روش‌هایی برای جلوگیری از شکرک زدن مربا

توجه داشته باشید که شکرک زدن مربا، هیچ ارتباطی با فاسد شدن آن ندارد و مربای شکرک زده همچنان قابل مصرف است.

به گزارش “پیام خاوران” شکرک مربا، لایه‌ای از بلورهای شکر سفید رنگ است که روی سطح مربا یا در شیشه‌های مربا تشکیل می‌شود. این پدیده معمولاً در اثر استفاده بیش از حد شکر در تهیه مربا یا پخت مربا در دمای بسیار بالا اتفاق می‌افتد.

جلوگیری از شکرک زدن مربا

هنگامی که شکر در دمای بالا قرار می‌گیرد، به دو قند ساده‌تر به نام‌های گلوکز و فروکتوز تبدیل می‌شود. این قندها در دمای پایین‌تر تمایل دارند به صورت بلورهای شکر درآیند. برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

از مقدار شکر کمتری استفاده کنید. به طور کلی، برای تهیه هر یک کیلوگرم میوه، به ۷۵۰ تا ۸۰۰ گرم شکر نیاز دارید.

مربا را در دمای ملایم بپزید. دمای مناسب برای پخت مربا، حدود ۱۰۰ درجه سانتیگراد است.

بعد از پخت مربا، اجازه دهید تا کاملاً خنک شود. سپس، آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید.

قبل از مصرف مربا، آن را در دمای اتاق قرار دهید تا شکر آن حل شود.

روش های رفع شکرک مربا

اگر مربای شما شکرک زده است، می‌توانید برای رفع آن، مراحل زیر را انجام دهید:

مربا را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

مقداری آب جوش به مربا اضافه کنید.

به مربا مقداری آبلیمو، آب نارنج، سرکه یا جوهر لیمو اضافه کنید.

مربا را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید.

مربا را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.

توجه داشته باشید که شکرک زدن مربا، هیچ ارتباطی با فاسد شدن آن ندارد و مربای شکرک زده همچنان قابل مصرف است.

بیشتر بخوانید   ماجرای اجرت طلا چیست؟/ چطور سرتان کلاه نرود؟

انتهای پیام/ ۱۰۲

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها