شتر درآمد دوباره‌ای به کویر می‌آورد

در طرح هاب منطقه‌ای شتر، زنجیره کاملی از احداث مزارع پرورش شتر تا ایجاد واحدهای تولیدی گوشت، شیر، و حتی ریسندگی پشم شتر دیده شده که در صورت تحقق کامل، می‌تواند خراسان جنوبی را به عنوان قطب پرورش شتر و تولید محصولات فرآوری شده تبدیل کند.

به گزارش “پیام خاوران “ با پیگیری‌های استاندار خراسان جنوبی، تفاهم‌نامه مشارکتی بین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و استانداری منعقد شد و در قالب آن استان به هاب(مرکز منطقه‌ای) پرورش شتر تبدیل می‌شود.

، مهم‌ترین مؤلفه‌های مدنظر در این تفاهم نامه، بالفعل کردن بخشی از ظرفیت‌های بالقوه استان است. اقلیم مناسب استان، تسلط مردم به شغل آباء و اجدادی و انگیزه آن‌ها به ادامه این حرفه از جمله عواملی است که می‌تواند به موفقیت طرح کمک کند.

در طرح هاب منطقه‌ای شتر، زنجیره کاملی از احداث مزارع پرورش شتر تا ایجاد واحدهای تولیدی گوشت، شیر، شیرخشک، روغن، صابون و حتی ریسندگی پشم شتر دیده شده که در صورت تحقق کامل، می‌تواند خراسان جنوبی را به عنوان قطب پرورش شتر و تولید محصولات فرآوری شده تبدیل کند.

ایجاد اشتغال ۵ هزار نفری

محمود اشرفی‌گل، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی  اظهار کرد: تفاهم‌نامه مشارکتی بین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و استانداری امضا شد که در قالب آن استان به هاب (مرکز منطقه‌ای) پرورش شتر تبدیل می‌شود.

وی افزود: براساس این تفاهم‌نامه، مجموع اشتغال حاصل از تعهدات ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ایجاد ۵۱۸۶ نفر است.

وی با اشاره به پتانسیل دامی در استان، افزود: ۷۰ هزار رأس گاو و گوساله، ۱۳ هزار نفر شتر، یک میلیون و ۶۰۰ هزار رأس دام سبک در استان پرورش داده می‌شود که سالانه ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز و ۱۱۴ هزار تن شیر تولید می‌کنند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: میزان تولید گوشت قرمز حاصل از این پرورش ۱۳ هزار و ۶۰۰ تن در سال  و میزان شیر تولیدی از این دام‌ها ۱۱۴ هزار تن است.

بیشتر بخوانید   بانک سپه با پرداخت تسهيلات ویژه به محورديهوك- فردوس-بجستان موافقت کرد

وی با بیان اینکه بسیاری از کشاورزان از بازار مصرف دور هستند، افزود: میران شیری که روزانه جمع‌آوری می‌کنیم متناسب با تولید استان نیست.

اشرفی گل ادامه داد: طبق این تفاهم‌نامه، باید هشت هزار نفر شتر شیری توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) وارد استان شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: در این راستا کارخانه شیرخشک شتر با اشتغالزایی ۱۰ نفر در استان راه‌اندازی می‌شود که ستاد اجرایی فرمان امام(ره) قول داده تا اردیبهشت سال ۹۹ شیرهای شتر را خریداری کند.

اشرفی گل با اشاره به واردات ۲۵ هزار رأس دام سبک و اشتغالزایی برای دو هزار نفر است، تصریح کرد: اکنون ۲۷ تسهیل‌گر توسط ستاد اجرایی امام(ره) در سطح استان انتخاب شدند تا افراد متقاضی را براساس شرایط خاصی شناسایی و برای دام سبک و شتر به جهاد کشاورزی معرفی کنند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه توسعه شتر در کشور مانند توسعه گاو و گوسفند ساده نیست چراکه دوره آبستنی و پرورش آن طولانی است، افزود: درصد نرخ رشد حنعیت شتر کند بوده، اما پتانسیل استان باتوجه به کمبود آب و کویری بودن، برای پرورش شتر مناسب است.

اشرفی گل با اشاره به اینکه دو هزار هکتار زمین در نهبندان و زیرکوه برای کشت خارشتر واگذار شده است، ادامه داد: براساس این تفاهم‌نامه، در بحث زیرساختی و کارخانه بسته‌بندی گوشت شتر با اشتغال برای ۱۰ نفر، کارخانه بسته‌بندی روغن کوهان به صابون و شامپو شتر با اشتغالزایی ۲۰ نفر، کارخانه پارچه‌بافی و ریسندگی با اشتغالزایی ۲۰ نفر و تولید علوفه در اراضی غیردولتی با اشتغالزایی ۱۰۰ نفر ایجاد خواهد شد.

بیشتر بخوانید   تشنگی طلای صحرا در نهبندان/ شترداران در انتظار تحقق وعده‌ها هستند

وی با اشاره به راه‌اندازی سایت قرنطینه دام در دوکوهانه و یزدان شهرستان نهبندان و حیدرآباد شهرستان زیرکوه، تصریح کرد: یک مرکز به نژادی و تولید تکثیر حاشی در دشت بجد احداث می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه باید در ۱۰ نقطه استان انبار علوفه و بازار تخصصی دام در شهرستان نهبندان و زیرکوه ایجاد شود، اظهار کرد: ۶٫۵ هکتار زمین در حیدرآباد زیرکوه به ستاد اجرایی امام(ره) برای نگهداری ۶۰۰ نفر شتر و ۱۵۰۰ رأس دام سبک واگذار شده و ۴۰۰ هکتار زمین نیز در مجاور آن برای احیای مراتع واگذاری شده است.

اشرفی گل افزود: تسهیلات ارزان قیمت و قرض‌الحسنه نیز در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و در زمینه تامین علوفه زمینه‌های خوبی فراهم شده است.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها