واحدهای صنعتی خراسان جنوبی به سمت استفاده از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر حرکت کنند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی از اتصال بخشی از نیروگاه بادی درح به شبکه برق تا پایان امسال خبر داد و گفت: واحدهای صنعتی استان باید به سمت استفاده از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر حرکت کنند.

به گزارش  “پیام خاوران” جواد اشرفی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: راه‌اندازی پنج هزار نیروگاه پنج کیلوواتی در استان خراسان جنوبی در راستای افزایش درآمد روستاییان هدف گذاری شده که نهاد‌های حمایتی از جمله کمیته امداد و بهزیستی و بسیج سازندگی از محل تسهیلات، متولیان اجرای این طرح هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی درح سربیشه در دست احداث است که ۱۰ مگاوات از این مقدار تا پایان سال جاری به شبکه برق استان متصل و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر حرکت صنایع به سمت استفاده از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر گفت: پیک بار مصرف برق استان ۴۰۰ مگاوات است که می‌توان برنامه‌ریزی کرد همین میزان تولید انرژی تجدیدپذیر را در افق ۱۰ ساله به ظرفیت تولید برق استان اضافه کنیم.

اشرفی گفت: پتانسیل انرژی‌های تجدیدپذیر در استان وجود دارد لذا با استفاده بیشتر از تولیدات انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توان جایگاه بسیار خوبی در این صنعت داشته باشیم. در حوزه سرمایه‌گذاری هم پیگیری‌های در حال انجام است تا شاهد توسعه و رفع دغدغه سرمایه‌گذاران در این زمینه باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال معوقات بانکی خراسان جنوبی افزود: از این مقدار سه هزار میلیارد ریال متعلق به بانک کشاورزی است.

وی بیان کرد: برای پذیرش قراردادهای خرید تضمینی برق تجدیدپذیر به عنوان وثیقه تسهیلات براساس نامه بانک مرکزی اگر چارچوب و الگوی بیاورید به عنوان مصوبه لازم‌الاجرا برای بانک‌ها ابلاغ خواهد شد.

مشکلات تولید باید با همراهی بخش دولتی و خصوصی بررسی و رفع شود

بیشتر بخوانید   شرکت گاز خراسان جنوبی بابت ترمیم انشعابات گاز معابر روستایی بیش از 15 میلیارد تومان به بنیاد مسکن استان پرداخت کرد

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز در این جلسه با اشاره به کم توسعه بودن خراسان جنوبی گفت: در استان مشکلات متعددی در زمینه تولید و سرمایه گذاری داریم که باید با همراهی بخش دولتی و خصوصی این مشکلات بررسی و رفع شود.

حجت الاسلام علی نسایی زهان با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما حمایت از بخش خصوصی و تولید استان است، افزود: هدف اصلی ما رونق تولید در استان است و باید بخش خصوصی بیش از گذشته فعال شود تا شاهد تحول و خیزی در بخش تولید استان باشیم.

وی افزود: اگر با رونق تولید به داد مردم استان نرسیم باید در آینده شاهد ایجاد مشکلات فراوان و آسیب‌های اجتماعی در سطح جامعه باشیم.

۶۴۳ نیروگاه انشعابی در خراسان جنوبی فعال است

مجری طرح انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش تلفات شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: ایجاد نیروگاه‌های پنج واتی بعد از چهار یا پنج سال برگشت سرمایه دارد و برای سرمایه‌گذاران دارای صرفه اقتصادی است. در حال حاضر قیمت خرید تضمینی این نوع برق تولیدی توسط وزارت نیرو ۲۲ هزار ریال است.

علیرضا پوزشی گفت: ۶۴۳ نیروگاه انشعابی در خراسان جنوبی فعال بوده که ظرفیت تجمعی این نیروگاه‌ها بیش از هشت هزار و ۴۹۷ کیلو وات است.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی با داشتن بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال و قرار گرفتن در دالان‌های بادی از استان‌های مستعد برای تولید انرژی‌های پاک یا تجدیدپذیر است. چهار مزرعه خورشیدی نیز در شهرستان‌های خوسف، سربیشه و بشرویه با مجموع ظرفیت ۱۸٫۵ مگاوات وجود دارد و ظرفیت تولید برق خراسان جنوبی ۷۳۰ مگاوات است که حدود ۲۷ مگاوات آن از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تامین می‌شود.

بیشتر بخوانید   عملیات آبرسانی به 13 روستای شهرستان درمیان آغاز شد

مجری طرح انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش تلفات شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی افزود: پیک استان در مردادماه ۳۲۰ مگاوات بوده که هشت درصد پیک توسط نیروگاه‌های خورشیدی تامین شده در صورتی که این رقم در کشور ۱٫۵ درصد است.

سهم استان برای توسعه نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر پیگیری شود

مسئول کمیسیون انرژی تجدیدپذیر اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه خواستار پذیرش قراردادهای خرید تضمینی برق تجدیدپذیر به عنوان وثیقه تسهیلات براساس نامه بانک مرکزی شد و گفت: تاکنون سه استان اصفهان، یزد و سمنان در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر عملیات را شروع کردند.

سینا سرحدی افزود: درخواست داریم مصوبه هیئت وزیران با موضوع آیین‌نامه اجرایی ماده‌ ۴ قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق به منظور حمایت از صنایع انرژی‌های تجدیدپذیر جهت محقق شدن میزان در نظر گرفته شده در برنامه توسعه هفتم توسعه(۱۰ هزار مگاوات) اجرا شود.

وی گفت: درخواست می‌شود استاندار خراسان جنوبی اجرای تفاهم‌نامه اعطای تسهیلات ریالی به نیروگاه‌های تجدیدپذیر با مقیاس متوسط و با ظرفیت حداکثر سه مگاوات فی‌مابین سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) با صندوق نوآوری و شکوفایی در جهت جذب سهم استان برای توسعه نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر را پیگیری کند.

انتهای پیام/ ۱۰۲

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها