بدهی ۱۶۷ میلیارد تومانی ادارات خراسان جنوبی به شهرداری‌ بیرجند

رئیس شورای اسلامی خراسان جنوبی بدهی ادارات مرکز استان به شهرداری را ۱۶۷ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ادارات شهرستان ها نیز به تناسب مطالبات و بدهی به شهرداری شهرستان‌ها دارند.

به گزارش “پیام خاوران” محمدرضا حاجی‌آبادی در جمع اعضای شورای اسلامی استان با بیان این‌که به‌دنبال توسعه متوازن در استان هستیم، بدهی ادارات مرکز استان به شهرداری را 167 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ادارات شهرستان ها هم به تناسب مطالبات و بدهی به شهرداری شهرستان‌ها دارند.

وی پیگیری با مدیر جهاد کشاورزی استان در خصوص احیای قنوات را از دیگر اقدامات برشمرد و افزود: پس‌از پیگیری‌های صورت‌گرفته برای احیای قنوات ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار برای احیای قنوات به هر شهرستان اختصاص یافت.

حاجی آبادی با اشاره به ظرفیت شوراها گفت: با این وجود شوراها اختیار لازم را برای اجرای برخی اقدامات مانند فروش زمین را ندارند.

وی گریزی به داشتن 10 هزار متر مربع فضای آموزشی و 10 هزار متر مربع فضای ورزشی در روستای حاجی آباد زد و یادآور شد: اگر شورا اختیار فروش تنها 2 هزار متر از اراضی با کاربری آموزشی را داشته باشد دهیاری و شورا می تواند بهترین مدرسه 12 کلاسه را در کوتاه ترین زمان احداث کند.

رئیس شورای اسلامی استان خراسان جنوبی از اقدامات صورت‌گرفته به ۴۲۰ مکاتبه با دستگاه‌های اجرایی، ۵۰ مکاتبه با استانداری در خصوص مطالبات مردمی، پنج مکاتبه با رئیس‌جمهور در خصوص انتقال آب و راه‌آهن، بررسی مسکن ملی جوانان، تقاطع غیرهمسطح برای بیرجند، مکاتبه با وزیر جهاد کشاورزی، مجلس، راه و شهر سازی اشاره کرد.

وی عدم پاسخ‌گویی به نامه‌های ارسالی مردم به ریاست‌جمهوری را از مشکلات و مطالبات مردمی ذکر کرد و از دولت‌مردان خواست برای رفع مشکل معیشتی مردم پیش‌از پیش ورود کنند.

 به گفته حاجی آبادی،‌ مردم ولایت‌مدار استان همیشه در صحنه هستند و با شعار ایمان و امید به آینده پای کار بوده و باید برای حل مشکل مردم و توسعه استان از نظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… گام‌های مؤثری برداشته شود.

نماینده شورای شهرستان سربیشه در استان نیز گریزی به نامه هشت و سه بندی ریاست‌جمهوری به استانداران زد و این اقدام را نشانگر توجه دولت به شوراها دانست و یادآور شد: دولت و مردم در کنار هم می‌توانند گره‌های بسته را باز کنند.

حسین فنودی با اشاره به فرسودگی شبکه‌های آب‌رسانی در این شهرستان و دیگر شهرستان‌های استان خواستار اندیشیدن تمهیدات لازم در این‌ راستا با هدف جلوگیری از هدر رفت آب شد.

 وی گریزی به افزایش نرخ طراحی نظارت و اجرا در نظام مهندسی در این استان زد و گفت: در استان اجرای هر مترمربع از پروژه‌ها ۴۰۰ هزار تومان هزینه دارد درحالی‌که در استان‌های مجاور مانند سیستان‌وبلوچستان این رقم امسال به یکصد هزار تومان رسیده است و چنانچه ناظر با قیمت کم‌تر کار کند بنا به اذعان ناظران مجوز او باطل می‌شود.

بیشتر بخوانید   نماینده ولی فقیه در استان خراسان جنوبی بر پیگیری حقوق کارگران تاکید کرد

فنودی از وجود خودروهای حامل سوخت به‌عنوان بمب‌های متحرک نام‌برد و خواستار پیگیری این مهم شد.

وی با بیان این‌که در شهرمود مشکل تأمین زمین برای خانواده‌ها با هدف فرزندآوری وجود ندارد، یادآور شد: می‌توان اراضی را به‌صورت ویلایی در اختیار این خانواده‌ها قرار داد.

وی خواستار ارتقای نمایندگی برخی ادارات در بخش مود و درح شد و افزود: با حل این مشکل میزان تردد مردم از درح و مود به مرکز استان کاهش می‌یابد.

نماینده شورای شهر نهبندان نیز در استان آب‌رسانی به مسکن ملی را از مشکلات این شهرستان عنوان کرد و گفت: تأمین آب برای ساخت‌وساز در این شهرستان به مافیای آب تبدیل شده‌ است و در این‌ راستا نظارتی صورت نمی‌گیرد.

 حسین حسینی با اشاره به افزایش قیمت هر متر بتن در شهرستان یادآور شد: قیمت هر متر بتن از ۹۵۰ به یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان رسیده است و در این‌ راستا نظارتی صورت نمی‌گیرد.

وی به وجود دو استخر شنا در این شهرستان اشاره کرد و افزود: این دو استخر به علت سوء مدیریت تعطیل است و مردم بهره‌ای از آن نمی‌برند.

نماینده شورای شهر نهبندان نبود نظارت بر بازار میوه و تره بار در شهرستان را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: هر نوع میوه حتی درجه ۲ در این شهرستان زیر ۶۰ هزار تومان عرضه نمی شود و به همین علت ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم قادر به تأمین میوه مورد نیاز خود در سبد خانوار نیستند و برخی از شهروندان خرید هفتگی خود را از بیرجند انجام می دهند.

حسینی فرسودگی شبکه‌های آب‌رسانی را از دیگر مشکلات عنوان کرد و یادآور شد: بیش‌از ۳۰ درصد آب به‌علت فرسودگی شبکه آب‌رسانی هدر می‌رود.

نماینده شورای شهر بشرویه در استان هم با بیان این‌که دوبانده سازی راهها در این شهرستان صفر است، گفت: از سال ۹۷ جاده ای به سمت طبس به طول ۵ کیلومتر شروع شد که با گذشت ۵ سال تنها ۳ کیلومتر آن به سرانجام رسیده و مابقی مانده است.

محمدرضا مرادزاده افزود: به‌علت مشکلات پیش رو مردم اقدام به مهاجرت به اقصی نقاط برای کارگری کردند و در عمل نیروی کافی کار در شهرستان نیست.

بیشتر بخوانید   معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی فعالیتهای فرهنگی در پیش نویس لایحه بودجه ۹۹

وی نبود حتی یک سالن ورزشی در شهرستان، فعالیت برخی ادارات به‌صورت نمایندگی و… را از مشکلات پیش رو عنوان کرد.

محمدعلی ملکی نماینده شورای شهرستان زیرکوه در استان نیز به برگزاری جشنواره زرشک و معرفی این محصول مزیت‌دار به اقصی نقاط کشور اشاره کرد و گفت: احداث بارگاه زرشک و پرداخت تسهیلات اگر امسال که سال زرشک کشاورزان است به نتیجه نرسد برای سال آینده توجیهی ندارد.

 نماینده شورای شهرستان فردوس در استان هم با بیان این‌که محرومیت محدود به جغرافیا نیست و در خصوص مدیران محرومیت قابل لمس است گفت: خراسان جنوبی بهشت معادن است اما بااین‌وجود عایدی برای مردم ندارد.

علی حیدر زاده به بازدید استاندار از پروژه پژوهشکده انار در شهرستان و دستورات استاندار اشاره کرد و یادآور شد: بنا به پیگیری های استاندار بالغ بر 2.5 میلیارد تومان به این پروزه اختصاص یافت اما در حال حاضر اجرای پروژه بدتر شد.

وی بهره مندی سرمایه گذاران از معادن و… و عدم بازگشایی حساب در شهرستان را از مشکلات دیگر مطرح کرد و گفت: سرمایه گذاران کارخانه منیزیوم فردوس 30 میلیون یورو تسهیلات دریافت کردند اما با این وجود این کارخانه به همراه کارخانه شیر، آرد و…چند سال است که تعطیل می باشد که به عدم نظارت ها بر می گردد.

وی گریزی به حضور سرمایه گذاری برای یکی از معادن زد و افزود: با تأمین پست برق 400 کیلو واتی و در ادامه این سرمایه گذاری برای هزار نفر اشتغال ایجاد می شود.

نماینده شورای شهرستان طبس در استان هم با اشاره به نقس معدن زغال سنگ طبس در تحول کشور، گفت: زغال سنگ می تواند اشتغال استان و شرق کشور را فراهم کند که متأسفانه برای آن برنامه مدونی نداریم.

غلامحسین طاهری با اشاره به افزایش قیمت زمین در این شهرستان نسبت به مرکز کشور افزود: اگر زیرساخت های لازم مانند آب، برق و…برای احداث مسکن فرهم نشود تبدیل به زمینه ای برای مطالبه گری می شود.

وی با بیان اینکه از مجمع نمایندگان استان صدایی شنیده نمی شود، تأکید کرد: این مجمع می تواند بازوی بزرگی برای دولت باشد.

نماینده شهرستان سرایان هم با بیان اینکه کشاورزان در خصوص مدیریت چاه موتورهای آب با مشکل مواجه هستند، گفت: کشاوران خواستار مدیریت شخصی برای برداشت آب و…هستند.

بیشتر بخوانید   شهروند بیرجندی در چاله آسانسور جان باخت

حسین روحی با اشاره به این مهم که شهرستان بخش مرکزی ندارد خواستار پیگیری این مهم شد.

وی عدم آنتن دهی تلفن همراه، ارتقای تعداد تخت بیمارستان از 24 به 64 تختخواب و… را زا دیگر مشکلات برشمرد.

نوراحمد الیاری نماینده شورای درمیان در استان هم نبود اینترنت در برخی نقاط، کمک به شهرداری ها، اختصاص سهمیه برای تأمین ماشین آلات سنگین، تخصیص اعتبار برای مرمت و لای روبی قنوات را خواستار شد.

نماینده شورای شهرستان خوسف در استان هم گریزی به وعده وزیر وقت نیرو در دولت های گذشته مبنی بر اختصاص اعتبار برای اجرای طرح فاضلاب زد و گفت: متأسفانه با وجود دادن وعده برای اجرای این مهم تاکنون اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.

علی رومنجانی با اشاره به سفر استاندار به این شهرستان افزود: 50 تا 60 درصد مصوبات سفر استاندار به این شهرستان محقق نشده است.

وی طلب شهرداری از ادارات را 17 تا 18 میلیارد تومان اعلام کرده و خواستار پرداخت این بدهی برای ارائه خدمات مطلوب تر به شهروندان توسط شهرداری شد.

استاندار خراسان جنوبی هم با بیان اینکه مصوبات سفر به شهرستان خوسف در 25 اردیبهشت امسال به روز رسانی شده است، گفت: ماحصل این سفر 21 مصوبه بود که بین 10 تا 100 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

جواد قناعت افزود: چهار پروژه 100 درصد پیشرفت دارد و مابقی به طور میانگین بین 40 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

نماینده شورای شهرستان قاین هم افزایش هزینه های اخذ شده نظام مهندسی برای اجرا، نظارت و… پروژه ها از مشکلات دانست و خواستار شفاف سازی این مهم شد.

قرائی با بیان اینکه نیروهای اداری از شهرستان ابلاغ دارند در حالی که در دیگر نقاط استان مشغول خدمت هستند، خواستار پیگیری و نظارت بر این مهم شد.

وی با اشاره به نیمه تمام ماندن برخی پروژه ها گفت: در زمان کلنک زنی همه مسئولان حضور دارند و در حال حاضر برای پاسخگویی به عدم اجرا و … پروژه کسی جوابگو نیست.

وی یادآور شد: در زمان تماس با تلفن های ضروری مانند 118، 110 و… شهروندان شهرستان ها با مشکل جدی مواجه می شوند چرا که اپراتور مرکز استان پاسخگو است و این مهم باعث سرگردانی شهروندان می شود.

وی خواستار شفاف سازی مصوبات سفر دوم ریاست جمهوری برای بازگو کردن برای مردم شد.

منبع: شبستان

پایان پیام/102

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها