زمینه‌های سرمایه گذاری برای گیاهان دارویی خراسان جنوبی فراهم است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: موقعیت آب و هوایی و اقلیم مناسب، این استان را به رویشگاه گیاهان دارویی خاص و کمیاب تبدیل کرده که زمینه های خوبی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی را فراهم کرده است.

به گزارش “پیام خاوران“، علیرضا نصرآبادی صبح امروز در بازدید از مراتع استان اظهار داشت: ویژگی‌های اقلیمی این استان موجب بروز تنوع در پوشش گیاهی و  غنای منابع طبیعی تجدید شونده و رویشگاه‌های گیاهان دارویی کمیاب شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بخش خصوصی می‌تواند در این راستا حضوری فعال داشته باشد ادامه داد: منطقه رویشگاهی آنغوزه شیرین در ارتفاعات کوه‌های شتری در شهرستان طبس و بشرویه مهمترین کانون‌های رویش گیاهان دارویی در خراسان جنوبی هستند.

وی با توجه به گیاهان دارویی خاص در خراسان جنوبی از جمله آنغوزه و آویشن بیان کرد: وجود گیاهان متنوع دارویی و زینتی این استان زمینه ساز سرمایه گذاری بخش خصوصی است به طوری که شرکت‌های دانش بنیان با اقدامات تخصصی خود می‌توانند در این زمینه نقش آفرین باشند.

نصرآبادی یادآور شد: آویشن، وشاء(کندل)، ریواس، گون و … از جمله مهمترین گیاهان دارویی استان محسوب می‌شوند که سرمایه گذاری بیشتر و ایجاد صنایع تبدیلی گیاهان دارویی در استان علاوه بر توجیه فراوان اقتصادی می تواند به رونق اشتغال در منطقه کمک کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هر کیلو آنغوزه ۱۵۰ دلار فروخته می‌شود گفت: این در حالی است که قیمت هر بشکه نفت حدود ۱۰۰ دلار است بنابراین این محصول در صورت توجه و ورود سرمایه گذار می‌تواند رونق بخش بازار و اشتغال و سرمایه گذاری و حتی منبع ارز آوری باشد.

 پنج هزار هکتار از مراتع قرق شده شهرستان بیرجند آزاد شد 

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بیرجند نیز در حاشیه این بازدید از آزادسازی حدود ۵ هزار هکتار از مراتع قرق این شهرستان خبر داد.

بیشتر بخوانید   واریز829 میلیون تومان کمک استاندار خراسان جنوبی به حساب ایتام زیر 15 سال استان

ابراهیم علیپور با بیان اینکه قرق مراتع يكی از سهلی ترين و موثرترين روش‌های احياء و اصلاح مراتع بوده كه ممكن است با هدف تقويت پوشش گياهی‏، توليد بذر، حفاظت خاك، حمايت و نگهداری از ديگر پروژه‌های احياء واصلاح مطالعه و بررسی پوشش گياهي .. انجام شود گفت: در هر مورد عوامل دخيل در انتخاب محل قرق متفاوت خواهد بود. علاوه بر این قرق با هدف افزايش پوشش گياهي و توليد علوفه در مراتعی انجام می‌گيرد كه درصد قابل توجهی از گونه‌های خوشخوارک  در تركيب گياهی منطقه از بین رفته باشد.

وی افزود: قرق مراتع پس از مطالعه و بررسی‌های لازم  توسط کارشناس مربوطه با اعلام آگهي و مشخص کردن حدود و ثغور مرتع ومدت آن به اطلاع بهره برداران و دامداران همان مرتع و مراتع مجاور می‌رسد که  پس از پايان مدت قرق وحصول نتيجه با بررسی مجدد بهره‌برداری مرتع برای دامداران همان مرتع آزاد سازی می‌شود. تا با رعايت اصول و ضوابط صحيح بهره بردای از آن استفاده کنند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بیرجند اظهار داشت: مراتع به عنوان بستر حیات نقش بسیار مهم و اساسی در تعادل و تنوع زیستی دارند که خشکسالی های چند ساله  و کمبود نزولات آسمانی،  چرای مفرط دام در سال گذشته بسیاری از مراتع را با سیر قهقرایی مواجه ساخته است که  با تکیه بر این موضوع اداره منابع طبیعی شهرستان با مدیریت و اصلاح و احیا مراتع با مشارکت  مرتعداران توانسته است حدود پنج هزار  هکتار اراضی که بر اثر چرای مفرط و با خشکسالی و سایر عوامل تخریب شده را احیا کند و به عنوان مراتع احیا شده در اختیار مرتعداران صاحبان پروانه‌های چرا قرار دهد.

بیشتر بخوانید   اعلام لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در ۴ حوزه انتخابات خراسان جنوبی

علیپور ادامه داد: در این راستا همه ساله از اوایل مهر ماه مراتع قرق شده  این شهرستان که احیاء شده اند برای تعلیف  دام های مرتعداران آزادسازی می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۵ هزار  هکتار از مراتع شهرستان  بیرجند شامل جنگل‌های دست کاشت روستاهای مرک، علی آباد و مهدی آباد، چشمه رچ، کوچ القار، بیجار، نوفرست، جنگل دست کاشت آبخوان، قطار گز، پیگدار و چاحوض قرق است افزود: با توجه به درخواست دامداران جنگل‌های دست کاشت و مناطق احیایی و قرق شده آزاد سازی می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیرجند ادامه داد: دامداران می‌توانند از این مراتع از تاریخ یکم مهرماه لغایت ۱۵ آبان به مدت ۴۵ روز استفاده کنند.

وی بیان کرد: همزمان با آزادسازی قرق، افرادی که مرتع‌دار بوده و پروانه بهره‌برداری دارند علاوه بر تمدید سالیانه پروانه چرای دام، می‌توانند پروانه استفاده موقت از مراتع آزادشده دریافت کنند.

علیپور با بیان اینکه مجوز صرفا برای بهره بردارانی که از طریق سامانه سماک به آدرس www.semak.maj.ir  نسبت به تسویه حساب عوارض تمدید پروانه چرا تا پایان سال ۱۴۰۱ اقدام کرده‌اند صادر خواهد شد گفت: رعایت نکات فنی، محدودیت‌ها ، زمان ورود و خروج دام و … که در مجوز چرای دام درج شده توسط بهره برداران  الزامی است و در صورت تخلف ضمن ابطال مجوز برخورد قانونی نیز صورت خواهد پذیرفت و در سنوات آینده برای شخص متخلف مجوز صادر نخواهد شد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ ۲۵۲

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها