برداشت زعفران در سرزمین طلای سرخ

پاییز که از راه می رسد کارشان بیشتر می شود، فصلی که آن چه در بهار و تابستان کاشته اند باید درو کنند.به فاصله کمی پس از پایان جمع کردن خوشه های یاقوت فام زرشک، آب به مزارعی جاری می کنند که باید از آن طلای سرخ بچینند.

به گزارش پایگاه خبری پیام خاوران روزها هر چه به خنکی می نهد زعفران کاران تلاش بیشتری در مزارع انجام می دهند تا محصول شان با کیفیت تر و برداشت شان پر رونق تر باشد.
وقتی اولین غنچه های بنفش رنگ سر از خاک بیرون می آورد اعضای خانواده، یکی می شوند و پیش از آن که خورشید سر بر آسمان آبی نهد، چراغ به دست راهی می شوند تا سبد سبد زعفران را از مزارع برگیرند.
گاه که برکت زمین دوچندان می شود، تا ساعت ها پس از طلوع خورشید هم در مزرعه هستند تا گلی بر زمین نماند.
کار برداشت که به اتمام می رسد جدا کردن کلاله ها از گل بهانه ای می شود تا اعضای خانواده تا پاسی از شب دور هم باشند و بی دغدغه از دل مشغولی های روز، گل پر کنند و گاه هم کارشان را به اذان صبح برسانند و پس از نماز دوباره عازم زمین های زعفران شوند.
خراسان جنوبی بیش از 15 هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران دارد که هر سال میزان زیادی زعفران خشک را با بهترین کیفیت به بازار عرضه می کند.
از مهم ترین مناطق زیر کشت آن می توان به قاینات، بیرجند، فردوس، سرایان و … اشاره کرد.
زعفران کاری ممر درآمد حدود 36 هزار کشاورز است، پاییز که می رسد شور زعفران، این خطه را در بر می گیرد، کوچک و بزرگ و زن و مرد هم ندارد و اعضای خانواده به غنچه چینی طلای سرخ مشغولند.

[foogallery id=”932″]

چاپ و دانلود PDF
بیشتر بخوانید   صنایع دستی دمیدن روح لطافت به زندگی انسان است

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها