظرفیت‌های زیادی دارد که باید شناسایی شود تا بتوانیم به طور صحیح به بخش خصوصی و علاقه‌مندان به سرمایه گذاری در استان معرفی شود.

منطقه ویژه اقتصادی استان دروازه طلایی اقتصاد شرق ایران است، گفت: وجود زیر ساخت‌ها و شهرک صنعتی و بازارچه‌های مرزی در منطقه ویژه اقتصادی باعث شده بعد از برداشتن تحریم‌ها ما آماده‌ترین استان برای جهش اقتصادی کشور باشیم.

وی با اشاره به معرفی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی،اظهار کرد: یکی از راهکارهای اساسی به منظور ایجاد مزیت‌های رقابتی انتخاب مناطق بالقوه مستعد برای ایجاد شرایط مناسب جهت فعالیت واحدی‌های اقتصادی است .

زارعی با بیان اینکه در همین راستا طرح ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در برنامه چهارم توسعه مطرح و به تصویب هیئت محترم وزیران رسید، افزود: منطقه ویژه اقتصادی استان در سال ۱۳۸۹ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی، تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی در زمینی به مساحت ۷۳۰ هکتار در فاصله ۱۲ کیلومتری شمال شرق بیرجند در نزدیکی فرودگاه بین المللی بیرجند است.

تنها منطقه‌ای،که دارای یک قطعه منفصله است، گفت: منطقه ویژه اقتصادی استان دارای یک قطعه منفصله در میل ۷۸ به مساحت ۱۰۰ هکتار در نقطه صفر مرزی به نام ماهیرود است.

وی با اشاره به مزایای منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی،گفت: نزدیکترین منطقه ویژه اقتصادی ایران به شاه‌راه حلقوی افغانستان و مجاورت با ۴۶۰ کیلومتر مرز مشترک ایران و افغانستان، واقع شدن در مرکز ثقل چهارراه ترانزیتی کریدورهای منطقه‌ای و بین المللی است.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی، ادامه داد: این منطقه تنها منطقه ویژه اقتصادی ایران است که دارای سایت اصلی در مجاورت مرکز استان و قطعه منفصله در نقطه صفر مرزی است.

وی  تاکید کرد: وجود گمرک و پایانه مرزی در مجاورت منطقه ویژه و حضور نیروی انسانی تحصیل کرده متعهد و ارزان در استان، به دلیل واقع شدن در قطب دانشگاهی و فرهنگی شرق کشور از دیگر مزایای این منطقه است.

مسئول سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی هم گفت:تعداد ۱۰۰نفرازفعالان رسانه ای وفضای مجازی منتخب استان با مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی دیدارکردند .

وی یا بیان اینکه فعالان فضای مجازی ورسانه ای منتخب استان،ضمن آشنایی با روند ساختاری منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی از نزدیک از چهار واحد تولیدی،اقتصادی خدماتی بازدید کردند افزود:بعد از بازدید دو ساعته ای که این فعالان رسانه ای از منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی دارند،نسبت به تولید محتوا و انتشار ان در قالب ها ومحورهای اعلامی اقدام میکنند.

مسئول سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی گفت: برگزاری چنین رویدادی را در پیشبرد اهداف متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و به‌ویژه مطالبات مقام معظم رهبری بسیار اثرگذار و کاربردی می‌دانیم. امروز دشمن راهبرد اصلی خود را ناامیدسازی مردم و کلنگی‌سازی افکار عمومی قرار داده است.

بیشتر بخوانید  "پویش نذرخون"در خراسان جنوبی تا اربعین حسینی/ تکمیل مرکز جامع اهدای خون خراسان جنوبی 4.5 میلیارد تومان اعتبارمی خواهد

رضایی افزود:«جام رسانه امید» به دنبال امیدآفرینی در جامعه است.در مرحله استانی دومین رویداد «جام رسانه‌ای امید» میزبان حدود ۱۰۰ نفر از اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی منتخب استان هستیم

وی بیان داشت: استان خراسان‌جنوبی در مرحله کشوری در اولین رویداد جام رسانه‌ای امید که اردیبهشت ماه سال جاری با حضور نخبگان رسانه‌ای و فعالان برتر فضای مجازی کشور در تهران برگزار شد، عناوین اول و سوم این رویداد بزرگ رسانه‌ای را از آن خود کرد.

رضایی با بیان اینکه هدف اصلی ما از این رویداد این است که بتوانیم پیشرفتهای استان خراسان جنوبی  وزحماتی که در استان کشیده میشود را برای مردم  با رویدادهای جدید محتوایی تصویر سازی کنیم. افزود:هدف ما امیدواری مردم انعکاس زحمات  مسئولان در حوزه های مختلف اقتصادی  است.

وی بیان داشت:سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی جام رسانه ای امید را با هدف اینکه فعالان فضای مجازی  ورسانه ای از نزدیک با واحدهای تولیدی استان آشنا شوند وسپس نسبت به انعکاس ان اقدام کنند  درحال برگزاری است.

مسئول سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی گفت: امیدواریم بتوانیم پیشرفتهای استان خراسان جنوبی را به بهترین نحو ممکن به سمع ونظر مردم استان برسانیم .

کارخانه سیوان شیمی اوراسیا( تولید کننده لوازم آرایشی در شرق کشور) نخستین واحدی بود که مقصد فعالان فضای مجازی و رسانه ای استان بود.

خزاعی، مدیر عامل این کارخانه گفت: ما تولید کننده ادکلن، عطر، انواع لاک ناخن، خوشبو کننده محیط به شکل اسپری هستیم .

وی گفت: برای ۱۱نفر اشتغال ایجاد کرده ایم.مقصد بعدی مجتمع تولیدی صنعتی آذین چرم خاوران بود. که بزرگترین تولید کننده انواع چرم مصنوعی در شرق وجنوب شرق کشور است.

اسحاقی مدیر بازرگانی این شرکت گفت ؛ ما تولیدکننده انواع چرم مصنوعی pvc در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند هستیم که  انواع چرم کیفی، مبلی، لباسی ،خودرویی داریم.وی افزود: مساحت زمین ۱۸۰۰۰ مترزیربنا ۴۰۰۰ است که با حجم سرمایه‌گذاری حدود ۲۲ میلیارد تومان و میزان اشتغال ۲۰افتتاح سال۱۳۹۸ افتتاح شد.

شرکت زیگورات سرام ایرسا سومین کارخانه ای بود که فعالان فضای مجازی و رسانه ای از آن بازدید کردند.

صفاتی مدیر داخلی شرکت گفت: این کارخانه بزرگترین تولید کننده کاشی و سرامیک پرسلانی است که در سال ۱۴۰۱ کلنگ زنی شده است و تا پایان سال به بهره برداری میرسد.

مینی پالایشگاه با تولید انواع هیدروکربن سبک و سنگین آخرین مقصد فعالان رسانه ای بود .این واحد به ظرفیت سالیانه ۱۲۵ هزار تن، تولید انواع روغن صنعتی به ظرفیت سالیانه ۵۰ هزار تن، انواع ضد یخ به ظرفیت سالیانه ۴۰ هزار تن و میعانات گازی شیرین شده به ظرفیت سالیانه ۱۲۰ هزار تن تولید می شود.

به راستی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی یکی از ظرفیت های ملی است  وبا توجه به اینکه منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی نسبت به کارنامه درخشانی که دارد باید از آن به عنوان منطقه ویژه اقتصادی ایران یاد کرد و  باید از ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در تحقق شعار سال استفاده کنیم تا استان ما در این راستا به عنوان الگو در سطح کشور شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.