ستاد احیای قنوات در خراسان جنوبی تشکیل می شود

استاندار خراسان جنوبی از تشکیل ستاد احیای قنوات به همین زودی خبر داد.

به گزارش “پیام خاوران”، حمید ملانوری در نشست شورای اداری استان که به ریاست آیت الله رئیسی رئیس جمهور برگزار شد، گفت: با عنایت به خشکسالی بی سابقه استان، ستاد احیای قنوات بنا به پیشنهاد جنابعالی شکل می گیرد.

وی با تقدیر از رئیس جمهور و هیئت همراه به دلیل انتخاب استان به عنون سومین مقصد سفرهای دولت گفت: استان از چهار پیشران مهم توسعه ای و اقتصادی در بخش های کشا ورزی، معدن،گردشگری و مرز برخوردار است.

استاندار خراسان جنوبی به ظرفیت های کم نظیر کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: استان از ۲۲ هزار تن محصول استراتژیک زرشک، ۷ هزار تن عناب ،۶۷ تن زعفران ،۱۲ هزار تن پسته، ۵۰ هزار تن انار و ۲۲ میلیون شاخه گل نرگس برخوردار است که در کنار این محصولات شاخص در استان خرما، پنبه و… نیز تولید می شود، اما ارزش افزوده این محصولات ناچیز است.

ملانوری اظهار داشت: در حوزه معدن ۴۸ نوع کانی معدنی داریم که با عیار و ظرفیت مطلوب می تواند به عنوان یکی از محورهای بزرگ توسعه ای به پیشرفت خراسان جنوبی کمک جدی کند.

وی به ظرفیت های گردشگری استان اشاره کرد و تصریح کرد: استان در حوزه گردشگری از ۴ اثر ثبت جهانی ، ۹۴۰ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های تاریخی و گردشگری فراوانی برخوردار است.

استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: استان با دارا بودن ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان از ۴ گذرگاه مرزی برخوردار است که در حال حاضر تنها مرز ماهیرود در حال استفاده می باشد و سایر مرزها به دلیل مخالفت های دولت قبلی افغانستان تعطیل بوده اند.

بیشتر بخوانید   نشت یابی بیش از 5700کیلومترخطوط تغذیه و توزیع گازدرخراسان جنوبی

ملانوری با تأکید بر این که با برنامه های استان و حمایت دولت تلاش هایی صورت گرفت که سه گذرگاه مرزی دیگر نیز فعال شوند، گفت:مرز یزدان به دلیل همجواری با روستای کلاته نظر کشور افغانستان با ۷ هزار نفر جمعیت در قالب خرده فروشی فعال شده و تا سه هفته آینده مرزهای دوکوهانه در نهبندان ،یزدان در زیرکوه و گلورده در درمیان فعال خواهند شد.

وی با بیان این که از ۱۱ شهرستان استان فقط ۲ شهرستان برخوردار می باشند و مابقی از مناطق کم برخوردار محسوب می شوند، تصریح کرد: با عنایت به ظرفیت های کم نظیر استان به ویژه منابع انسانی، علما،دانشمندان، نخبگان و دانشگاه های قوی، مراکز علمی، تحقیقاتی، پژوهشی و وجود ۶ تن از پدران علوم، ظرفیت بزرگی است که می تواند کمک کند تا استان از محرومیت خارج شود.

به گفته وی؛ در قالب اختیاراتی که دولت تفویض نماید، استان می تواند در یک بازه زمانی ۳-۴ ساله خود را از محرومیت خارج کند.

استاندار گفت: ستاد توسعه خاوران کمک می کند ما در راستای محور شعار سال و سیاست های اقتصاد مقاومتی همه دستگاه های اجرایی بخش های دانشگاهی ،نخبگان و فعالان بخش خصوصی را در فضایی هم افزا دور هم جمع کرده و بروکراسی های اداری را بشکنیم.

ملانوری ادامه داد: در این ستاد که هر هفته به ریاست استاندار تشکیل می شود، مجوز بی نام صادر و آماده واگذاری به بخش خصوصی می باشد و حتی متعهد شده ایم برای سرمایه گذاری هایی که مجوز نداریم، درخواست ها بعد از دو هفته تعیین تکلیف می شود و ظرف یک ماه هم مجوز می گیرند.

بیشتر بخوانید   اجتماع بزرگ مردمی عید بیعت با امام زمان(عج) در بیرجند برگزار می شود

وی تأکید کرد: در همین بازه زمانی کوتاه، میزان ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان رقم خورده است.

استاندار خراسان جنوبی به شرایط زیرساختی استان اشاره کرد و گفت: ۹۹ درصد نقاط شهری و ۷۵ درصد نقاط روستایی از آب شرب سالم برخوردارند و ما در تابستان امسال با راه اندازی قرارگاه آب، آبرسانیسیار را بدون کمترین مشکلی انجام دادیم.

ملانوری با اشاره به این که شرکت گاز استان در شهریور ماه امسال به عنوان شرکت نمونه کشوری انتخاب شد، ادامه داد: ۱۰۰ درصد نقاط شهری و ۹۶ درصد مناطق روستایی از شبکه گاز برخوردارند.

وی گفت: در حوزه ارتباطات رسانه و دیجیتال هم اقدامات خوبی صورت گرفته است.

به گفته وی؛ در حوزه ذخیره کالاهای استراتژیک در بحث شکر، مرغ، گوشت، نهاده های دامی و … با تلاش دستگاه های مرتبط شرایط مطلوبی داریم و الان ماهانه ۲۲ هزار تن نهاده دامی در استان توزیع می شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: باندهای دوم جاده های مواصلانی به دلیل وسعت استان و قرار گرفتن استان در مسیر محورهای ترانزیتی کشور، نیاز به کمک دارد و کارگاه های فعال نیز به تزریق اعتبارات نیاز دارند.

ملانوری ادامه داد: در راه آهن هم قطعه مهم بیرجند به یونسی است که دستور حضرتعالی را می طلبد.

وی با اشاره به این که دو سوم مساحت استان را کویر تشکیل می دهدف گفت: کویر ظرفیت بزرگی محسوب می شود و ما برای استفاده از این ظرفیت، اطلاعات جامع کویر را تهیه خواهیم کرد.

به گفته وی؛برای فراوری محصولات بخش کشاوری، تعاونی بسیار بزرگی راه اندازی می شود.

بیشتر بخوانید   مردم خراسان جنوبی در حمایت از بیانیه شورای عالی امنیت ملی راهپیمایی می‌کنند

استاندار دو اتفاق مهم استان را انتخابات و مشارکت حداکثری مردم و مدیریت بیماری کرونا عنوان کرد و گفت: قطعاً حضور پر خیر و برکت رئیس جمهور خیرات و ثمرات بسیار ی را برای استان به همراه خواهد داشت.

ملانوری ادامه داد: اگر چه آیت ا… رئیسی در استان به جهت نمایندگی استان در مجلس خبرگان رهبری به موضوعات اشراف دارند، اما انتظار است تا مشکلات استان با مدیریت و دستورات این سفرها و برنامه ها رتق و فتق شود.

وی ادامه داد: در حوزه زیرساختی مطالباتی وجود دارد که توجه دولت را می طلبد.

انتهای پیام/ ۱۰۲

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها