چراغ همایش منطقه ای بزرگداشت استاد بدیع الزمان فروزانفر امروز روشن شد

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: چراغ همایش منطقه‌ای بزرگداشت استاد بدیع الزمان فروزانفر امروز با حضور برخی از مهمانان کشوری و استانی در شهر بشرویه روشن شد.

به گزارش “پیام خاوران“، محمد رمضانی ظهر امروز در حاشیه برگزاری این مراسم با اشاره به برگزاری همایش در دو روز با محوریت مولوی پژوهی اظهار داشت: برنامه های روز اول همایش در دو بخش عمومی و تخصصی برگزار خواهد شد که در بخش عمومی نشست نقاله خوانی برای برگزیدگان بخش مسابقه حفظ اشعار مولانا و حافظ و ترجمه آیات قرآن از ترجمه استاد فروزانفر برای جوانان و نوجوانان و تقدیراز برگزیدگان این مسابقه است و در بخش تخصصی برنامه‌های روز اول نشست مثنوی خوانی مهمانان در منزل قدیمی استاد بدیع الزمان فروزانفر خواهد بود.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به برنامه‌های روز دوم همایش اشاره و خاطرنشان کرد: نشست علمی همایش در روز دوم برگزار خواهد شد که در این نشست سخنرانی استاد میرباقری فرد، رئیس کرسی مولوی پژوهشی کشور و استاد بهنام‌فر عضو شورای سیاست گذاری انجمن ترویج خراسان و رئیس کمیسیون تخصصی علوم انسانی و عضو هیئت ممیزه دانشگاه بیرجند از جمله برنامه‌های ویژه این نشست است.

دبیر همایش منطقه‌ای بزرگداشت استاد بدیع الزمان فروزانفر تصریح کرد: این همایش با حضور مهمانانی از ۱۱ استان کشور به صورت حضوری و مجازی با همکاری استانداری خراسان جنوبی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی، تولیت شمس تبریزی کرسی مولوی پژوهشی، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، هیئت امنای آثار استاد بدیع الزمان فروزانفر و بنیاد مولوی پژوهشی استاد بدیع الزمان فروزانفر و همکاری دستگاه‌های اجرایی شهرستان و بخش خصوصی در حال برگزاری است.

افتتاح مکتب خانه مولوی پژوهی استاد بدیع الزمان فروزانفر، بازدید از منزل استاد و نمایشگاه آثار استاد بدیع الزمان فروزانفر، معرفی برگزیدگان مسابقات فرهنگی، مثنوی خوانی و امضای تفاهم نامه‌های همکاری از جمله برنامه‌های این همایش خواهد بود.

بیشتر بخوانید   اخبار کوتاه شهرستانهای خراسان جنوبی

بزرگداشت استاد فروزانفر تکریم علم، دانش و پژوهش، سخت کوشی و همت است

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران و مدیرکل دفتر حقوقی، عملکرد امور استان‌ها و مجلس سازمان سینمایی نیز در این همایش، پرداختن به شخصیت بدیع‌الزمان فروزانفر و برگزاری این قبیل همایش‌ها را از چند جهت مهم خواند و افزود: برای شناخت تاریخ ادبیات، فرهنگ و تمدن خود، انتقال آن به نسل جدید و مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان باید هویت ایرانی و اسلامی خود را حفظ و از بحران هویت، گسست نسل ‌ای جدید با ریشه و پیشینه خود با اقدامات فرهنگی جلوگیری کرد.

محمدرضا سوقندی گفت: یکی از راه‌های آن، شناخت شخصیت‌هایی است که در تاریخ معاصر و معرفی میراث فرهنگی، ادبی و مکاتب فلسفی، حکمت و تاریخ نقش داشتند.

وی تأکید کرد: محمد حسین بشرویه‌ای که معروف به بدیع الزمان فروزانفر است از این مفاخر ارزشمند و قابل تقدیر است. وی ویژگی‌های خاصی داشت. هم حوزوی و دانشگاهی است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران و مدیرکل دفتر حقوقی، عملکرد امور استان‌ها و مجلس سازمان سینمایی گفت: فروزانفر، دانش آموخته حوزه علمیه مشهد و در محضر ادیب نیشابوری با علوم مذهبی و قرآنی آشنا شد و تا پایان عمر این ارتباط با علوم دینی در آثار وی آشکار بود و از طرف دیگر در علوم جدید و دانشگاهی نیز از استادان دانشگاه تهران بوده و به عنوان مولوی پژوه و مولوی شناس معرفی می‌شود.

سوقندی به نقش و تاثیر استاد فروزانفر در  معرفی آثار مولوی در زمینه نظم، نثر ، مثنوی، فیه و مافیه پرداخت و این پژوهش‌ها را در  شناساندن مولوی موثر خواند و افزود: در کاری نو، نگاهی بدیع و خاص به آثار مولوی دارد کتاب احادیث مثنوی را به خوبی شرح نویسی می‌کند.

بیشتر بخوانید   تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار خراسان جنوبی تا پایان دولت به شبکه ملی اطلاعات متصل می‌شود

وی اظهار داشت: بزرگداشت این افراد، بزرگداشت یک شخص یا فرد نیست بلکه مجموعه‌ای از فرهنگ ایرانی و اسلامی و آشنا شدن جوانان با تمدن و فرهنگ اسلامی است که اگرچه در قید حیات نیست اما متعلق به فرهنگ ایرانی و اسلامی است و بزرگداشت او تکریم علم، دانش و پژوهش، سخت کوشی و همت است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران و مدیرکل دفتر حقوقی، عملکرد امور استان‌ها و مجلس سازمان سینمایی تاکید کرد: جوانان ما باید با افرادی که در علم و فرهنگ تلاش کرده و زحمت کشیدند و با نبود امکانات تلاش‌ها کردند در حالی که حتی چراغی برای روشنایی نداشتند و از بسیار امکانات محروم بودند اما با مشکلات و سختی زیاد، به مقامات علمی راه یافتند آشنا شوند. آشنایی که فقط در اسم نباشد و در عمل هم با آنها و مسیرشان آشنا شوند.

وی با اشاره به خلا موجود در این مسیر اشاره کرد و افزود: باید یکسری ناشران و موسسات آثار استاد فروزانفر را بازبینی و باز نشر و با استفاده از امکانات جدید، به شیوه‌های جدید تبدیل به نرم افزارهایی نو کنند.

سوقندی اظهار امیدواری کرد: برگزاری این همایش‌ها، تبدیل آثار استاد به نرم افزارهای جدید را رقم بزند و مسیر آن را فراهم کند باید کاری بدیع شود و کار استاد را تمام کند، گرچه عمر استاد فروزانفر کفاف اتمام کارش را نداد اما امروز افرادی در حوزه و دانشگاه با شیوه‌های جدید، در حوزه‌های مختلف کار او را به اتمام برسانند.

وی یک ویژگی دیگر استاد را برقراری پیوند بین علوم جدید و قدیم بیان کرد و افزود: او به فلسفه، حکمت، تاریخ و ادبیات، علوم عقلی هم پرداخت این ویژگی نشان می‌دهد از جامعیت برخوردار بود و فقط در یک رشته خاص تخصص نداشت بلکه در علوم حوزوی و جدید در حد توان و نیاز صاحب نظر بود. تصحیح و انتشار این آثار، نشان دهنده جامعیت علمی او با زبان ، ادبیات، تاریخ، فرهنگ و… است.

بیشتر بخوانید   اختصاص۴۵ میلیارد تومان برای حذف بخاري هاي نفتي مدارس خراسان جنوبی

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران و مدیرکل دفتر حقوقی، عملکرد امور استان‌ها و مجلس سازمان سینمایی اظهار امیدواری کرد: تکرار این همایش‌ها ابعاد مختلف شخصیت او را برای نسل جدید و نه فقط در خراسان، بلکه در کشور و جهان معرفی کند.

انتهای پیام/ ۱۰۴

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها