صندوق بیمه اجتماعی روستاییان در خراسان جنوبی تقویت شود

نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: باید صندوق بیمه اجتماعی روستائیان در مناطق روستایی استان تقویت شود.

به گزارش “پیام خاوران“، حسین خسروی در دیدار با مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از توصیه‌های امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر این است که به اقشار پایین جامعه رسیدگی شود، بر همین اساس چون این بیمه افراد سطح پایین جامعه را تحت پوشش قرار می دهد، طرح خوبی است و باید تبلیغ شود تا مردم بتوانند از مزایای آن استفاده کنند.

وی افزود: روستاییان نقش به سزایی در  تحولات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور دارند و باید صندوق بیمه اجتماعی روستاییان در مناطق روستایی استان تقویت شود.

نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در مجلس در دوره‌های گذشته برای تصویب این طرح و تصویب قوانین در جهت حمایت از روستاییان و توسعه بیمه اجتماعی، افزود: تلاش می‌کنیم برای گسترش پوشش بیمه اجتماعی جامعه هدف که از اقشار مولد و در عین حال آسیب‌پذیر هستند در مجلس از هیچ کوششی دریغ نکنیم و در راستای توانمندسازی و حفظ سلامت روحی و روانی خانواده‌های بی بضاعت از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

عدم بهره مندی بیش از ۱۰۰ هزار خانوار استان از هیچ نوع پوشش بیمه ای

خسروی با اشاره به عدم بهره مندی بیش از ۱۰۰ هزار خانوار استان از هیچ نوع پوشش بیمه ای هم گفت: طبقه پایین جامعه افرادی هستند زحمات انقلاب روی دوش آنها است و بیشتر شهدای تقدیم شده از این خانواده‌ها بوده است اما اینکه اکنون از هیچ پوشش بیمه ای برخوردار نباشند، شایسته نیست.

وی با بیان اینکه تشکیل صندوق بیمه اجتماعی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است اظهار داشت: نباید منتظر ماند تا مردم برای شناخت صندوق به آن مراجعه کنند بلکه باید مزایای بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر به طور گسترده از طریق دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مرتبط معرفی شود.

بیشتر بخوانید   نخستین پیک هوشمند شهری کشور در خراسان جنوبی راه اندازی می‌شود

علیرضا اسدی مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان جنوبی نیز گفت: این صندوق بیمه با اقدامات و پیگیری‌های مجلس در سال ۱۳۸۴ مصوب شد و بر اساس آن تمام جامعه کشاورز، روستایی و عشایری که تحت پوشش هیچ بیمه ای نباشند بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی، می توانند تحت پوشش این بیمه قرار بگیرند.

وی افزود: این صندوق بیمه با ماهیت کاملا مستقل، زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی است.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان جنوبی عنوان کرد: جامعه عشایر و روستایی تنها جامعه ای بودند که مستحق و محروم از این خدمت بودند اما خوشبختانه با تاسیس این صندوق و بر اساس مصوبات مجلس، پوشش این بیمه در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت هم افزوده شد که تمام شهرهای استان می توانند از این ظرفیت ایجاد شده استفاده کنند.

اسدی با بیان اینکه سایر اقشار از جمله رانندگان بین شهری، فعالان حوزه صنایع دستی و گردشگری و غیره هم می توانند تحت پوشش این بیمه قرار بگیرند واز این ظرفیت استفاده کنند، ادامه داد: بازنشستگی، از کار افتادگی، مستمری بگیری بر اثر فوت سرپرست، انتقال سابقه و غیره از وظایف این صندوق بیمه ای است و تنها پوشش بیمه درمان ندارد که در این خصوص این اقشار تحت پوشش بیمه سلامت هستند.

وی افزود: این بیمه چون از اعتبارات ملی بهره مند است، هر تعدادی که بخواهند می توانند تحت پوشش آن قرار بگیرند و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان جنوبی گفت: همچنین در پوشش بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر، دو برابر حق بیمه افراد را خود دولت پرداخت می کند و همچنین انتخاب حق بیمه بر اساس سطح درآمدی هم امکان پذیر است. حداقل حقوق پرداختی هم دو سوم سطح درآمدی است که بر اساس سنوات، میزان حقوق افزایش پیدا می کند.

بیشتر بخوانید   بازگشت سرمایه سازمان همیاری استان خراسان جنوبی بعد از 17 سال 

در تمام استان و دهستان‌ها کارگزار بیمه داریم

اسدی با اشاره به اینکه برای اینکه جایگاه صندوق در روستاها تقویت شود، ثبت نام توسط دهیاران هم انجام می شود بیان کرد: در تمام سطح استان و دهستان‌ها، کارگزار بیمه داریم که در مجموع ۳۹ کارگزار متشکل از دهیاری‌ها و تعاونی‌های کشاورزی است.

وی افزود: در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف هم ۱۱ کارگزاری وجود دارد که ۴ کارگزاری در بیرجند، ۴ کارگزاری در درمیان و ۳ کارگزاری در خوسف است.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین در این حوزه انتخابیه ۵۱ هزار نفر مشمول هیچ بیمه ای نیستند اما از سال ۱۳۸۴ تاکنون حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر بیمه شده اند و سال گذشته هم بیش از یک هزار نفر بازنشسته و ۷۲ نفر هم از کار افتاده شدند که ماهیانه حقوق می گیرند.

اسدی گفت: متاسفانه در استان حدود ۱۰۰ هزار خانوار، تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند که این موضوع نگران کننده است. در حالی که دولت و مجلس حمایت هایی را در این زمینه دارند و باید با توجه به جایگاه بیمه، این افراد تشویق به پوشش بیمه ای شوند.

وی عنوان کرد: برای تحت پوشش قرار گرفتن افرد نیازمند هم تفاهم نامه‌هایی با کمیته امداد و بهزیستی منعقد شده که یک هزار و ۱۵۰ خانوار توسط بهزیستی معرفی شده و ۲ هزار و ۲۲۶ خانوار هم از سمت کمیته امداد که البته خود کمیته امداد حق بیمه این افراد را پرداخت می کند و تقریبا این دو نهاد صددرصد سهمیه خود را جذب کرده اند.

بیشتر بخوانید   آبگرفتگی ۵ واحد مسکونی در نهبندان

اسدی افزود: رئیس جمهور سابق در ۱۵ مهرماه و روز روستا، طرحی را کلید زد که بر اساس آن، سه دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و تا ۵ سال اول کمک هایی برای آنها در نظر گرفته شود اما متاسفانه این موضوع تاکنون محقق نشده است ودر این زمینه سهمیه استان خراسان جنوبی تحت پوشش قرار دادن ۳۵ هزار نفر است که امیدواریم در دولت سیزدهم محقق شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه بعضی از افراد بیمه شده، بعد از چند سال پرداخت حق بیمه، اکنون توان مالی برای پرداخت ندارند و واریزی خود را قطع کرده اند اما مصوبه ای وجود دارد که در سال هایی که به تشخیص هیئت دولت خشکسالی شدید شناخته شود، دولت باید کل حق بیمه افراد را پرداخت کند که نیاز است تا این موضوع پیگیری شود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ ۱۰۲

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها