تحقق خواسته ۲۴ ساله رهبر معظم انقلاب برای نهبندان در دولت سیزدهم

با اختصاص ۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح توسعه نهبندان و سربیشه خواسته ۲۴ ساله رهبری معظم انقلاب اسلامی در دولت سیزدهم محقق می‌شود.

به گزارش “پیام خاوران“، از آن به‌عنوان برگ زرینی در تاریخ عصر حاضر جنوبی‌ترین و کم برخوردارترین نقطه خراسان یاد می‌شود چرا که مردمان این دیار محروم میزبان ولی امر خود در هفتم شهریور سال ۷۸ بودند.

به‌واسطه فراموش نشدن این شهد شیرین و قدوم مبارک رهبر معظم انقلاب به این شهرستان، هفتم شهریور روز نهبندان نام‌گذاری شد تا برای همیشه این روز در اذهان، خاطره‌ها و تاریخ منطقه به یادگار بماند. مقام معظم رهبری در بخشی از سخنان خود در آن اجتماع با شکوه مردمی مطرح کردند که «با سفرم به شهرستان محروم نهبندان می‌خواهم توجه مسئولان سطوح مختلف دولتی و استانی را به طور کامل به این منطقه و مناطقی از این قبیل جلب کنم و از آن‌ها انتظار دارم که اهتمام خود را روی نقاط دور افتاده که اغلب محرومیت‌های زیادی را از دوران‌های قبل تحمل کردند، متمرکز کنند، محرومیت‌زدایی از این منطقه و دیگر نقاط محروم کشور باید شتاب مضاعف و فزاینده‌تری یابد و…».

بعد از سفر ایشان برای پیشرفت و ارتقای منطقه به‌دستور مقام معظم رهبری، طرح توسعه نهبندان آماده شد. این طرح ۳۰ تیر ۸۱ در قالب پنج فصل و ۱۷ ماده با پیش‌بینی ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای مدت ۱۰ سال تصویب شد. با این که طرح برای ۱۰ سال تصویب شد اما تخصیص منابع تا سال ۹۷ به طول انجامید و جدا از این موضوع، تزریق قطره چکانی منابع طرح سبب شد تا عملکرد همه جانبه نداشته باشد و شهروندان آن گونه که باید از آثار مطلوب آن طرح برخوردار نشوند.

به‌واسطه عملیاتی نشدن مفادی که در این طرح آماده بود و بر زمین ماندن خواسته رهبر معظم انقلاب موضوع بازنگری طرح توسعه نهبندان در دولت سیزدهم و در سفر دوم رئیس‌جمهور به خراسان جنوبی تاکید و دستور بازنگری داده و سربیشه نیز به دلیل محرومیت بسیار به این طرح توسعه اضافه شد.

طرح توسعه نهبندان با قوت دنبال شود

بیشتر بخوانید   50 بازدید از طرح‌های مشاغل خانگی شهرستان بیرجند انجام شد

آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور نیز در دومین دور سفرهای استانی در سفر به شهرستان نهبندان با اشاره به خدمات نظام در چهار دهه گذشته گفت: به برکت نظام جمهوری اسلامی نهبندان دیروز با امروز خیلی فرق دارد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: رهبری بصیرت‌آفرین ما فرمودند که من آمده‌ام به نهبندان تا توجه همه مدیران و دست‌اندرکاران به این منطقه جلب شود، بنده هم به‌عنوان یک مسئول خدمتگزار که افتخار نمایندگی شما را در دولت دارم، معتقدم که توجه به منطقه نهبندان و مناطق اینچنینی ضروری است و توجه به مرزبانان تیزبین و باکفایت این خطه برای همه و دولت موضوعی اجتناب‌ناپذیر است.

وی با اشاره به درخواست تکمیل طرح توسعه نهبندان گفت: من هم تاکید می‌کنم که طرح توسعه نهبندان باید با قوت دنبال شود اما این طرح نیازمند ایجاد زیرساخت‌هایی از جمله آب، گاز و برق است.

تصویب ۵ هزار میلیارد تومان برای طرح توسعه نهبندان و سربیشه

آخرین خبرها را در این زمینه که نشان از تحقق یکی دیگر از وعده‌های دولت سیزدهم برای خراسان جنوبی دارد به تصویب ۵ هزار میلیارد تومان برای عملیاتی شدن طرح توسعه نهبندان و سربیشه است که جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی ٣٠ خرداد‌ماه جاری در این زمینه اعلام کرد: روز گذشته از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۸:۳۰ در راستای سیاست راهبردی دولت مردمی ایران قوی، عدالت‌محوری، محرومیت‌زدایی و مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال ٧٨ جلسه‌ای در معاونت ریاست‌جمهوری برگزار شد.

وی تصریح کرد: با توجه به تمهیداتی که رئیس‌جمهور در سفر اول و دوم به استان در خصوص رفع محرومیت منطقه داشتند، سند محرومیت منطقه نهبندان و سربیشه در دستور کار دولت قرار گرفت.

به گفته وی چندین بار جلسات کارشناسی در استان برای بازنگری در طرح توسعه نهبندان داشتیم و در‌نهایت کار استان تمام شد و دیروز جلسه تنظیم پیش‌نویس سند با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور، معاونین وزارتخانه‌های مربوط و برخی مدیران اجرایی استان برگزار شد.

وی ادامه داد: در‌ نهایت ۵ هزار میلیارد تومان برای سند توسعه نهبندان و سربیشه مصوب شد که اگر به تصویب هیئت دولت برسد برای اجرا به شهرستان نهبندان و سربیشه ابلاغ خواهد شد.

بیشتر بخوانید   سربیشه قهرمان مسابقات  دوومیدانی خراسان جنوبی شد

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: بیشترین هدف‌گذاری این سند توسعه در موضوعات زیر ساختی است و مصوبات خوبی در حوزه وزارت‌خانه‌های راه‌و‌شهرسازی، نیرو، جهاد کشاورزی و آموزش‌و‌پرورش داشته‌ایم.

قناعت متذکر شد: سند توسعه شهرستان‌های نهبندان و سربیشه، سند جامع و کاملی است که مبارک شهرستان‌های نهبندان و سربیشه خواهد بود.

علیرضا عباس‌زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی هم امروز توضیحات کاملی دراین زمینه داد و تشریح این سند توسعه پرداخت.

اعتراف به جدی گرفته نشدن سند توسعه نهبندان

وی با بیان این که در جریان سفر دوم رئیس‌جمهور بر سند تحول و پیشرفت شهرستان‌های نهبندان سربیشه تاکید شد، به تشریح تاریخچه سند توسعه نهبندان پرداخت و گفت: در سال ٧٨ شاهد سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری به نهبندان بودیم که تاکید داشتند با این سفر می‌خواهم توجه مسؤولان را به این منطقه محروم جلب کنم، اما باید اعتراف کنیم در دوره‌هایی این سند جدی گرفته نشد.

عباس‌زاده با بیان این که در ابتدای استقرار دولت سیزدهم مصوب شد سند توسعه نهبندان بازنگری شود که بعد از آن شهرستان سربیشه هم به سند اضافه شد،  ادامه داد: محرومیت در نهبندان و سربیشه همانند هم بود و برای این دو منطقه جلسات کارشناسی متعدد انجام شد و پیشنهاد استان برای سند ویژه به هیئت دولت ارسال و بررسی‌ها در هیئت دولت انجام شد.

به گفته وی بعد از تاکید ویژه رئیس‌جمهور در سفر دوم به استان مبنی بر اینکه آنچه در سفر اول مصوب شده محقق نشده است، اظهار داشت: در جلسه‌ای با حضور معاونت اجرایی رئیس‌جمهور و معاونین وزای مربوطه ۵ هزار میلیارد تومان برای چهار سال مصوب شد که با این اعتبار حداکثر پروژه‌ها طی چهار یا پنج سال به نتیجه خواهد رسید.

دو اتفاق خوب برای نهبندان

بیشتر بخوانید   توزیع تبلت و گوشی هوشمند بین مدارس شهرستان سربیشه

وی به پست ۴٠٠ کیلو ولت نهبندان و پست ١٣٢ کیلو ولت شاهکوه اشاره کرد و با تاکید بر این که این دو اتفاق بسیار خوبی برای نهبندان بود، اضافه کرد: علاوه بر این دو پست، در سند تحول پست ١٣٢ کیلو ولت معادن طلای نهبندان هم تصویب شده که با این کار تحولی عظیم در نهبندان و سربیشه ایجاد خواهد شد چراکه مهمترین زیرساخت معادن است.

پروژه های چهار ساله سند توسعه

معاون استاندار خراسان جنوبی با بیان این که پروژه‌های تصویب شده در سند توسعه نهبندان  به طور معمول چهار‌ساله است افزود: با ابلاغ این طرح کارهای اجرایی آن بلافاصله آغاز خواهد شد و با اتمام دوره اجرای طرح نهبندان و سربیشه از شهرستان‌های محروم کشور خارج می‌شوند.

عباس‌زاده تصریح کرد: نهبندان و سربیشه شهرستان‌های مرزی استان و دارای قابلیت‌ها و ظرفیت‌های ویژه برای ما هستند، لذا در حوزه راه نیازمند ایمنی راه‌های روستایی هستیم و در حوزه آب هم تصمیمات خوبی برای شهرستان‌ها گرفته شد.

وی افزود: در سند توسعه نهبندان، حوزه‌های آموزش و فضای آموزشی، بهداشت و درمان و زیرساخت آن، بیمارستان نهبندان و سربیشه، بیمارستان‌های محلی شوسف، مرکز جامع سلامت و توسعه منطقه درح دیده شده است.

نیازمند مصوبه هیئت دولت

معاون استاندار خراسان جنوبی با بیان این که سند توسعه نهبندان و سربیشه، جدای از مصوبات سفر رئیس‌جمهور و بودجه‌های سنواتی است و باید مصوبه هیئت دولت را بگیرد تا اجرایی شود افزود: این سند نشان‌دهنده توجه ویژه دولت به توازن در بهره‌مندی از زیرساخت‌ها و عدالت است که مبارک این دو شهرستان است.

عباس‌زاده با بیان این مطلب که دولت سیزدهم با رویکرد عدالت‌محوری، محرومیت‌زدایی و تامین نیازهای اساسی سراسری در چند شهرستان با نیاز ویژه در کشور، سند توسعه تهیه کرده گفت: بر اساس این اسناد توسعه‌ای، تا پایان دولت بخش عظیمی از نیازهای زیرساختی مناطق محروم رفع می‌شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/ ۱۰۲

چاپ و دانلود PDF

ارسال نظر

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پربازدید ترین خبرها